SER-EXPO 2017… Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΕΡΡΑΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ

Φιλοξενείται στο αύλειο χώρο του Διοικητηρίου Σερρών και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017. Περισσότεροι από 160 εκθέτες, τοπικές επιχειρήσεις, θα παρουσιάσουν  στο κόσμο που θα επισκεφτεί την έκθεση  τα προϊόντα  και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

 

SER-EXPO 2017… Η γιορτή του Σερραίου επιχειρηματία  ανοίγει σήμερα τις πύλες της

 

Η 3η Διεθνής Επιχειρηματική Έκθεση  Σερρών  με το πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών. Οι γνωστές  καλλιτέχνιδες Ελευθερία Αρβανιτάκη , Άννα Βίσση, Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου θα χαρίσουν υπέροχες μουσικές στιγμές στους Σερραίους από το συναυλιακό stage της Ser-Expo .

 

Η γιορτή του Σερραίου επιχειρηματία, η 3η Διεθνής Επιχειρηματική Έκθεση Σερρών, «SER-EXPO 2017»,ανοίγει τις πύλες της σήμερα, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, στη καρδιά της πόλης, καθώς φιλοξενείται στο αύλειο χώρο του Διοικητηρίου Σερρών και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017. Περισσότεροι από 160 εκθέτες, τοπικές επιχειρήσεις, θα παρουσιάσουν στο κόσμο που θα επισκεφτεί την έκθεση  τα προϊόντα  και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της « Ser-Expo 2017», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών  Χρήστος Μέγκλας, ο Α΄ αντιπρόεδρος Δημήτρης Γιαννάκης και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας  και Περιφερειακός Σύμβουλος Σερρών ,Παναγιώτης Σπυρόπουλος παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα της έκθεσης και κάλεσαν τους Σερραίους να επισκεφτούν την έκθεση, να γνωρίσουν τα εξαίρετα αγαθά της τοπικής επιχειρηματικής μας κοινότητας, να συμμετέχουν στις Παράλληλες Εκδηλώσεις Επιχειρηματικού Ενδιαφέροντος, αλλά και να διασκεδάσουν στους μοναδικούς ρυθμούς της Ser- Expo.

Ο κ. Μέγκλας ανέφερε ότι υπήρχε μεγάλη ζήτηση για συμμετοχή στην έκθεση από εκθέτες και εκτός νομού αλλά λόγω του μικρού χώρου όπου διοργανώνεται η έκθεση δεν υπήρχε δυνατότητα και άλλων συμμετοχών. Για μια ακόμη φορά  εστίασε στην ανάγκη εξεύρεσης νέου χώρου, που θα δώσει τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν πολλοί περισσότεροι εκθέτες και εξέφρασε την ευχή του χρόνου να πραγματοποιηθεί η έκθεση σε ένα χώρο μεγαλύτερο και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου Κολοκοτρώνη, η παραχώρηση των οποίων έχει ζητηθεί από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αλλά ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Για πρώτη φορά στα  πλαίσια της Ser-Expo θα πραγματοποιηθεί γιορτή οίνου, αποστάγματος και γεύσεων, όπου εννέα επιχειρήσεις οίνου και αποστάγματος θα έχουν τα προϊόντα τους και θα γίνει  μια γιορτή ειδικής γαστρονομίας με σεφ πανελλήνιας φήμης που θα αναδείξουν γεύσεις με τοπικά προϊόντα.

Έμφαση δίνεται βέβαια στην επιχειρηματικότητα, καθώς η έκθεση φιλοξενεί 70 επιχειρηματικές αποστολές από Βαλκάνια, Τουρκία και Επιμελητήρια ξένων χωρών. Σημαντικές είναι οι επιχειρηματικές συναντήσεις, επίσης θ α γίνει θεματικό εργαστήριο όπου το ΚΕΠΑ θα παρουσιάσει σύγχρονα εργαλεία στήριξης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νομού Σερρών και θα παρασχεθεί εξατομικευμένη συμβουλευτική από στελέχη του  για επενδυτικά προγράμματα

Το πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών. Οι γνωστές  καλλιτέχνιδες Ελευθερία Αρβανιτάκη , Άννα Βίσση, Δέσποινα Βανδή και Έλενα Παπαρίζου θα χαρίσουν υπέροχες μουσικές στιγμές στους Σερραίους από συναυλιακό stage της Ser-Expo. Ο κ. Μέγκλας διευκρίνισε ότι τα έξοδα για τις μουσικές συναυλίες καλύφθηκαν από χορηγίες Σερραϊκών επιχειρήσεων, σημείωσε δε ότι το Επιμελητήριο έχει ναυλώσει λεωφορεία για την δωρεά μεταφορά δημοτών από τους έξι δήμους της Περιφερειακής Ενότητας την μέρα των εγκαινίων.

Στην ερώτηση της  «Σ», προς τον  εμπνευστή του θεσμού τον Χρήστο Μέγκλα, πως νοιώθει  από την πορεία της έκθεσης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου απαντώντας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανοδική πορεία που ακολουθεί η Ser-Expo, σημειώνοντας πως έχουν γίνει θετικά βήματα αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει εφησυχασμός αλλά εντατικοποίηση της προσπάθειας με απώτερο να καταστεί η διεθνής επιχειρηματική έκθεση των Σερρών μία από τις καλύτερες της Ελλάδας. «Κάναμε το πρώτο βήμα, αισθάνομαι αρκετά ευχαριστημένος,αλλά εμείς οι επιχειρηματίες δεν αισθανόμαστε ποτέ ότι έχουμε πετύχει  τον στόχο μας. Θεωρούμε ότι είμαστε στα πρώτα βήματα μια ιδέας και ότι μπορούμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα να αγκαλιάσουμε την ιδέα όλοι και να γίνει μια από τις καλύτερες εκθέσεις της Ελλάδος. Έχουμε ήδη καλό όνομα, είναι καλό σημάδι που πολλοί θέλουν

να ΄ρθουν σε αυτή την έκθεση και όχι στη ΔΕΘ. Επιθυμία μας είναι να συμμετέχουν και τα 9.500 μέλη του ΕΒΕΣ».  

Ο Α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δ. Γιαννάκης

Ο Α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Δ. Γιαννάκης ευχαρίστησε τους χορηγούς της έκθεσης και επεσήμανε ότι τα έξοδα των μουσικών συναυλιών καλύπτονται από τους χορηγούς.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεν. Μακεδονίας κ. Παν. Σπυρόπουλος εκφράζοντας τις ευχές για ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία της φετινής έκθεσης, τόσο του ιδίου όσο και του περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιιτζικώστα, του αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Γιάννη Μωυσιάδη και του  Περιφερειακού Συμβούλου Αθανάσιου Μασλαρινού, δήλωσε  «Από την πρώτη στιγμή που ζητήθηκε η αρωγή μας σ ‘αυτήν την προσπάθεια του Επιμελητηρίου είμαστε κοντά με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει έμπρακτα τη Serexpo, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία της για την Π.Ε. Σερρών. Ο αύλειος χώρος του Διοικητηρίου Σερρών διατίθεται και φέτος ,έτσι ώστε ν’ αναπτυχθούν σ’ αυτόν τα περίπτερα των επιχειρήσεων που λαμβάνουν μέρος στην έκθεση» και κάλεσε να μην υπάρξουν κρούσματα μιζέριας αλλά να κατατεθούν προτάσεις για τη βελτίωση του θεσμού.

Τα εγκαίνια της έκθεσης που θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 7:00μ.μ.,  θα τιμήσουν ως   εκπρόσωπος της κυβέρνησης η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας –Θράκης ), Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας,  βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο πρόξενος Τουρκία , βουλευτές, εκπρόσωποι  ξένων αποστολών , ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος , Κωνσταντίνος  Μίχαλος ,πρόεδροι και μέλη διοικητικών συμβουλίων  Επιμελητηρίων και πολλοί άλλοι .

Πρόγραμμα της 3ης Διεθνούς Επιχειρηματικής Έκθεσης Σερρών SER–EXPO 2017

Παρασκευή 29-9-2017

09:00 Έναρξη έκθεσης

09:00 Επιχειρηματικότητα –έναρξη Γιορτής Οίνου, Αποστάγματος και Γεύσεων (Είσοδος Εκθεσιακού Χώρου)

09:00 Παιδεία-Νεανική Επιχειρηματικότητα

Επίσκεψη σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

19:00 Τελετή Εγκαινίων (Κεντρική Πύλη Εισόδου Εκθεσιακού χώρου)

21:00 Συναυλία με την Ελευθερία Αρβανιτάκη( Συναυλιακό stage SEREXPO 2017)

Σάββατο 30-9-2017

10.: 00 Επιχειρηματικότητα Επιχειρηματικές (Β2Β) Συναντήσεις (Αίθουσα Κωνσταντίνος Καραμανλής Π.Ε. Σερρών -2ος όροφος) . Πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία ενίσχυσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεών των Σερρών , καθώς τόσες πολλές επιχειρηματικές αποστολές από ξένες χώρες, που δραστηριοποιούνται σε όλους σχεδόν τους τομείς του επιχειρείν, έρχονται στις Σέρρες.

Τομείς δραστηριότητας : Αγροδιατροφή, Γεωργικά Εφόδια, Κατασκευές, Ενέργεια, Τουρισμός, Βιομηχανικός και Επαγγελματικός Εξοπλισμός , Ιατρικός Εξοπλισμός, Καλλυντικά –Έλαια και Προϊόντα Αισθητικής

10:00: Επιχειρηματικότητα Παρουσιάσεις Προφίλ &Καινοτόμων προϊόντων από επιχειρήσεις Ν. Σερρών (Εκθεσιακός χώρος –διάρκεια 3 ωρών)

13:00 Πολιτισμός

Μουσική περιήγηση στην πόλη από την Φιλαρμονική του Δήμου Ν. Ζίχνης Σερρών

17.: 00 Επιχειρηματικότητα

Εξατομικευμένη Συμβουλευτική από στελέχη του ΚΕΠΑ –Επενδυτικά & Χρηματοδοτικά Προγράμματα . (Αίθουσα Κωνσταντίνος Καραμανλής Π.Ε. Σερρών -2ος όροφος)

17:30: Επιχειρηματικότητα Παρουσιάσεις Προφιλ &Καινοτόμων προϊόντων από επιχειρήσεις Ν. Σερρών (Εκθεσιακός χώρος –διάρκεια 3 ωρών)

21:00 Συναυλία με την Άννα Βίση ( Συναυλιακό stage SEREXPO 2017)

Κυριακή 1-10-2017

10:00 Επιχειρηματικότητα Παρουσιάσεις Προφίλ &Καινοτόμων προϊόντων από επιχειρήσεις Ν. Σερρών (Εκθεσιακός χώρος –διάρκεια 3 ωρών)

11:30 Πολιτισμός

Μουσική περιήγηση στην πόλη από την Φιλαρμονική του Δήμου Σερρών

11:30 Ενημερωτική εκδήλωση Γαστρεντολογικής Κοινότητας «Πρόληψη Καρκίνου»(Αίθουσα « Γεώργιος Χρηστίδης –Επιμελητηριακό Μέγαρο Σερρών -3ος όροφος)

17:30 Επιχειρηματικότητα Παρουσιάσεις Προφίλ &Καινοτόμων προϊόντων από επιχειρήσεις Ν. Σερρών (Εκθεσιακός χώρος –διάρκεια 3 ωρών)

19:00 Πολιτισμός

Μουσική περιήγηση στην πόλη από την Φιλαρμονική του Δήμου Αμφίπολης Σερρών

20:00 Τελετή λήξης –Βραβεύσεις ( Συναυλιακό stage SEREXPO 2017)

21:00 Συναυλία με τις Έλενα Παπαρίζου και Δέσποινα Βανδή ( Συναυλιακό stage SEREXPO 2017)

Επισημαίνεται ότι τα εγκαίνια της 3ης Διεθνούς Επιχειρηματικής Έκθεσης Σερρών SER–EXPO 2017,θα πραγματοποιηθούν σήμερα  Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, στις 19:00, στην Κεντρική Πύλη Εισόδου του Εκθεσιακού χώρου, στο αύλειο χώρου της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*