ΧΩΡΙΣ ΔΟΞΟΛΟΓΙΕΣ, ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Φέτος λόγω των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊου COVID-19, και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, ματαιώνονται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις.

Χωρίς δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και παρελάσεις ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Κατ΄ εξαίρεση θα καταθέσουν στεφάνι στο  Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Αθήνα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου  και ο πρωθυπουργός  κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις Σέρρες ο εορτασμός του Ευαγγελισμού θα γίνει στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, η λειτουργία θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες κεκλεισμένων των θυρών και θα μεταδοθεί από τους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς των Σερρών

Χωρίς δοξολογίες, καταθέσεις  στεφάνων και παρελάσεις ο φετινός εορτασμός της διπλής γιορτής της 25ης Μαρτίου, λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό.

Η 25η Μαρτίου είναι θρησκευτική αλλά και εθνική εορτή. Ο απανταχού ελληνισμός τιμά σήμερα τους προγόνους του και γιορτάζει την έναρξη της επανάστασης του 1821 ενάντια στον τουρκικό ζυγό. Παράλληλα, τιμά την ορθόδοξη πίστη, εορτάζοντας την επέτειο αναγγελίας της γέννησης του Ιησού.

Η ημέρα αυτή είναι επίσημη αργία και ο διπλός εορτασμός της, την κάνει μία από τις σημαντικότερες ημερομηνίες του χρόνου.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών φέτος λόγω των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊου COVID-19, και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, ματαιώνονται οι παρελάσεις στρατιωτικών και μαθητικών και πολιτικών τμημάτων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου . Επίσης δεν θα τελεστούν δοξολογίες στους ιερούς ναούς για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας και δεν θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις. Κατά εξαίρεση θα καταθέσουν στεφάνι στο  Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου  και ο πρωθυπουργός  κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επισημαίνεται ότι η ματαίωση παρελάσεων, δοξολογίας και καταθέσεις στεφάνων για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας ,ουδόλως απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, σημειώνει η ανακοίνωση του υπουργείου, καλούμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες τις περιφερειακές τους δήμους και τους πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία τους δήμους και τους πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των υπηρεσιών τους και τις οικίες τους αντίστοιχα.

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος ,σε δηλώσει τη « Σ», ανέφερε ότι ακολουθώντας τις οδηγίες της Πολιτείας  αναφορικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊου COVID-19  και περιορισμού της εξάπλωσή του ο εορτασμός του Ευαγγελισμού θα γίνει στον εοερτάζοντα Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας ,στην πόλη των Σερρών. Η λειτουργία θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες κεκλεισμένων των θυρών και θα μεταδοθεί από τους δύο  τηλεοπτικούς σταθμούς των Σερρών. «Δοξολογία δεν θα πραγματοποιηθεί. Ακολουθούμε πιστά  τις οδηγίες της πολιτείας», σημείωσε ο σεβασμιότατος κ. Θεολόγος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, δήλωσε ότι  το Υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε έγγραφο με το οποίο ενημερώνει για την ματαίωση των εορταστικών εκδηλώσεων όπως παρελάσεις, καταθέσεις στεφάνων.

 Δήμητρα Μετόκη. metoki63@hotmail.com

 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.