«ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ» :ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Κορυφαία εκδήλωση για τις «Φωτεινές Μέρες», αυτή που πραγματοποιήθηκε με πολύ επιτυχία, το απόγευμα της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου 2019, στην κεντρική σκηνή στα «Αστέρια» του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, όπου έγινε παρουσίαση σχολικών μονάδων και δράσεων Συλλόγων ΑΜΕΑ, βραβεύσεις αθλητών-μαθητών ΑΜΕΑ που διακρίθηκαν και ομιλία με Θέμα: «Ο Αγώνας Ζωής των Οικογενειών ΑΜΕΑ»

«Φωτεινές Μέρες», μέρες αγάπης και προσφοράς από το δήμο Σερρών στα Άτομα με Αναπηρίες

«Είναι στους σχεδιασμούς μας η ολοκλήρωση του Μητρώου των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, ούτως ώστε να τους δώσουμε πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες, ανάλογα με την κατηγορία του καθενός. Οφείλουμε ως Δήμος να σταθούμε στο πλευρό αυτών των παιδιών», δήλωσε ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Οι «Φωτεινές Μέρες», είναι ο θεσμός του δήμου Σερρών για τα Άτομα με Αναπηρίες. Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, ο Δήμος Σερρών και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, σε συνεργασία με πολλούς φορείς του τόπου μας, διοργανώνει κάθε χρόνο από το 2011 τις «Φωτεινές Μέρες».  Πρόκειται για ένα δεκαήμερο (από τις 27 Νοεμβρίου και τις 9 Δεκεμβρίου 2019), αφιερωμένο στα άτομα με αναπηρία, που τα συναντούμε καθημερινά και ζούμε μαζί τους. Πέρα απ’ το να δώσει σ’ αυτά τα άτομα τη δυνατότητα να εκφράσουν δημόσια τα έργα, το συναισθηματισμό και τη φαντασία τους, στόχος της δράσης είναι να διδάξει ότι η διαφορετικότητα δεν είναι κάτι ξένο, κάτι αλλότριο, αλλά μέρος της ζωής μας.

Κορυφαία εκδήλωση για τις «Φωτεινές Μέρες», αυτή που πραγματοποιήθηκε με πολύ επιτυχία, το απόγευμα της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου 2019,στην κεντρική σκηνή στα «Αστέρια» του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, όπου έγινε παρουσίαση σχολικών μονάδων και δράσεων Συλλόγων ΑΜΕΑ, βραβεύσεις αθλητών-μαθητών ΑΜΕΑ που διακρίθηκαν και ομιλία με Θέμα: «Ο Αγώνας Ζωής των Οικογενειών ΑΜΕΑ». Ομιλήτρια ήταν η κ. Ροδόπη Νικολάρα, Παιδοψυχίατρος Διευθύντρια του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Σερρών. Η εκδήλωση ήταν συνδιοργάνωση του δήμου Σερρών και του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών – Ατόμων με Αναπηρία Ν. Σερρών και του Συλλόγου Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών.

Ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, κατά τον χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την όμορφη γιορτή, τόνισε : «Φέτος, εμπλουτίζεται το πρόγραμμα των “Φωτεινών Ημερών”, με πολλές εκδηλώσεις. Από μια ημέρα, έγιναν δώδεκα μέρες αγάπης και προσφοράς για τα άτομα αυτά, στα οποία ο Δήμος Σερρών προσφέρει αυτά που τους αξίζουν. Σήμερα, τιμώντας ουσιαστικά την Ημέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, ο Δήμος, στα πλαίσια αυτών των “Φωτεινών Ημερών”, διοργανώνει τη σημερινή βραδιά. Πρέπει να σας πω ότι, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο αφορά τα άτομα αυτά με ειδικές ανάγκες. Σήμερα, θα ανακοινώσουμε μια απ’ τις δράσεις μας, που αφορά την κάλυψη του συνόλου του κόστους της εργοθεραπείας για τα άτομα αυτά. Είναι μια κοινωνική προσφορά, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, την οποία την οφείλουμε σ’ αυτά τα άτομα, που είναι ισότιμα με μας, και θέλουν αγάπη, διότι εκπέμπουν αγάπη. Γι’ αυτό, μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Είναι στους σχεδιασμούς μας η ολοκλήρωση του Μητρώου των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, ούτως ώστε να τους δώσουμε πιο ολοκληρωμένες υπηρεσίες, ανάλογα με την κατηγορία του καθενός. Οφείλουμε ως Δήμος να σταθούμε στο πλευρό αυτών των παιδιών».

Η κ. Σωτηρία Πάνου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πολιτισμού, αναφορικά με την εκδήλωση δήλωσε: «Οι “Φωτεινές Μέρες” ξεκινούν ουσιαστικά όταν θα τελειώσει αυτό το δεκαήμερο εορταστικό πρόγραμμα, διότι τότε ανοίγουν ουσιαστικά οι “Φωτεινές Μέρες” της αγάπης, της κατανόησης και της αλληλεπίδρασης, ώστε να γίνουμε όλοι αλληλέγγυοι στην κοινή προσπάθεια για εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία. Όλοι εμείς εδώ, στηρίζουμε τις δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, ώστε οι αξίες της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας να βρουν την αντίστοιχη ανταπόκριση και απ’ την Πολιτεία».

Μέσα σε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, και υπό τον ήχο του σαξοφώνου του κ. Χρήστου Μπούσδρου, παρουσιάστηκαν στο κοινό οι σχολικές μονάδες και οι δράσεις των Συλλόγων ΑΜΕΑ. Ακολούθησε η ενδιαφέρουσα ομιλία από την κ. Ροδόπη Νικολαρά και ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις. Μεταξύ αυτών που τιμήθηκαν ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητή της άρσης βαρών, Δημήτριος Ιωαννίδης, ο Σερραίος  παγκόσμιος πρωταθλητής της άρσης βαρών σε πάγκο, Απόστολος Βαγενάς και πολλοί άλλοι αθλητές. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε η πρώην αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας, Σταυρούλα Αγιαννίδου, που στην δική της θητεία ξεκίνησαν οι «Φωτεινές Μέρες»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών  Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, Δημήτρης Καριπίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πολιτισμού, Σωτηρία Πάνου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παναγιώτης Καρακολίδης, η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ., Χρυσάνθη Παλάζη, ο Αντιπρόεδρος, Νεκτάριος Κανακάρης, οι  Δημοτικοί  Σύμβουλοι της παράταξης  «Δύναμη  Σερραίων», Αριάδνη Παπαφωτίου και Παρθένα Χαραλαμπίδου ,ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σερρών, Γιώργος Ρίζος, τα διοικητικά συμβούλια και μέλη των συνδιοργανωτών Συλλόγων και πολλοί Σερραίοι.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.comΑπαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.