ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 2019 ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ

Τεράστιο street πάρτι στους δρόμους των Σερρών

Τσικνοπέμπτη στον ξέφρενο ρυθμό του καρναβαλιού και με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό

Με το κέφι, τη ζωντάνια, τη χαρά να ξεχειλίζουν χιλιάδες Σερραίοι, μεταμφιεσμένοι ή όχι περιδιάβαιναν τον πεζόδρομο Κωνσταντίνος Καραμανλής, την πλατεία Ελευθερίας και τα στενά των πεζοδρόμων

«Τρελό Καρναβάλι, ήρθες πάλι»… Στο ξέφρενο ρυθμό του καρναβαλιού και με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, παραδόθηκαν, το βράδυ της Τσικνοπέμπτης οι Σέρρες, με το κέφι, την ζωντάνια, την χαρά να ξεχειλίζουν από τους χιλιάδες Σερραίους που μεταμφιεσμένοι ή όχι περιδιάβαιναν, τον πεζόδρομο «Κωνσταντίνος Καραμανλής», την πλατεία Ελευθερίας και τα στενά των πεζοδρόμων.

Από το πρωί της Τσικνοπέμπτης έως το βράδυ τα μαγκάλια κυριολεκτικά πήραν «φωτιά» ,γιορτάζοντας παραδοσιακά την Τσικνοπέμπτη. Σε δρόμους, πεζόδρομους,  πλατείες και κάθε υπαίθριο χώρο στήθηκαν ψησταριές και ταυτόχρονα έγιναν εστίες κεφιού και χαράς για εργαζόμενους στην αγορά και περαστικούς. παρά την άσχημη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο περισσότερος κόσμος, άφησε στην άκρη τα προβλήματα και τις στεναχώριες και το έριξε «έξω». Με μουσική, καλή παρέα ,ποτό και στο μαγκάλι τα κρέατα να τσικνίζουν ευχήθηκαν καλές αποκριές με υγεία και χαρά

Μετά το απόγευμα, πλημμύρισαν οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης και οι πεζόδρομοι καθώς και η κεντρική πλατεία Ελευθερίας από μικρούς και μεγάλους καρναβαλιστές αλλά και από Σερραίους που απόλαυσαν την παραδοσιακή Τσικνοπέμπτη. Ευχές, πλατιά χαμόγελα αλλά και μάσκες και ευφάνταστες μεταμφιέσεις ήταν τα κομμάτια του σκηνικού που συναρμολογήθηκαν με μπόλικο κέφι και ψυχή και συνετέλεσαν στη διαμόρφωση μιας ζεστής ατμόσφαιρας και ευθυμίας.

Η Κ.Ε.ΔΗ.Σ. είχε μεριμνήσει να ακούγεται στο κέντρο της πόλης μουσική διαμορφώνοντας αποκριάτικο γιορτινό κλίμα. Από τα μεγάφωνα του δήμου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ακουγόταν μουσική βάζοντας τους Σερραίους στο κλίμα της ημέρας, στο κλίμα του κεφιού και του γλεντιού. Πολύχρωμες και πρωτότυπες οι εμπνεύσεις των Σερραίων. Οι επιλογές μεταμφίεσης πολλές: κλασικές νεράιδες, βασίλισσες, πριγκίπισσες, χανούμισσες, μπαλαρίνες, χαβανέζες, κλόουν, καουμπόηδες, ινδιάνοι, διαστημάνθρωποι , πρωτόγονοι άνθρωποι πεταλούδες, μέλισσες, ήρωες των κινούμενων σχεδίων, σκυλάκια, ελέφαντες, γουρουνάκια, αστυνομικοί, στρατιώτες, ποντικάκια, πειρατές, φρούτα, αλλά και της επικαιρότητας,το θέμα των μεταμφιέσεων.

Αργά το απόγευμα η τροχαία Σερρών είχε μεριμνήσει και απέκλεισε το κέντρο της πόλης από τα αυτοκίνητα παραδίδοντας το κέντρο της πόλης στους μεταμφιεσμένους ή όχι που περιδιάβαιναν σε αυτό. Στην πλατεία Ελευθερίας στην πλατεία Κρονίου και στους παρακείμενους πεζοδρόμους δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο από καρναβαλιστές που λικνίζονταν σε αποκριάτικους ρυθμούς από νωρίς το απόγευμα. Το βράδυ το αδιαχώρητο σημειώθηκε στις ταβέρνες και στα νεανικά στέκια.

Παρά την άσχημη οικονομική κατάσταση οι Σερραίοι, με ανεμελιά, με διάθεση απόδρασης διασκέδασαν χόρεψαν και τραγούδησαν στον τρελό ρυθμό του καρναβαλιού, αφήνοντας για λίγες ώρες στην άκρη τα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , www.e-simeirini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο ) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.