15η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ – Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ «ΦΩΤΙΣΕ» ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Στο πλαίσιο της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών

 

H φλόγα της αγάπης, της προσφοράς, της ελπίδας και της αιμοδοσίας «φώτισε» τις Σέρρες

 

Σκοπός της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στην εθελοντική Αιμοδοσία, ώστε η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

 

H φλόγα της αγάπης «φώτισε» τις Σέρρες στο πλαίσιο της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών ,που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας και της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Σκοπός της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στην εθελοντική Αιμοδοσία, ώστε η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών υποδέχθηκε την  Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017,την φλόγα της αγάπης,της προσφοράς, της ελπίδας και της αιμοδοσίας. Η άφιξη της φλόγας στις Σέρρες έγινε  το πρωί της Παρασκευής και το απόγευμα  την φλόγα της αγάπης υποδέχθηκε η περιοχή της Βισαλτίας, το βράδυ διανυκτέρευσε στην Τερπνή και το  Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου υποδέχθηκε  η Νιγρίτα στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Γερακίνεια 2016»

Υποδοχή στο Επιμελητήριο Σερρών

Στο Επιμελητήριο Σερρών έκανε στάση η φλόγα της αγάπης και υποδέχτηκαν ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών κ. Δημήτρης Γιαννάκης . Η Λαμπαδηδρομία έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με τη Εθελοντική Αιμοδοσία και να τονίσει τη σημασία της προσφοράς των Εθελοντών Αιμοδοτών ως κοινωνική ομάδα, στην οποία πρέπει να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.

«Υποδεχθήκαμε σήμερα την φλόγα της αιμοδοσίας, είναι θεσμός για το Επιμελητήριο η υποδοχή της φλόγας. Είμαστε δίπλα στην προσπάθεια αυτή, είμαστε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια .Εύχομαι να αυξηθεί η Τράπεζα αίματος. Πράγματι είναι είναι σημαντικό να δίνουμε αίμ α,αυτό το πολύτιμο αγαθό, πρώτον για μας και κατόπιν για όποιον έχει ανάγκη. Η φλόγα θα περάσει από το περίπτερο 12 της ΔΕΘ, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου που είναι τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΒΕΣκαι εκεί θα την υποδεχθούμε με αγάπη.», τόνισε ο κ. Γιαννάκης

Υποδοχή της φλόγας στο Διοικητήριο στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

Η «Φλόγα της Αγάπης» άναψε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός, υποδέχτηκαν με θέρμη τους διοργανωτές και τους εθελοντές λαμπαδηδρόμους που μετέφεραν τη φλόγα της ελπίδας και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, στο πλαίσιο της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Ο Γιάννης Μωυσιάδης συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους για την εν λόγω δράση και επισήμανε πως το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας πρέπει να σταλεί παντού, ώστε να υπάρχει  διαρκής ετοιμότητα για την κάλυψη αναγκών που τυχόν προκύπτουν.

Παράλληλα δήλωσε για ακόμη μια φορά πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών στέκονται πάντα αρωγοί σ ‘ αυτήν την σημαντική προσπάθεια και τόνισε μάλιστα πως ο Σύλλογος Εργαζομένων της Περιφέρειας έχει την δική του τράπεζα αίματος , πραγματοποιώντας δύο φορές το χρόνο εθελοντική αιμοδοσία.

«Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σ’ αυτόν τον αγώνα για τη μετάδοση του μηνύματος της εθελοντικής προσφοράς αίματος» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης  Αλέξανδρος Τσελεπής, ο οποίος επισήμανε τη συνεισφορά της Περιφέρειας προς αυτήν την κατεύθυνση. Επιπλέον, η Κατερίνα Τζιούρα , διευθύντρια αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, τόνισε πως παρά το ενθαρρυντικό γεγονός ότι ο νομός μας είναι αυτάρκης σε αίμα ο αγώνας για την αύξηση των εθελοντών αιμοδοτών δεν θα πρέπει να σταματήσει ποτέ.

Η Κατερίνα Τσιούρα, βιοπαθολόγος αναπληρώτρια συντονίστρια διευθύντρια αιμοδοσίας του Αιματολογικού Εργαστηρίου του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, επισήμανε πως παρά το ενθαρρυντικό γεγονός ότι ο νομός μας είναι αυτάρκης σε αίμα ο αγώνας για την αύξηση των εθελοντών αιμοδοτών δεν θα πρέπει να σταματήσει ποτέ. Η 15η πανελλήνια λαμπαδηδρομία αιμοδοσίας στην πόλη μας, μια εκδήλωση με την οποία θέλουμε να τονώσουμε το ηθικό και προκαλέσουμε το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων, να ρθουν στο Νοσοκομείο, στην αιμοδοσία και να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους, να προσφέρουν δέκα λεπτά από την ζωή τους. Όπως ακούσατε οι ανάγκεςσε αίμα είναι πάρα πολύ μεγάλες»

«Επιτελούμε ιερό σκοπό. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων σ’ αυτόν τον αγώνα για τη μετάδοση του μηνύματος της εθελοντικής προσφοράς αίματος. Μήνυμα μας είναι δώστε αίμα ,σώστε ζωές .Εμείς οι αιμοδότες λέμε ότι όταν δίνεις αίμα γεμίζει η καρδιά σου, και όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου. Για αυτό γεμίστε την καρδιά σας ,γίνεται αιμοδότες» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών ΘεσσαλονίκηςΑλέξανδρος Τσελεπής.

Οι Σέρρες ήταν  για ακόμη μία φορά ένας από τους σταθμούς της φλόγας που περιδιαβαίνει ολόκληρη τη χώρα ,ώστε να σταλεί το μήνυμα της αναγκαιότητας της εθελοντικής προσφοράς αίματος. Τη Λαμπαδηδρομία στην πόλη των Σερρών διοργάνωσε ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης ως μέλος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. σε συνεργασία με τον Σταθμό Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και την Αιμοδοτική Φλόγα

Την φλόγα της αγάπης μετέφεραν λαμπαδηδρόμοι,φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Σερρών, άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών και  λιλιπούτειοι λαμπαδηδρόμοι παιδιά των ανδρών  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών.

Οι λαμπαδηδρόμοι φοιτητές των ΤΕΦΑΑ Σερρών δήλωσαν πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουν σε μια τέτοια εκδήλωση προσφοράς και προέτρεψαν τους συμφοιτητές τους και του Σερραίους να γίνουν εθελοντές αιμοδότες. Εκπρόσωπος του ΤΕΦΑΑ Σερρών επισήμανε πως κάθε χρόνο οι σπουδαστές του ιδρύματος συμμετέχουν με μεγάλη χαρά στη λαμπαδηδρομία, στέλνοντας το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος.

Επισημαίνεται ότι η «Φλόγα της Αγάπης» περιδιαβαίνει ολόκληρη τη χώρα μεταλαμπαδεύοντας σε κάθε γωνιά το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, την αγάπη για το συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη. Ξεκίνησε στις 12 Αυγούστου από το Ξυλοκάστρου Κορινθίας (την πόλη που γέννησε το θεσμό της λαμπαδηδρομίας πριν 15 χρόνια) και θα καταλήξει στις 21 Σεπτεμβρίου 2017 στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στην Αθήνα.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*