35ος ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Με κεντρικό  σύνθημα «Αγάπα το περιβάλλον, περιβάλει ότι αγαπάς»

Πραγματοποιείται για 35η χρονιά ο «Γύρος της πόλης» των Σερρών την Κυριακή 3 Νοεμβρίου

Οι διοργανωτές του 35ου Γύρου των Σερρών, χθες το πρωί, Τετάρτης 30 Οκτωβρίου 2019, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου καλώντας τους Σερραίους κάθε ηλικίας να δηλώσουν συμμετοχή ευελπιστώντας μεγάλο αριθμό συμμετοχής και κάνοντας ρεκόρ αγώνα.

Με κεντρικό  σύνθημα «Αγάπα το περιβάλλον, περιβάλει ότι αγαπάς», πραγματοποιείται και φέτος, για 35η χρονιά, ο Γύρος της πόλης των Σερρών στις 3 Νοεμβρίου 2019, ημέρα Κυριακή, μία αθλητική διοργάνωση που αναλαμβάνει ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με τον ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας-Θράκης και την Περιφερεριακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας-Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών –Ομάδα Φυσικής Αγωγής. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, με αυτούς που θα συμμετάσχουν  και  με σημείο εκκίνησης αλλά και τερματισμού την «Πλατεία Ελευθερίας» μπροστά στην Εθνική Τράπεζα

Ο φετινός Γύρος της πόλης είναι αφιερωμένος στο περιβάλλον και καλούνται όλοι οι Σερραίοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, να συμμετάσχουν στην παλαιότερη αθλητική εκδήλωση του Δήμου Σερρών, στο «ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ».

Οι διοργανωτές του 35ου Γύρου των Σερρών, χθες το πρωί, Τετάρτη  30 Οκτωβρίου 2019, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου καλώντας τους Σερραίους κάθε ηλικίας να δηλώσουν συμμετοχή ευελπιστώντας μεγάλο αριθμό συμμετοχής και κάνοντας ρεκόρ αγώνα.

Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης  δήλωσε «Μια μεγάλη γιορτή στις 3 του μηνός στην πόλη των  Σερρών, μια γιορτή του αθλητισμού,  μια γιορτή για το περιβάλλον. Το μότο μας  “Αγάπα το περιβάλλον, περιβάλει ότι αγαπάς”, είναι τη καρδιά, το κεντρικό σύνθημα αυτής της γιορτής. Βαδίζουμε, τρέχουμε μικροί μεγάλοι, παιδιά, μεγαλύτερης ηλικίας στην πόλη μας τιμώντας το περιβάλλον, σεβόμενοι το περιβάλλον. Σε αυτή την γιορτή έχουν θέση όλη και καλούμε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας να συμμετέχουν, να ζήσουμε μαζί σε αυτό το περιβάλλον που αγαπάμε και αυτό που μας αγαπάει».

«Όλο το δημοτικό συμβούλιο νομίζω ότι θα συμμετέχει δίνοντας ένα συμβολικό στίγμα σε αυτή την γιορτή .Σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο θα καλέσω όλους τους συναδέλφους, από όλες τις παρατάξεις να δώσουμε ένα ηχηρό παρών σε αυτή την γιορτή γιατί με αυτό τον τρόπο θα σηματοδοτήσουμε αυτό που θέλουμε να περάσουμε. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, η οποία είναι μια αφορμή για πολλά δρώμενα που έχουμε για το περιβάλλον γιατί πιστεύουμε ότι ο δήμος θα πρέπει να δώσει ένα συγκεκριμένο στίγμα και να εκπέμψει μια συγκεκριμένη στόχευση για την προστασία του περιβάλλοντος για τις ενέργειες και τις δράσεις και τον εθελοντισμό που είναι απαραίτητος να προστατέψουμε ότι μας περιβάλει» ανέφερε ο δήμαρχος Σερρών.

Συνεχίζοντα ο κ. Χρυσάφης, τόνισε «Είμαι πολύ ευτυχής που συμμετέχουν σε αυτή την διοργάνωση όλοι αυτοί οι φορείς οι οποίοι υπηρετούν 35 χρόνια αυτή την γιορτή, τον Γύρο των Σερρών. Πιστεύω ότι κάθε χρονιά θα είναι καλύτερη. Η νέα δημοτική αρχή θα στηρίξει, θα εμπλουτίσει, θα ενισχύσει αλλά και θα της δώσει ένα πνεύμα εξωστρέφειας και να συμμετέχουν όχι μόνο Σερραίοι αλλά και από άλλες περιοχές»

Ο κ. Χρυσάφης ανέφερε ότι το μεσημέρι θα υπάρχει στην πλατεία Ελευθερίας ένα λουνα παρκ ανακύκλωσης ,όπου με βιωματικά παιχνίδια τα παιδιά και οι μεγάλοι θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με όσα έχουν σχέση με το περιβάλλον. «Θέλουμε με ένα συμβολικό τρόπο να φέρουμε τους συμπολίτες μας και τα παιδιά κυρίως στην αγάπη του περιβάλλοντος που μας αγαπάει και μας περιβάλει» κατέληξε ο δήμαρχος Σερρών 

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Σερρών, κ. Γιάννης Δεσποτίδης, τόνισε «Πρόκειται για το μακροβιότερο  μαζικό δρομικό γεγονός που στηρίχθηκε τόσα χρόνια στην μαζική συμμετοχή και την συμπαράσταση την αγωνιστική των Σερραίων .Αυτό που προσπαθούμε ο δήμος είναι να έχουμε μια μεγάλη συμμετοχή και μια στήριξη του εγχειρήματος από τους Σερραίους .Καλούμε νέους μαθητές, γονείς να  τρέξουν ή και να βαδίσουν συμπράττοντας στο κοινό μας μήνυμα το οποίο έχει ένα οικολογικό χαρακτήρα. Είναι ένας αγώνας που στέλνει και ένα ισχυρό μήνυμα γι α την προστασία του  περιβάλλοντος».

Ο εκπρόσωπος Σερρών στον ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας-Θράκης, κ. Δημήτρης Μακρής, ανέφερε «Μια εκδήλωση του δήμου μας που στηρίζει η ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας-Θράκης .Καλούμε όλους τους συλλόγους όλα τα παιδιά που ανήκουν σε συλλόγους ή όχι , τους ενήλικες σε αυτή την αθλητική γιορτή . Επίσης θα ήθελα να καλέσω ιδιαίτερα τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων, που αριθμεί 150 άτομα η μοναδική πόλη με τόσους Μαραθωνοδρόμους »

Η πρόεδρος κριτών Στίβου Σερρών, Ζαχαρούλα Πασχαλέρη, δήλωσε «Ο φετινός γύρος των Σερρών, πλαισιώνεται από δύο νέες καινοτομίες και αυτές είναι ότι για πρώτη φορά η εγγραφή γίνεται ηλεκτρονικά και αυτό έχει σχέση με το οικολογικό σύνθημα του αγώνα, καταναλώνουμε λιγότερο χαρτί προστατεύουμε το περιβάλλον. Ευχαριστούμε το ΤΕΦΑΑ Σερρών που μας διαθέτει την τεχνολογία του  με το εργαστήριό αθλητικής επιχειρηματικής για να πραγματοποιήσουμε την ηλεκτρονική εγγραφή και επίσης γιατί μας βοηθάει με εθελοντές φοιτητές και μεγάλο αριθμό φοιτητών αθλητών που θα συμμετέχουν στον αγώνα. Η δεύτερη καινοτομία είναι η σελίδα του γύρου των Σερρών στο facebook».

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Ζορμπάς δήλωσε πως η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας – Θράκης ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Γύρου Σερρών και κάλεσε  τους Σερραίους να πλημμυρίσουν τους δρόμους της πόλης την Κυριακή με την συμμετοχή τους στον 35ο Γύρο των Σερρών έτσι ώστε να γίνει νέο  ρεκόρ συμμετοχή του αγώνα.

Ο κ. Ζορμπάς ανέφερε ότι πρώτα πραγματοποιηθεί η διαδρομή για ΑΜΕΑ. Η εκκίνηση αυτής της διαδρομής 300 μέτρων  θα γίνει στις 11:10π.μ. με αφετηρία  την πλατεία του ΙΚΑ και τερματισμό την πλατεία Ελευθερίας, μπροστά στην Εθνική Τράπεζα.

Οι διαδρομές που θα ακολουθήσουν είναι 1400 μέτρα με εκκίνηση στις 11:30 π.μ. που θα συμμετέχουν παιδιά δημοτικού σχολείου, πρώτα τα αγόρια και μετά τα κορίτσια, στις 12 :00, για την διαδρομή των 2.500 μέτρων με παιδιά των Γυμνασίων και Λυκείων όπως και για την διαδρομή των 5.000 μέτρων που θα συμμετέχουν παιδιά Λυκείου και Ενήλικες που θα είναι επανάληψη της διαδρομής των 2.500μ.. Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν ειδικά χρωματιστά αυτοκόλλητα.

«Μπορούν όλοι να τρέξουν σε όποια κατηγορία θέλουν. Συμμετέχουν όλοι χωρίς όριο ηλικίας. Στόχος είναι ο τερματισμός και ο καθένας να νικήσει τον εαυτό του» τόνισε ο κ. Ζορμπάς.

Στο τέλος, θα γίνουν οι απονομές των κυπέλλων  για τους νικητές των κατηγοριών, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν αναμνηστικό και για πρώτη φορά μετάλλιο .

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά μέχρι την Παρασκευή το βράδυ  στην σελίδα στο FACEBOOK ή στο  Εθνικό Στάδιο όπου θα γίνεται ηλεκτρονική εγγραφή . Το Σάββατο σε ειδικό περίπτερο στην πλατεία Ελευθερίας θα γίνεται η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής από το πρωί στις 11:00έως τις 1:00μ.μ. και το απόγευμα 5:00μ.μ. με 7:00μ.μ. ,όπου θα έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν και χειρόγραφα. Χειρόγραφα εγγραφές θα γίνονται το πρωί της Κυριακής μια ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα.

 Πληροφορίες και εγγραφές: Τμήμα Αθλητικών Εκδηλώσεων του Δήμου Σερρών. Τηλ. 2321068918 Ε.Α.Σ – Σ.Ε.Γ.Α.Σ Σερρών (Δημοτικό Στάδιο) Τηλ. 2321050818.Ηλεκτρονικές εγγραφές στο serresrun.seamxsports.com/race-registration

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.