ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ 179 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΝΙΓΡΙΤΗΣ

Ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Θεολόγος ,ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου «Παναγία Πονολύτρια» της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης, προσέφερε

179 συνολικά υποτροφίες σε ισάριθμους φοιτητές  και φοιτήτριες, ύψους 30.000 €

Η επίδοση των υποτροφιών σε φοιτητές και φοιτήτριες της μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, 31 Δεκεμβρίου 2019, παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Στις 6:00 το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό και Προσκηνυματικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων (Παλιά Μητρόπολη) Σερρών χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου. Στο τέλος του Αρχιερατικού Εσπερινού, έγινε η επίδοση των υποτροφιών σε φοιτητές και φοιτήτριες της Μητρόπολης από τον μητροπολίτη κ. Θεολόγο.

Η τοπική εκκλησία στα πλαίσια της κοινωνικής και φιλανθρωπικής της διακονίας μεριμνά ιδιαιτέρως για την πνευματική και υλική στήριξη των νέων μας ώστε θωρακισμένοι καταλλήλως να πορεύονται στην σύγχρονη εποχή. ιδιαίτερη είναι η μέριμνα της Εκκλησίας μας για τους οικονομικά αδυνάτους φοιτητές και φοιτήτριες από την περιφέρεια της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης, οι οποίοι επιδεικνύουν έφεση για μάθηση, χορηγώντας τους τις ετήσιες υποτροφίες.                                           

Νωρίτερα στις 4:30 μ.μ. στο Επισκοπέιο Σερρών ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος ευλόγησε την πατροπαράδοτη Αγιοβασιλειόπιτα, παρουσία των τοπικών αρχών, πολιτικών και στρατιωτικών, εκπροσώπων φορέων, του ιερού κλήρου και πλήθος πιστών .

Πριν την επίδοση των επιδομάτων στους φοιτητές και στις φοιτήτριες τιμήθηκαν με την ανώτερη διάκριση της Εκκλησίας των Σερρών, δηλαδή τον Σταυρό του Αγίου νεομάρτυρος Νικήτα ο Αιδεσιμότατος Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Σεβαστόπουλος και ο Αιδεσιμότατος  Σταυρ. Οικονόμος Γεώργιος Νινές, για την καρποβριθή, θεοφιλή, πνευματική και λειτουργική τους διακονία και προσφορά στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας των Σερρών, για χρονικό διάστημα πάνω από 50 χρόνια. «Η αγία ιερωσύνη είναι ανάβασις στον Σταυρό, κατάβασις στον Άδη αλλά και εμπειρία Αναστάσεως. Οι ιερείς μας, που υπηρετούν με αυταπάρνηση και θυσιαστικό φρόνημα την Εκκλησία, την κοινωνία και την πατρίδα, είναι άξιοι κάθε τιμής, σεβασμού και αγάπης. Οι πολιοί Πρεσβύτεροι της Εκκλησίας μας, που τιμούμε αξιοχρέως απόψε, τόνισε, υπηρετούν, εδώ και μία πεντηκονταετία, ευόρκως το ιερό θυσιαστήριο, σπέρνουν φιλοπόνως τον Ευαγγελικό λόγο, εργάζονται ως τα φιλάνθρωπα χέρια της Εκκλησίας που αγιάζουν και στηρίζουν ποικιλοτρόπως τον λαό του Θεού»τόνισε ο σεβασμιότατος κ. Θεολόγος.

Ακολούθως ο  Σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Θεολόγος, ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου «Παναγία Πονολύτρια» της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης, προσέφερε 179 συνολικά υποτροφίες σε ισάριθμους φοιτητές και φοιτήτριες της μητροπολιτικής επαρχίας  ύψους 30.000 €, και ευχήθηκε πατρικώς προς όλους ο Υιός και Λόγος του Θεού να χαρίζει από τον αστείρευτο πλούτο της αγάπης Του σε όλους πίστη, ευλογία, πρόοδο, υγεία, ελπίδα και αγάπη. Ο κ. Θεολόγος έδωσε συμβουλές στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, τους ευχήθηκε καλές σπουδές, σημειώνοντας ότι η εκκλησία και οι πατέρες της είναι κοντά τους και προσεύχονται για αυτούς, τους ζήτησε δε όπου βρίσκονται να μην τους ξεχνούν.

Ο σεβασμιότατος σε δηλώσεις στη «Σ» τόνισε: «Δίνουμε  τις υποτροφίες ως μια χειρονομία της στοργής και του ενδιαφέροντος της εκκλησίας μας και για την σπουδάζουσα νεολαία της πατρίδας μας. Εκείνα τα παιδιά τα οποία αγωνίζονται στον στίβο της γνώσεως με δυσκολίες πολλές φορές οικονομικού χαρακτήρα για αυτό  θα πρέπει εκείνα τα παιδιά που έχουν έφεση στα γράμματα και θέλουν να σπουδάσουν θα πρέπει όλη η κοινωνία να φροντίσουμε να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Η εκκλησία μας με αυτό τον τρόπο στέλνει ένα μήνυμα σε αυτούς που έχουν την δυνατότητα και τους υπενθυμίζει ότι η κοινωνία οφείλει να στηρίζει αυτά τα παιδιά και εκείνοι που έχουν μι αδυνατότητα να φροντίζουν με τους τρόπους που γνωρίζουν αυτά τα νέα μέλη της κοινωνίας να προκόψουν».

Το Φιλόπτωχο Ταμείο «Παναγία Πονολύτρια» της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης, επέδωσε φέτος 179  υποτροφίες σε ισάριθμους φοιτητές και φοιτήτριες. Η συνεισφορά αυτή της τοπικής εκκλησίας προς την σπουδάζουσα νεολαία έχει καθιερωθεί από τον αείμνηστο μητροπολίτη κυρό Μάξιμο και συνεχίζεται από τον σημερινό μητροπολίτη κ. Θεολόγο. Πραγματικά πρόκειται για μια αξιέπαινη προσπάθεια της τοπικής μας εκκλησίας.  

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.