ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ Τ΄ΑΣΤΡΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΜΕ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

«Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη από την Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης

 

Υπέροχη παιδική θεατρική παράσταση από την ΕΛΜΕ Σερρών και την  ΟΛΜΕ στις Σέρρες

 

Την παράσταση παρακολούθησαν τα παιδιά των μελών  της ΕΛΜΕ Σερρών το πρωί της Κυριακής, 11 Μαρτίου 2018,  στο Θέατρο Αστέρια στις Σέρρες

 

Την παιδική παράσταση «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα»του Μενέλαου Λουντέμη από την Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης, παρακολούθησαν το πρωί της Κυριακής τα παιδιά των μελών της ΕΛΜΕ Σερρών.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Σερρών  σε συνεργασία με το Δ.Σ της ΟΛΜΕ προσέφερε  στα παιδιά των μελών της ΕΛΜΕΣ χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση την παρακολούθηση της παιδικής θεατρικής παράστασης.

Τους γονείς  και τα παιδιά υποδέχθηκαν  στην παράσταση το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Σερρών καθώς επίσης και ο ταμίας της ΟΛΜΕ, κ. Θεόδωρος Τσούχλος.

Θεόδωρος Τσούχλος,ταμίας ΟΛΜΕ: «Η Ομοσπονδία έχει και επιστημονικό και πολιτιστικό πυλώνα, πέρα από τον συνδικαλιστικό»

Ο  κ. Τσούxλος σε δηλώσεις στη « Σ», αναφερόμενος στην παρουσία του στις Σέρρες  τόνισε «Μετά από πρόταση της πολύ δραστήριας ΕΛΜΕ Σερρών, είμαστε σήμερα εδώ για την παράσταση, μια παιδική παράσταση. Είναι μια προσπάθεια της Ομοσπονδίας να προβάλει και τον πυλώνα τον πολιτιστικό της, δηλαδή εκτός από τον  πολιτικό και συνδικαλιστικό πυλώνα που έχει η Ομοσπονδία, έχει και επιστημονικό και πολιτιστικό πυλώνα και αυτό προσπαθούμε να υλοποιήσουμε σήμερα»

«Η παράσταση έχει παρουσιαστεί στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στην Ροδόπη, στις Σέρρες και προσπαθούμε και για άλλες πόλεις εφόσον  υπάρχει η θέληση , η πρόταση και οι δυνατότητες», σημείωσε ο ταμίας της ΟΛΜΕ κ. Θεόδωρος Τσούχλος.

Ελευθερία Πάνου, πρόεδρος ΕΛΜΕ Σερρών: «Μεγάλη η ανταπόκριση…»

« Η ανταπόκριση των συναδέλφων μας και των παιδιών τους  σε αυτή την δράση της ΕΛΜΕ Σερρών σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ είναι μεγάλη. Είναι μια προσφορά στα παιδιά των μελών μας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και δικαίωμα παρακολούθησης της παράστασης έχουν τα παιδιά όλων των μελών μας. Το θέατρο «πλημμύρισε» από χαρούμενες φατσούλες . Το “Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα” είναι από τα κλασικά έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Ευελπιστούμε και σε άλλες παρόμοιες δράσεις σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας. Ευχαριστούμε το δ.σ. της ΟΛΜΕ για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία»,δήλωσε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σερρών, κ. Ελευθερία Πάνου.

Το έργο Μενέλαου Λουντέμη «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» 

Το έργο του Μενέλαου Λουντέμη «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» παρουσίασε η Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2017 – 2018. Το «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» δεν είναι τυχαία ένα από τα κλασικά έργα της νεοελληνικής λογοτεχνικής μας παράδοσης. Το εμβληματικό αυτό μυθιστόρημα του πολυγραφότατου Λουντέμη, μέσα από τις γλαφυρές περιγραφές και την αυθεντική γλώσσα του μας μιλά για τον Μέλιο, ένα αγόρι που παρά τις αντιξοότητες που συναντά στην πορεία του, κάνει τα πάντα για να πραγματοποιήσει το όνειρο του, να μάθει γράμματα, να πάει στο σχολείο, να μορφωθεί. Η δίψα του παιδιού για μάθηση θα το φέρει αντιμέτωπο με την αδικία και το δίκιο, την καλοσύνη και την κακία, τη φιλία και την έχθρα, την αγάπη και το μίσος. Ο Μέλιος με παντοτινούς συνοδοιπόρους του τα βιβλία θα αναζητήσει την ανθρωπιά όπου κι αν βρίσκεται.

Στις μέρες μας έχουμε περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να μετρήσουμε ξανά τ’ άστρα και ίσως αυτή τη φορά να τα βρούμε σωστά… παρέα μας σ΄αυτό το ταξίδι ο Μέλιος, η Αγράμπελη, ο Δακρυτζίκος, ο μπαρμπα Θόδος κι ο Μπίθρος…

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία  Γιάννη Ρήγα,  μουσική Γιώργου Χριστιανάκη, κοστούμια – εικαστικά  Χρήστου Μπρούφα,  κίνηση – χορογραφία  Ιωάννας Δεμερτζίδου,  φωτισμοί  Δημήτρη Κοκολινάκη,  βοηθός σκηνοθέτη Ιωάννα – Μαρκέλα Χαλκιά.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαριλένη Κουζού, Βασίλης Παπαδόπουλος, Χρήστος Παπαδόπουλος, Πέτρος Παπαζήσης, Κατερίνα Πλεξίδα, Ευτυχία Σπυριδάκη.                                                    

 

Δήμητρα Mετόκη metoki63@hotmail.com

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα