ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕΡΡΩΝ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΦΩΤΙΣΜΟΥ

Για την χρηματοδότηση  του έργου «Βελτίωση – ενεργειακή αναβάθμιση δικτύου φωτισμού με χρήση νέων τεχνολογιών και εξοικονόμηση ενέργειας του Δήμου Σερρών»

 

Ψηφίστηκε  κατά πλειοψηφία η αποδοχή των όρων του δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων  

 

Κατά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών το βράδυ της Τετάρτης 29 Αυγούστου 2018.

 

Κατά πλειοψηφία πέρασε το θέμα που αφορούσε την Αποδοχή των όρων λήψης του εγκεκριμένου δανείου  από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων  ως χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που χρηματοδοτεί το έργο βελτίωσης και ενεργειακής αναβάθμισης του δικτύου φωτισμού στο δήμο Σερρών, στην την τακτική συνεδρίαση του Σώματος το βράδυ της Τετάρτης 29 Αυγούστου 2018.

Εισηγητής του θέματος  «Αποδοχή των όρων λήψης του εγκεκριμένου δανείου  από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων (Τ.Π.Δ.) ως χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που χρηματοδοτεί το έργο ¨’Βελτίωση – ενεργειακή αναβάθμιση δικτύου φωτισμού με χρήση νέων τεχνολογιών και εξοικονόμηση ενέργειας¨ του Δήμου Σερρών, κατά ποσοστό 25% και κατά 75% από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ)» ήταν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών   Χρήστος  Χαρίτος.

Ο κ. Χαρίτος επισημαίνοντας είναι απαραίτητο να γίνει το έργο γιατί ο δήμος Σερρών θα έχει περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη . Κάλεσε τους συναδέλφους του στο δημοτικό συμβούλιο να ψηφίσουν την αποδοχή των όρων του δανείου, να εγκρίνει  την απόφαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου καθώς οι δημότες δεν θα χρεωθούν.

Ο Αθανάσιος Γάτσιος ,εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης δήλωσε ότι πεποίθηση του είναι ότι με λάθος τρόπο προσεγγίζεται το θέμα και ότι οι όροι δεν είναι υπέρ του δήμου Σερρών. Σημείωσε ότι πρόασφατα στο διοικητικό συμβούλιο του Αυτοκινητόδρομιου  Σερρών πήραν απόφαση για ίδιο θέμα με ένα πολύ μικρότερο κόστος.

Ο Θόδωρος Μηλίδης, επικεφαλής  της ελάσσονος αντιπολίτευσης σημείως ότι δεν είναι αντίθετοι να γίνει το έργο αλλά είναι αντίθετοι με τους όρους του δανείου,  ενώ απαντώντας στην δημοτική αρχή που ανέφερε ότι αν δεν ψηφίσουν το θέμα θα είναι εκτεθειμένοι στον σερραϊκό λαό ,δήλωσε « Εσείς παίρνετε το δάνειο εμείς θα είμαστε εκτεθειμένοι; .Η  σερραική κοινωνία είναι αντίθετη με την λήψη των δανείων».

Ο αντιδήμαρχος έργων, Ηλίας Γκότσης ανέφερε ότι για το έργο δεν θα πληρώσουν οι δημότες και ότι δεν πρέπει να αποπροσανατολίζονται

Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Σερρών , Πέτρος Αγγελίδης,  ανέφερε ότι πρέπει να ψηφίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι θετικά στην αποδοχή των όρων, καθώς το έργο είναι προς το συμφέρον των δημοτών. Σημείωσε ότι πέρα από τα οικονομικά οφέλη από το έργο θα υπάρχουν και περιβαλλοντικά οφέλη . «Για το συμφέρον των δημοτών η αποδοχή των όρων πρέπει να εγκριθεί» κατέληξε ο κ. Αγγελίδης.

Την αποδοχή των όρων ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης εκτός από την Σοφία Μπιτζίδου η οποία ψήφισε παρών και  αρνητικά ψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

Επισημαίνεται ότι στο συγκεκριμένο θέμα προήδρευσε του Σώματος ο  Παντελής Χράπας ενώ από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου έλλειπαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στέφανος Φωτιάδης και οι σύμβουλοι της παράταξής του , Βασίλης Χρυσανθίδης και Σταλακτή Ηλιοπούλου, από την Λαϊκή Συσπείρωση ο Νίκος Καρύδας και  η Σουλτάνα Γεωργούλα από την Διάβαση Πεζών.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση (ολική ή μερική )του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , www.e-simeirini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο ) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα,  φωτογραφίες και βίντεο ) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.