ΥΠΕΡ ΟΠΤΙΚΩΣ, ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΑΣΟΣ ΧΑΝΛΙΟΓΛΟΥ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ…

Υπέρ Οπτικώς

Συνεργασία με ιδιαίτερο αποτέλεσμα … Το Ράλλυ Δ.Ε.Θ. συνεχίζει την πορεία του

Γράφει ο Τάσος Χανλίογλου*

Ευτυχής συγκυρία αποδείχτηκε  η συνάντηση των δρόμων μας . Και εννοώ του δικού μου δρόμου με αυτόν του Υπουργείου  Εσωτερικών  Μακεδονίας Θράκης και συγκεκριμένα της  Υπουργού κ.Κόλλια–Τσαρουχά. Πέραν της προσωπικής φιλίας που μας συνέδεε πολλά χρόνια -και της νέο ανακαλυφθείσης συγγένειας μας-ένα κάλεσμα της στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών και η πρόσκληση  προς την ταπεινότητα μου από την ίδια προκειμένου να παραβρεθούμε μαζί ως Υπουργείο, έγιναν αιτία να ξεκινήσει μια πέραν του δέοντος παραγωγική συνεργασία. Και μάλιστα με έναν σεβαστό  αριθμό ήδη πραγματοποιημένων δράσεων. Η Υπουργός δηλώνει άγνοια των λεπτομερειών του χώρου του μηχανοκίνητου αθλητισμού -και είναι απόλυτα ειλικρινές ,και η ίδια ειλικρινής-, επίσης δηλώνει πρόθυμη να ενημερωθεί και να μάθει. Και να προσθέσω ότι διακατέχεται από ενθουσιασμό και «μπαίνει γρήγορα» –  από την αργκό των αγωνων.      

Δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου και αυτό με καθιστά ακόμη περισσότερο προσεκτικό, υπεύθυνο και συγκρατημένο. Άλλωστε είναι γνωστός ο αυθορμητισμός, το πάθος όταν είναι απαραίτητο αλλά και ο παρορμητισμός μου.

Μεγάλο  είναι το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός της που ρωτάει αν γίνονται ακόμη αγώνες μόνο με γυναίκες. Θυμήθηκε το ΡΑΛΛΥ ΑΜΑΖΩΝ. Της υποσχέθηκα ότι μια συμμετοχή στο Ιστορικό RALLY ACROPOLIS  -με μια JAGUAR που αναπαλαιώνω- ίσως της προσφέρει περιπέτεια, χαρά, και ένα διάλειμμα από τα βαριά καθήκοντα της ΥΠΟΥΡΓΟΥ.                       

Ας επιστρέψουμε όμως  στα πεπραγμένα. Θα ενημερώνω με  επιστολές μου προς την ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ και στη συνέχεια στη σελίδα μου στο FB και όπου αλλού όσα μετην βοήθεια του Υπουργείου δια της Υπουργού καταφέραμε και όσα έχουμε στο  πρόγραμμα   άμεσα η στο εγγύς μέλλον να πραγματοποιήσουμε. Προτεραιότητα  έχουν οι ΣΕΡΡΕΣ, όμως η παρουσία και συμπαράσταση του Υπουργείου δεν θα μείνει μακριά  και από τις ανάγκες της Αυτοκίνησης εν γένει της ΕΛΛΑΔΟΣ.

Πρόσφατο παράδειγμα το αποτέλεσμα της συνάντησης μας με τον πρόεδρο του Α.Ο.Θ (Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης) κ. Μαράτο Σταύρο  και τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων κ.Κουμπότη Δημήτρη.  Ο λόγος της συνάντησης ήταν η οργάνωση και η συνέχιση στο χρόνο ενός αγωνιστικού θεσμού με ιστορία σχεδόν 50 ετών (ΡΑΛΛΥ Δ.Ε.Θ.). 

Συνώνυμο της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΕΩΣ  ζει παράλληλα της τα τελευταία χρόνια και συμβάλλει στην ανάπτυξή της. Θα πρόσθετα ότι αποτελεί μέρος της νεότερης ιστορίας της Θεσσαλονίκης και παραγωγός πολιτισμού.  

Όπως λοιπόν μας περιέγραψαν με λεπτομέρειες οι συνομιλητές, ο ως άνω Αγώνας κινδύνευε να μη γίνει φέτος δημιουργώντας αρνητικές επιπτώσεις και για τα επόμενα χρόνια. Και εδώ επενέβη το Υπουργείο δια της Υπουργού κ. Κόλλια.  Στάθηκε αρωγός της προσπάθειας των εμπλεκομένων . Τους έδωσε τις λύσεις και την απαραίτητη βοήθεια  που τους ήταν χρήσιμη ώστε αποχωρώντας τα δυο σωματεία από το Υπουργείο ήταν πλέον βέβαιοι ότι ο θεσμός δεν θα καταστραφεί. Απεναντίας όχι μόνον θα συνεχίσει,  αλλά θα συμβάλουμε όλοι σε μια προσπάθεια αναβάθμισης του και ει δυνατόν από φέτος. Το πρώτο στάδιο της αναβάθμισης του θα είναι το κάλεσμα ξένων πληρωμάτων, ώστε να αποκτήσει έναν διεθνή χαρακτήρα …Και ίσως από του χρόνου να πάρει τη θέση ενός μικρότερου RALLY ACROPOLIS.

Ήταν η τελευταία από τις δράσεις μας και μάλιστα με ιδιαίτερα επιτυχημένο αποτέλεσμα.  Σε άλλο μου κείμενο θα αναφερθώ σε προηγούμενες που δεν είναι και λίγες… Όπως και για τα όνειρα μας

* Φίλος και, όπως τιμητικά με αποκαλεί η ΥΠΟΥΡΓΟΣ, « Συνεργάτης».  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*