ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΗ ΤΕΛΙΚΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ

Με διακόσια και πλέον φαναράκια  να φωτίζουν τον  σερραϊκό ουρανό

Φαντασμαγορική τελετή λήξης στην «Πολιτεία των Ευχών»

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στην «Πολιτεία των Ευχών»-Έπεσε η αυλαία της λήξης με χορό, διασκέδαση, τραγούδι, με ένα γλέντι για μικρούς και μεγάλους

 Φαντασμαγορική η τελετή λήξης των εκδηλώσεων «Πολιτεία  των Ευχών» με διακόσια και πλέον φαναράκια να πετούν στον σερραϊκό ουρανό. Με τον καλύτερο τρόπο έπεσε η αυλαία της «Πολιτείας των Ευχών», με χορό, διασκέδαση, τραγούδι, με ένα γλέντι για μικρούς και μεγάλους ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της, την Πέμπτη  2 Ιανουαρίου 2020.

Μετά από ένα ταξίδι 21 ημερών έπεσε η αυλαία της Πολιτείας των Ευχών, μιας Πολιτείας ανανεωμένης ,στο κέντρο της πόλης των Σερρών, με πολλές δράσεις και με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Ένα πλούσιο πρόγραμμα με συναυλίες, events για μικρούς και μεγάλους, παράλληλες δράσεις από φορείς των Σερρών, χορευτικά προγράμματα, θεατρικά δρώμενα, γαστρονομικές εκδηλώσεις, δημιουργικά παιχνίδια κ.α. .Το κέντρο της πόλης των Σερρών για τρεις εβδομάδες έβαλε τα γιορτινά του δίνοντας την ευκαιρία στους Σερραίους και στους επισκέπτες της πόλης, να ζήσουν την γιορτινή ατμόσφαιρα συμμετέχοντας στην χριστουγεννιάτικη γιορτή του δήμου Σερρών και της ΚΕΔΗΣ.

Οι Σερραίοι «αγκάλιασαν» την Τελετή Λήξης της «Πολιτείας των Ευχών» μιας και διασκέδασαν με Σερραίους καλλιτέχνες, παρά το τσουχτερό κρύο. Η Δέσποινα Πολυχρόνη άνοιξε την εκδήλωση με τραγούδια από το ελληνικό αλλά και το ξένο ρεπερτόριο. Την σκυτάλη την παρέδωσε στην ορχήστρα του Σπύρου Φέλη και το Ωδείο Βασιλειάδη, όπου έαιξαν και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες, λαϊκά και δημοτικά τραγούδια, ξεσηκώνοντας τους Σερραίους που παρευρίσκονταν, οι οποίοι έστησαν το χορό.

Στην τελετή λήξης παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο οποίος απευθυνόμενος στους Σερραίους δήλωσε τα εξής: «Όλες αυτές τις μέρες από τότε που ξεκίνησε η Πολιτεία των Ευχών, βλέπω μια λαμπερή πόλη, βλέπω ανθρώπους με λαμπερά χαμόγελα. Η λάμψη στα πρόσωπα των συμπολιτών μας είναι το σήμα κατατεθέν της Πολιτείας των Ευχών. Και δεν είναι μόνο η λάμψη, είναι εκείνα όλα μαζί ότι έγιναν στην Πολιτεία των Ευχών .Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές, περισσότεροι από 200 φορείς πέρασαν από την Πολιτεία των Ευχών, εκατοντάδες εθελοντές συμμετείχαν και κυρίως συμμετείχαν χιλιάδες Σερραίοι από την πόλη και τα χωριά και επισκέπτες. Θέλω να σας πω ότι το ταξίδι που ξεκίνησε φέτος, του χρόνου θα είναι πολύ πιο λαμπερό, πολύ πιο πλούσιο, πιο φωτεινό. Ήδη στις επόμενες εβδομάδες θα συσταθεί η οργανωτική επιτροπή για την επόμενη της Πολιτείας των Ευχών, και εκεί θα δοθεί το στίγμα που φανταζόμαστε μια Πολιτεία των Ευχών, μια πόλη φωτεινή, λαμπερή μια πόλη γεμάτη χρώματα, γιατί αυτό μας αξίζει».

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς που συμμετείχαν, στην πρόεδρο της ΚΕΔΗΣ, στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΗΣ, στα μέλη της ΚΕΔΗΣ, στις υπηρεσίες του δήμου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που συμμετείχατε με το κέφι σας, με ένταση και με τόση λάμψη», τόνισε ο κ. Χρυσάφης, ευχαριστώντας όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια που έγινε. Ευχαρίστησε επίσης τον Κωνσταντίνο Βέρρο και την ομάδα του  και τα ΜΜΕ.                                                   

Καταλήγοντας ο δήμαρχος Σερρών ευχήθηκε ένα λαμπερό και φωτεινό 2020. «Ευχή για μια χρονιά υπέροχη, λαμπερή, γεμάτη υγεία, ευτυχία, και είμαι σίγουρος μια χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη. Μια ευχή ότι εμείς οι Σερραίοι, από αυτό το τόπο, να δώσουμε το στίγμα το πώς είναι οι ζεστοί άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα, ανέφερε και κάλεσε όλους να κάνουν μια ευχή «και αυτή η ευχή θα πετάξει ψηλά στον ουρανό», όπως είπε με τα φαναράκια που άναψαν και πέταξαν στον σερραϊκό ουρανό.

Η πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ, Χρυσάνθη Παλάζη, ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της Πολιτείας των Ευχών, τόνισε ότι η αγωνία ήταν μεγάλη για το αποτέλεσμα του εγχειρήματος και τελικά το στοίχημα κερδήθηκε, με την συνεργασία όλων, τον συντονισμό όλων των υπηρεσιών του δήμου δουλεύοντας όλοι μαζί μια ψυχή. Ευχαρίστησε τους χορηγούς των εκδηλώσεων την ΘΕΡΜΗ Σερρών, την Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας καθώς επίσης και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, τον Εμπορικό Σύλλογο Σερρών, το ΕΒΕΣ, την ΟΕΒΕΣ Σερρών, τους χορηγούς Επικοινωνίας.

Δήμητρα Μετόκηmetoki63@hotmail.com

 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.