24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ 2018 – ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Θα παραλύσει η χώρα σήμερα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και της διαμαρτυρίας και άλλων κοινωνικών φορέων

«Κοινωνική Συμμαχία» με 24ωρη γενική απεργία σήμερα, Ημέρα Πανεθνικής Δράσης

 

« Στις 30 Μαΐου 2018 οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, οι έμποροι και βιοτέχνες, οι επιστημονικοί φορείς, απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και να σταματήσουμε τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων, που και η σημερινή Κυβέρνηση εφαρμόζει», επισημαίνουν οι διαμαρτυρόμενοι.

 

Να συμμετάσχουν με ενότητα στην Πανεθνική Ημέρα Δράσης, στην 24ωρη απεργία και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 30 Μαΐου και στις Σέρρες, καλούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους το Εργατικο Κέντρο Ν.Σερρών και το Ν.Τ. Σερρών της ΑΔΕΔΥ. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, στο χώρο μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Ν.Σερρών.

Συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας και πιθανότατα πορεία προγραμματίζει και το Π.Α.ΜΕ. στις Σέρρες. Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοπασχολούμενους, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, γυναίκες, νέους και νέες να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις στις 30 Μαΐου.

«Όλοι στον αγώνα ενάντια στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς. Απαιτούμε μαζικούς διορισμούς σε Παιδεία και Υγεία, με βάση τις δικές μας ανάγκες. Αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών. Απαιτούμε ζωή, δουλειά με δικαιώματα », αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Π.Α.ΜΕ.

Δέκα φορείς της κοινωνίας συγκροτούν την “Κοινωνική Συμμαχία”,

Οι δέκα φορείς της κοινωνίας των πολιτών, οι σύλλογοι και τα Σωματεία μέλη τους στις Σέρρες, που συγκροτούν την “Κοινωνική Συμμαχία”, όπως έχει ονομαστεί το κοινό μέτωπο που έχει δημιουργηθεί κατά των πολιτικών λιτότητας, θα κινητοποιηθούν σήμερα, Πανεθνική Ημέρα Δράσης, , 30 Μαΐου 2018 με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ν.Σερρών.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία στις 30 Μαΐου, καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή της, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία θα ξεκινήσει 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων

Λόγω της στάσης εργασίας (10:00-13:00 τοπική ώρα) των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας οι οποίοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, η AEGEAN ανακοινώνει ακυρώσεις και τροποποιήσεις των πτήσεων της AEGEAN και της Olympic Air, την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018.

Χωρίς τρένα και προαστιακό σιδηρόδρομο

Ακινητοποιημένα θα είναι την Τετάρτη στην Αθήνα  και στη Θεσσαλονίκη τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδομικών συμμετέχει στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξαν από κοινού η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. «Ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας ενάντια στα οκτώ χρόνια λιτότητας που έχουν εγκλωβίσει τη χώρα σε οικονομική ασφυξία. Η κυβέρνηση με την εκποίηση του εθνικού πλούτου -δεσμεύοντάς τον για 99 χρόνια- δυστυχώς συνεχίζει το καταστροφικό της έργο εις βάρος του σιδηρόδρομου, καθώς μετά την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έρχεται και η σειρά της ΕΕΣΣΤΥ, θέτοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους, παραδίδοντάς τους ως εμπορεύματα προς εκμετάλλευση» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της και καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00.

Συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Ν.Σερρών

Τελικά, και ο Εμπορικός Σύλλογος Ν.Σερρών συμμετέχει. Σύμφωνα μα ανακοίνωση του δ.σ. του: «Ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών ενημερώνει ότι θα συμμετέχει στην Πανεθνική Απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης 30 Μαΐου και προτείνει το κλείσιμο των καταστημάτων ΜΟΝΟ την ώρα της πορείας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν το παρόν στην πορεία που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 30 Μαΐου  στις 11:00πμ το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο».

 

Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών – Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών: Κάλεσμα σε 24ωρη Γενική Απεργία σήμερα 30 Μαΐου

Στις 30 Μαΐου 2018 οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, οι έμποροι και βιοτέχνες, οι επιστημονικοί φορείς, απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και να σταματήσουμε τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων, που και η σημερινή Κυβέρνηση εφαρμόζει.

Οχτώ χρόνια λιτότητας εγκλώβισαν τη χώρα σε βαθιά, παρατεταμένη και ανακυκλούμενη οικονομική δυσπραγία και καχεξία.

Θύματα είναι οι πιο υγιείς, παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, αλλά και οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας.

Ανεργία, απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, φτώχεια, δημευτική φορολόγηση και εισφορολόγηση εργαζομένων, εμπόρων και επιστημόνων- ελευθέρων επαγγελματιών, διεύρυνση των κοινωνικών και εκπαιδευτικών ανισοτήτων, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης, δυστοπία που βιώνουμε όλοι.

Ο λαϊκισμός και η πόλωση που κυριαρχούν στερούν κάθε προοπτική για τις υγιείς και παραγωγικές κοινωνικές δυνάμεις.

Για το λόγο αυτό οι αντιπροσωπευτικότεροι φορείς της κοινωνίας των πολιτών  αναλαμβάνουμε ενιαία δράση και συγκροτούμε μια νέα, ευρεία κοινωνική συμμαχία.

Όλοι μαζί, θέτουμε την πατρίδα μας στην πρώτη γραμμή με σκοπό την «παλινόρθωση» της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.

Όσο συνεχίζονται τα νέα μέτρα και αυτές οι πολιτικές θα είμαστε στους δρόμους και θα αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματά μας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΪΟΥ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Ν.Τ. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΪ.