«ΦΩΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΣΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ» ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας,17η Διδακτική περίοδος, Μάθημα 14ο , Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, ώρα 7:00μμ. στο Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο

 «Φως και χρώματα, στις αισθήσεις και στη σκέψη» με εισηγητή τον Δημήτριο Φαρμάκη

«Φως και χρώματα, στις αισθήσεις και στη σκέψη»  είναι το θέμα που θα εισηγηθεί στα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας,(17η Διδακτική περίοδος, Μάθημα 14ο , Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, ώρα 7:00μμ. στο Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο) ο Δημήτριος Φαρμάκης, Φυσικός με διδακτορικό στην φιλοσοφία.

Φως και χρώματα. Ποια είναι η λειτουργία της όρασης στην Η/Μ ακτινοβολία και τι είναι το φως; Αρχικά η φυσική και στη συνέχεια  και άλλες επιστήμες ασχολήθηκαν με το εν λόγω θέμα. Μελέτησαν και προσπάθησαν από τη δική τους οπτική γωνία ν’ ερμηνεύσουν τη σημασία των χρωμάτων στη ζωή μας. Από την εποχή του Νεύτωνα έως τις μέρες μας η επιστήμη (με τη γενική έννοια) των χρωμάτων γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη.                                                                  

 Ο Δημήτριος Φαρμάκης καθηγητής φυσικών με διδακτορικό στη φιλοσοφία, είναι σταθερός συνεργάτης του  Πνευματικού μας Συμποσίου και πλουτίζει το περιεχόμενο των μαθημάτων με αξιόλογα θέματα επιστημονικού – φυσικού περιεχομένου μέσα από την φιλοσοφική σκοπιά των ανθρωπίνων.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη 7-8 το απόγευμα στην αίθουσα ομιλιών (Σωκράτης Μικρού) του Μαξίμειου Πνευματικού Κέντρου.

Συντονιστές οι εκπαιδευτικοί: Θεολόγης Ανδρονίδης, Νότας Θωμάς και Χασιωτάκη Ειρήνη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη..

Χορηγοί:  Η Α.Ε Θέρμη Σερρών (Τηλεθέρμανση), η TOYOTA ΟΥΣΤΡΙΑΣ Α.Ε. ΣΕΡΡΕΣ-ΚΑΒΑΛΑ-ΔΡΑΜΑ και η ΔΡΟΜΕΑΣ Α.Ε.