4η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕΡΡΩΝ «SER-EXPO 2018» – ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

4η Διεθνής Επιχειρηματική Έκθεση Σερρών “SER-EXPO 2018”

 

Η γιορτή του Σερραίου επιχειρηματία ανοίγει τις πύλες της σήμερα στην καρδιά της πόλης

 

Θα διαρκέσει έως την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου  2018. Περισσότεροι από 120 εκθέτες, τοπικές επιχειρήσεις, θα παρουσιάσουν στο κόσμο που θα επισκεφτεί την έκθεση  τα προϊόντα  και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

 

Η γιορτή του Σερραίου επιχειρηματία, η 4η Διεθνής Επιχειρηματική Έκθεση Σερρών, «SER-EXPO 2018», ανοίγει τις πύλες της σήμερα, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2087, στη καρδιά της πόλης, καθώς φιλοξενείται στο αύλειο χώρο του Διοικητηρίου Σερρών και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου  2018. Περισσότεροι από 120 εκθέτες, τοπικές επιχειρήσεις, θα παρουσιάσουν στο κόσμο που θα επισκεφτεί την έκθεση  τα προϊόντα  και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη της «Ser-Expo 2018», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών  Χρήστος Μέγκλας, και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας  και Περιφερειακός Σύμβουλος Σερρών ,Παναγιώτης Σπυρόπουλος παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα της έκθεσης και κάλεσαν τους Σερραίους να επισκεφτούν την έκθεση, να γνωρίσουν τα εξαίρετα αγαθά της τοπικής επιχειρηματικής μας κοινότητας, να συμμετέχουν στις Παράλληλες Εκδηλώσεις Επιχειρηματικού Ενδιαφέροντος, αλλά και να διασκεδάσουν στους μοναδικούς ρυθμούς της Ser- Expo.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, δήλωσε « Η 4η Serexpo,ένα φεστιβάλ  για την πόλη των Σερρών, το νομό  Σερρών , για τους επαγγελματίες των Σερρών που ήρθαν όπως και πέρυσι για να δείξουν τα προϊόντα τους ,να γνωρίσουν τα προϊόντα στους επισκέπτες; Και με την βοήθεια όλων πιστεύουμε ότι θα έχει ένα αίσιο τέλος και θα το ευχαριστηθούν και οι επισκέπτες και οι επαγγελματίες και όλοι οι φορείς του τόπου τους οποίους και ευχαριστούμε για την βοήθεια που μας έδωσαν για να υλοποιηθεί η SEREXPO.Ευελπιστούμε χρόνο το χρόνο να μεγαλώσει ο θεσμός και  να συνεχίσει να δέχεται περισσότερους επισκέπτες»

Ο κ. Μέγκλας αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχουν γίνει από το Επιμελητήριο, όπως για τον κάθετο άξονα της Εγνατίας ,για την δημιουργία θεματικών πάρκων, βιοτεχνικών πάρκων με σκοπό να  έρχονται περισσότεροι επισκέπτες και να αυξηθεί ο τομέας του τουρισμού

Ο κ. Μέγκλας ανέφερε ότι υπήρχε μεγάλη ζήτηση για συμμετοχή στην έκθεση από εκθέτες και εκτός νομού αλλά λόγω του μικρού χώρου όπου διοργανώνεται η έκθεση δεν υπήρχε δυνατότητα και άλλων συμμετοχών, φέτος συμμετέχουν 120 εκθέτες. Για μια ακόμη φορά  εστίασε στην ανάγκη εξεύρεσης νέου χώρου, που θα δώσει τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν πολλοί περισσότεροι εκθέτες. « Δουλέψαμε πάρα πολύ για την 4η SEREXPO, σκοπός μας ήταν να γίνει στο στρατόπεδο Κολοκοτρώνη ,σηκώσαμε τον πήχη πολύ ψηλά, θέλουμε να επισκέπτεται πολύς κόσμος όλο το χρόνο τις Σέρρες  με διάφορα φεστιβάλ . Παρόλου που υπήρχαν μακέτες και οι μελέτες για το στρατόπεδο Κολοκοτρώνη , με λίγα χρήματα και πολύ κόπο και όρεξη είχαμε σκεφτεί να το κάνουμε εκεί .Περάσαμε από διάφορα υπουργεία και πήραμε διάφορες υποσχέσεις και  τελευταία μας ενημέρωσαν ότι είναι στα νέα ακίνητα που έχουν πάει στο υπερταμείο. Δεν έχουμε πάρει καμιά απάντηση για το θέμα καθώς έχουν πει ότι αυτοί οι χώροι θα ενοικιάζονται» σημείωσε ο κ. Μέγκλας .

Έμφαση δίνεται βέβαια στην επιχειρηματικότητα, καθώς η έκθεση φιλοξενεί  επιχειρηματικές αποστολές από Πολωνία, Ιταλία, Βαλκάνια, Τουρκία και Επιμελητήρια ξένων χωρών. Σημαντικές είναι οι επιχειρηματικές συναντήσεις,

Ο κ. Μέγκλας ανέφερε ότι σήμερα Παρασκευή περί τους 1200 μαθητές από όλο το νομό θα επισκεφτούν την Serexpo και την μεταφορά τους θα την επιβαρυνθεί  το Επιμελητήριο.

Ο κ. Μέγκλας διευκρίνισε ότι  δεν θα υπάρχει εισιτήριο στην Serexpo, η είσοδος είναι δωρεάν για όλους και  πρότεινε στους Σερραίους να καλέσουν φίλους τους να επισκεφτούν τις Σέρρες αυτές τις μέρες για να γνωρίσουν το Επιμελητήριο ,τους επαγγελματίες ,τους φορείς.

Ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε « Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που προχωρούμε σε αυτή την 4η SEREXPO ,αυτή την σοβαρή εκδήλωση . Θέλω να ευχαριστήσω τους Σερραίοςυ που στηρίζουν την έκθεση και τους επαγγελματίες και το Επιμελητήριο . Οι Σερραίοι επαγγελματίες δεν δίστασαν συμμετέχουν .Καλώ τους Σερραίους να την πιστέψουν να καλέσουν φίλους ,να είναι κοντά να αφήσουμε την μιζέρια να μην βλέπουμε τη κάνουν οι άλλοι αλλά να κοιτάξουμε τι κάνουμε εμείς .Να προχωρήσουμε αγαπημένοι και ενωμένοι»

Ο κ. Μέγκλας ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών για την συμπαράσταση και συνεργασία και ανέφερε ότι χρηματοδοτούν την 4Η SEREXPO με 7 χιλιάδες ευρώ .  

Στο πλαίσιο της SEREXPO 2018, δημιουργήθηκε ένας νέος θεσμός SEREXPOSALES ,με ένα δεκαήμερο προσφορών υποδέχεται ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών τους επισκέπτες της SEREXPO στην πόλη των Σερρών. Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρωτοβουλία και στην πρόταση του Επιμελητηρίου Σερρών για το νέο θεσμό “SEREXPOSALES” και με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συμμετέχει ενεργά στην SEREXPO 2018 |27-30.09|, ανακοινώνοντας δεκαήμερο προσφορών από την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Η 4η Διεθνής Επιχειρηματική Έκθεση  Σερρών  με το πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών. Οι γνωστοί  καλλιτέχνες Γιάννης Πάριος, Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Μαρίζα Ριζου θα χαρίσουν υπέροχες μουσικές στιγμές στους Σερραίους από το συναυλιακό stage της SerExpo .

.Πλούσιο είναι το πρόγραμμα παράλληλων Επιχειρηματικών, ενημερωτικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που πλαισιώνουν την SEREXPO 2018 . Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις καθώς η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΦΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση (ολική ή μερική )του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , www.e-simeirini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο ) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα,  φωτογραφίες και βίντεο ) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.