ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΗ, ΛΑΜΠΕΡΗ, ΦΩΤΕΙΝΗ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ

Η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δήμου Σερρών άνοιξε τις πύλες της για 7η συνεχόμενη χρονιά, φέτος στο κέντρο της πόλης των Σερρών

Φαντασμαγορική, λαμπερή, φωτεινή  η έναρξη της «Πολιτείας των Ευχών» στην πλατεία Ελευθερίας

Ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης χαιρέτισε την εκδήλωση και στη συνέχεια έδωσε το σύνθημα να ανάψουν τα λαμπιόνια του μεγάλου χριστουγεννιάτικου δέντρου, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων της Πολιτείας των Ευχών, στην πλατεία Ελευθερίας

Φαντασμαγορική, λαμπερή, φωτεινή η έναρξη της «Πολιτείας των Ευχών», της πολυήμερης εκδήλωσης του Δήμου Σερρών, το βράδυ της Παρασκευής 13  Δεκεμβρίου 2019, με υπέροχα πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον σερραϊκό ουρανό αμέσως μετά την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που στολίσθηκε για να κοσμήσει την «Πολιτεία των Ευχών». 

Η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δήμου Σερρών άνοιξε τις πύλες της για 7η συνεχόμενη χρονιά, φέτος στο κέντρο της πόλης των Σερρών, πιο λαμπερή, με περισσότερα χριστουγεννιάτικα φώτα και με ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών, καλλιτεχνικών, ψυχαγωγικών και άλλων εκδηλώσεων

Ο Δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, παρουσία της  Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σερρών (ΚΕΔΗΣ), Χρυσάνθης Παλάζη και πλήθος Σερραίων, χαιρέτισε την εκδήλωση και στη συνέχεια έδωσε το σύνθημα να ανάψουν τα λαμπιόνια του μεγάλου χριστουγεννιάτικου δέντρου, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων της Πολιτείας των Ευχών, στην πλατεία Ελευθερίας. Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Σερρών, τόνισε « Καλώς ήρθατε στην 7η«Πολιτεία των Ευχών», καλώς ήρθατε  στο 7ο ταξίδι  για μια πολιτεία γεμάτη ευχές, ζωή, χρώμα, φως. Εκεί που αξίζει στην πόλη μας, στο κέντρο της πόλης μας, στο κέντρο της καρδιάς μας. Σας καλωσορίζω σε αυτό το ταξίδι γεμάτο φως χρώμα και ομορφιά, αυτό το ταξίδι που είκοσι μέρες θα μας κρατήσει ζωντανούς εδώ, θα μας δώσει ενέργεια γιατί αυτή την ενέργεια την εκπέμπουμε εμείς οι Σερραίοι, γιατί έχουμε καρδιά γεμάτη ενέργεια».

Ο δήμαρχος Σερρών ,Αλέξανδρος Χρυσάφης, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην προετοιμασία της «Πολιτείας των Ευχών» και δεσμεύθηκε κάθε χρόνο το 20ήμερο «ταξίδι» στο μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων να γίνεται πιο φωτεινό και πιο χρωματιστό.

Κάλαντα, γιορτινές μελωδίες , φωταγώγηση του δέντρου και δεκάδες βεγγαλικά

Τις εκδηλώσεις άνοιξε η Φιλαρμονική της ΚΕΔΗΣ, παιανίζοντας  Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και  ακολούθησε η παιδική χορωδία της ΚΕΔΗΣ  με την  Χορωδία 5ου Γυμνασίου Σερρών. Τα μουσικά σύνολα για μια ακόμη φορά «μάγεψαν» το κοινό με κάλαντα και γιορτινές μελωδίες, όλα καλοδουλεμένα από την αρχιμουσικό Αναστασία Σιδηροπούλου, την καθηγήτρια Μουσικής Νίκη Στανίση και τα 130 περίπου παιδιά που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Χρυσάνθη Παλάζη καλωσόρισε τον κόσμο που είχε κατακλύσει την Πλατεία. Στην συνέχεια την  σκυτάλη πήρε ο Δήμαρχος Σερρών , Αλέξανδρος Χρυσάφης, που αφού καλωσόρισε με τη σειρά του τον κόσμο, φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο και περί τα 100.000 λαμπιόνια φώτισαν την πλατεία Ελευθερίας σκορπώντας ενθουσιασμό, και χαρά στους Σερραίους, μικρούς και μεγάλους που κατέκλυσαν την πλατεία Ελευθερίας αλλά και τον πεζόδρομο Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ακολούθησε η ρίψη των πυροτεχνημάτων από την στέγη του δημαρχείου προκαλώντας χαρά και επιφωνήματα θαυμασμού από μικρούς  και μεγάλους. «Και άλλο και άλλο» φώναζαν με ενθουσιασμό, όλο το δεκάλεπτο που διήρκησε η ρίψη των πυροτεχνημάτων.

Η Αγγελική Ηλιάδη στο stage της «Πολιτείας των Ευχών»                                                                                                     Η γιορταστική έναρξη των εκδηλώσεων  της 7ης Πολιτείας των Ευχών ολοκληρώθηκε με συναυλία της Αγγελικής Ηλιάδη. Η γνωστή καλλιτέχνης  από το stage της Πολιτείας των Ευχών χάρισε υπέροχες στιγμές στο κοινό -κυρίως νεολαία –που την παρακολούθησε.   

Πλήθος Σερραίων στην τελετή έναρξης

Επισημαίνεται ότι πλήθος Σερραίων κατέκλυσε την πλατεία Ελευθερίας και τον πεζόδρομο Κωνσταντίνου Καραμανλή για να παρακολουθήσει την έναρξη των εκδηλώσεων της «Πολιτείας των Ευχών», περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά. Το γεγονός αυτό η δημοτική αρχή το έλαβε ως επιβεβαίωση της επιλογής να ρθειένα σημαντικό τμήμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων  στην καρδιά της πόλης. Μεταξύ αυτών που παρευρέθησαν στην έναρξη της Πολιτείας των Ευχών η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, οι οποίοι χαιρέτησαν την εκδήλωση, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Σερρών,ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σερρών, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων και οργανισμών, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και εκπρόσωποι φορέων και πλήθος Σερραίων .

Με ένα εντυπωσιακό ανανεωμένο διάκοσμο, με πολλά  -πολλά παιχνίδια, με σπίτι του Αη Βασίλη με το εργαστήρι της σοκολάτας, με το σπιτάκι δραστηριοτήτων για τα παιδιά το carouzel, και πολλές εκπλήξεις, η Πολιτεία των Ευχών, περιμένει μικρούς και μεγάλους κάθε μέρα, προκειμένου να γευτούν λίγο από την μαγεία των Χριστουγέννων.

Επισημαίνεται ότι οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν καθημερινά έως τις 2 Ιανουαρίου 2020, με ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει χορευτικά, μουσικές παραστάσεις, δρώμενα από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής μας, αλλά και συναυλίες με τοπικούς κυρίως καλλιτέχνες.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.