ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

 Αντιδράσεις για την ανακοίνωση στήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2019: Υποψήφιοι δήμαρχοι για δήμους των Σερρών, αλλά και από όλη τη χώρα αρνούνται στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Διαστάσεις… επιδημίας παίρνουν οι αντιδράσεις υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών που αντιδρούν στα χρίσματα του ΣΥΡΙΖΑ δώδεκα ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019.

Η λίστα που έδωσε τη   Δευτέρα η Κουμουνδούρου για το ποιους αυτοδιοικητικούς υποστηρίζει σε όλη τη χώρα, προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων.

Ωστόσο, λίγο πριν τις εκλογές 2019, ο ένας μετά τον άλλο, πολλαπλασιάζονται οι υποψήφιοι σε όλη την χώρα που διαμηνύουν ανοικτά ότι δεν θέλουν να ταυτιστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ απαρνούμενοι την στήριξή του και δηλώνουν ότι είναι ανεξάρτητοι.

Επιχείρησε να τα μαζέψει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τον σάλο, η Κουμουνδούρου επιχείρησε να τα… μαζέψει υποστηρίζοντας πως καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν συγκεκριμένους συνδυασμούς λόγω εκτίμησης που έχει στα πρόσωπά τους και πως αυτό δεν συνιστά σχέση κομματικής εξάρτησης μαζί τους. Στην πρώτη της ανακοίνωση, που είχε προκαλέσει και το μπαράζ των αντιδράσεων, η Κουμουνδούρου καλούσε τους πολίτες να υπερψηφίσουν τους παρακάτω αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς για τους εξής δήμους του Νομού Σερρών:

Δήμος Αμφίπολης: Ο Δήμος Αμφίπολης ΜΠΡΟΣΤΑ | Πέτρος Πετρίδης

Δήμος Βισαλτίας: Βισαλτίας Τόπος | Τιμοθέα Ρακιτζή

Δήμος Νέας Ζίχνης: Αγωνιστική Κίνηση | Γιώργος Ντώνες

Δήμος Σερρών: Δύναμη Πολιτών | Αριάδνη Παπαφωτίου

 Δήμος Σιντικής: Νέοι Ορίζοντες για την Σιντική | Όλγα Φυταγκουρίδου

Οι αντιδράσεις στις Σέρρες

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «»δημοσιεύματα», διαψεύδοντας το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Μάλλον χωρίς να έχει ενημερωθεί η Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ με σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της κάνει λόγο για «δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας», διαψεύδοντας το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου  της Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: 

Σχετικά με δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ  σε δημοτικές παρατάξεις στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών,

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ Δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματική τρόπο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών  δεν στηρίζει καμιά Δημοτική Παράταξη.

Και ούτε έχει υπάρξει κάποια σχετική απόφαση στήριξης κάποιας Δημοτικής Παράταξης σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών .

Διαψεύδει η υποψήφια δήμαρχος Σιντικής κ Όλγα Φυταγκουρίδου τα περί στήριξης της από τον Σύριζα .

Διαψεύδει και η Όλγα Φυταγκουρίδου ,υποψήφια δήμαρχος Σιντικής, την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι σκόπιμα δημιούργησαν το όλο θέμα και ότι «επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός μου όταν θα έρθει η ώρα να γίνουν τα αποκαλυπτήρια».

Το σχετικό δελτίο Τύπου με την ανακοίνωση της Όλγας Π. Φυταγκουρίδου και του συνδυασμού της «Νέοι Ορίζοντες» έχει ως εξής:

Σχετικά με ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και, κάποιοι, έσπευσαν να τις  κοινοποιήσουν και που αφορούν τα περί «στήριξης» του συνδυασμού μας από συγκεκριμένο κόμμα, δηλώνουμε τα εξής:

-Δεν επιζητήσαμε ΟΥΔΕΜΙΑ στήριξη από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ κόμμα.

-Δεν πήραμε καμία στήριξη από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ κόμμα.

-Είμαστε ένας αυτοδιοικητικός σχηματισμός πέρα και πάνω από κομματικές ταμπέλες, πολυσυλλεκτικός και αγκαλιάζουμε όλους τους δημότες χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς.  

-Είναι προφανές πως το συγκεκριμένο περιστατικό που έλαβε χώρα είναι μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης που σκοπό έχει να στρέψει την προσοχή του εκλογικού σώματος από τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου Σιντικής που δημιούργησε η σημερινή αποτυχημένη και επικίνδυνη δημοτική αρχή που βλέποντας να χάνει την εξουσία δυναμιτίζει επικίνδυνα το πολιτικό κλίμα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

-Ο συγκεκριμένος κομματικός σχηματισμός ήδη διέψευσε τα περί «στήριξης» και αποκατέστησε  την αλήθεια.

-Είναι βέβαιο ότι κάποιος ή κάποιοι δημιούργησαν όλο αυτό το επεισόδιο με προφανείς σκοπούς. Ακόμη, είναι βέβαιο ότι θα αποκαλυφθεί ποιος ή ποιοι είναι. Η αλήθεια πάντα βγαίνει στο φως. Και, σε ό,τι με αφορά δηλώνω πως επιφυλάσσομαι παντός νομίμου διακαιώματός μου όταν θα έρθει η ώρα να γίνουν τα αποκαλυπτήρια.

Από την δημοτική παράταξη «Ο Δήμος Αμφίπολης ΜΠΡΟΣΤΑ»

Προς κάθε καλοπροαίρετο και ανιδιοτελή. Απλά και κατανοητά, δηλώνουμε ότι ΔΕΝ ζητήσαμε και ΔΕΝ έχουμε χρίσμα, στήριξη ή οτιδήποτε άλλο δίνουν τα κόμματα στις αυτοδιοικητικές παρατάξεις από ΚΑΝΕΝΑ κόμμα. Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις συμμετείχαμε και συμμετέχουμε ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΙ και ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ και τα ψηφοδέλτια μας πλαισιώνουν στελέχη ΟΛΩΝ των κομματικών πεποιθήσεων. Μοναδικό κόμμα της παράταξής μας είναι τα προβλήματα του Δήμου και των δημοτών μας.

Δήλωση ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ, υποψήφιας Δημάρχου Σερρών -Επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίων
“Ως Δημοτική Κίνηση με απολύτως αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, δηλώνουμε χαμογελώντας ευγενικά πως αδυνατούμε να εκπροσωπήσουμε στις Δημοτικές εκλογές, κόμματα.

Στο ιδρυτικό μας κείμενο που είναι γνωστό σε όλους, το ξεκαθαρίσαμε εξαρχής:
“Μπορούμε να το καμαρώνουμε και να το φωνάζουμε: Η ΔΥΝΑΜΗ Σερραίων είναι μία ενωτική, δημοκρατική κίνηση, ΑΥΤΟΝΟΜΗ από κόμματα και κυβερνήσεις”.
Παρόλα αυτά και κουνώντας συγκαταβατικά το κεφάλι σε προεκλογικής φύσης κινήσεις που ούτε ζητήσαμε ούτε επιδιώξαμε, προσωπικά προσεγγίζω θετικά τις στηρίξεις που εκφράστηκαν παρότι η ίδια δεν ανήκω πολιτικά στον χώρο από όπου προήλθαν.
Αξιολογούνται, στον βαθμό που αποτελούν δήλωση εκτίμησης και απόλυτης αποδοχής των Αρχών και Αξιών μας αλλά και των καινοτόμων θέσεων και προτάσεών μας για τον Δήμο Σερρών.

Καταλήγοντας, ξαναλέω: Η απραξία, η διαπλοκή με τοπικά ΜΜΕ, ο κομματισμός, ο σκόπιμος διχασμός και η αδιαφάνεια είναι οι σταθεροί εχθροί μας, μαζί με τα συσσωρευμένα από την ανεπάρκεια των κρατούντων προβλήματα της πόλης και των χωριών μας. 

Οι συνδημότες μας δεν ξεγελιούνται ούτε και φοβούνται. 

Η αλλαγή στον δήμο Σερρών, θα γίνει. Με θηλυκό τρόπο”.

Ο συνδυασμός «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ -ΝΤΩΝΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»

 Μετά τη (προ) χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

 το γραφείο Τύπου του συνδυασμού «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ -ΝΤΩΝΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»

προέβη σε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνδυασμό.

Διαψεύδει και η Τιμοθέα Ρακιτζή

Με γραπτή της ανακοίνωση η υποψήφια δήμαρχος Βισαλτίας κ Τιμοθέα Ρακιτζή διαψεύδει την ανακοίνωση του Σύριζα ότι την στηρίζει. Σημειώνεται ότι η κ Ρακιτζή θεωρεί τουλάχιστον ατυχή και άστοχη την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ (Δευτέρα 13/05/2019), με την οποία κάνει γνωστή τη στήριξή του στο συνδυασμό μας και σλ αυτήν προσωπικά. «Δεν επιθυμούμε να μας δοθεί κάτι το οποίο δεν έχουμε ζητήσει», επισημαίνει χαραkτηριστικά.