ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Για  πρώτη φορά η κυβέρνηση δεν εκπροσωπήθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821, όχι μόνο στην πόλη των Σερρών αλλά και σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας.

Αλγεινή  εντύπωση προκάλεσε στους πολίτες η απουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης στις Σέρρες

Για  πρώτη φορά η κυβέρνηση δεν εκπροσωπήθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821, όχι μόνο στην πόλη των Σερρών αλλά και σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας. Αλγεινή  εντύπωση προκάλεσε στους πολίτες η μη παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης,  καθώς ήθελαν του  να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην  Συμφωνία των Πρεσπών

Την μη εκπροσώπηση της κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις στις Σέρρες, σχολίασαν στη « Σ» με αιχμηρές δηλώσεις ο βουλευτής Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Μιχάλης Τζελέπης, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Γιάννης Μωυσιάδης και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος. 

Ο βουλευτής Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Μιχάλης Τζελέπης, δήλωσε: «Η κυβέρνηση ή κρύβεται από τον ελληνικό λαό ή τον φοβάται. Η κυβέρνηση με πολλές πράξεις που έχουν ξεφύγει από την εθνική γραμμή, δυστυχώς έχει προσβάλει τους Έλληνες, έχει σπείρει ανέμους  και τώρα θερίζει θύελλες»                                                            Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Γιάννης Μωυσιάδης, τόνισε: «Ίσως να ήταν μία από τις λίγες πράξεις φρόνησης αυτής της κυβέρνησης μέσα σε τόσο παραλογισμό που την διακατέχει. Θέλησε να αποφύγει κάποιες εκδηλώσεις, που δεν επικροτούμε βέβαια, αλλά εκδηλώνονται από την αγανάκτηση κάποιων ατόμων. Δεν νομίζω ότι είναι σωστές οι αντιδράσεις αυτές, η σωστότερη είναι η σιωπηλή περιφρόνηση  και είναι αυτή που εκφράζει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ανέφερε: «Είναι απολύτως πολύ λογικό. Η κυβέρνηση έχει απωλέσει εδώ και πολύ καιρό την εξουσία, δεν συμβαδίζει με τον ελληνικό λαό, είναι απέναντι από τον ελληνικό λαό και το έχει καταλάβει. Μάλιστα κατάφερε κάτι καλό, όλοι και όλα τα σχολεία με περηφάνεια τραγουδούσαν την Μακεδονία ξακουστή. Άρα έκανε  ένα καλό ένωσε όλους τους Έλληνες».

Επισημαίνεται ότι κατά την κατάθεση των στεφάνων ακούσθηκε και τραγουδήθηκε το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή», καθώς και κατά την διάρκεια της παρέλασης από όσους παρέλασαν σκορπώντας ρίγη συγκίνησης και αποσπώντας ένθερμα χειροκροτήματα από όσους παρακολουθούσαν και στέλνοντας το μήνυμα, πως οι προθέσεις της κυβέρνησης δε συμβαδίζουν με τη λαϊκή βούληση.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmai.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , www.e-simeirini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο ) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.