Τρίτη 1η Μάη απεργούμε… Πρωτομαγιά :Ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα

Εργατικό Κέντρο Ν.Σερρών-Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών

 

Τρίτη 1η Μάη απεργούμε… Πρωτομαγιά :Ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα

 

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Σερρών καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Τρίτη 1 Μαΐου και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στο Εργατικό Κέντρο.

Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας τη δογματική εμμονή της, σε μέτρα και πολιτικές που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, με τακτικισμούς και επικοινωνιακά τεχνάσματα, βάζει  την ταφόπλακα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που παλεύει ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στη ξενοφοβία, στο ρατσισμό.

Για τους Έλληνες εργαζόμενους η Πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων, των ανέργων.

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ, οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε αγωνιστικό –απεργιακό παρόν στο κάλεσμα των συνδικάτων την Τρίτη  1η Μάη.

Σ΄αυτές τις πολιτικές, η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.

ΤΡΙΤΗ 1η  ΜΑΗ και ώρα 10:30 π.μ.

 

 

Με αφορμή τον Εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

 

Ανακοίνωση-Κάλεσμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παπάς»

 

Οι εργαζόμενοι όλης της Ελλάδας γιορτάζουμε και τιμούμε την κορυφαία μέρα της Εργατικής μας τάξης, το σύμβολο των εργαζομένων, την Εργατική μας Πρωτομαγιά.
Τα φέρνει έτσι η ιστορία που κάθε φορά η 1η του Μάη να αποκτά ξεχωριστό νόημα. Πάντα υπάρχει εκείνη η κόκκινη κλωστή που συνδέει τους αγώνες και τα αιτήματα του σήμερα με  την Πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο , το δικό μας εργατικό ξεσηκωμό το Μάη του ’36, τους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής το Μάη του 44. Οι μέρες εκείνες δεν είναι τίποτε άλλο από στιγμές που συμπυκνώνουν το ιστορικά αναγκαίο. Την αναγκαιότητα η εργατική τάξη να λευτερωθεί από τα δεσμά της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης. Μια αναγκαιότητα που σήμερα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη επικαιρότητα, με τις στρατιές των ανέργων, τους μισθούς των 300 και 400 ευρώ, τη δουλειά εκ περιτροπής ή τη δουλειά μέχρι τελικής πτώσεως να αποτελούν τη σύγχρονη δουλεία του 21ου αιώνα.

Όμως η δική μας Πρωτομαγιά δεν είναι μνημόσυνο χαμένων δικαιωμάτων. Είναι προσκλητήριο μάχης για να σπάσουμε τα σύγχρονα δεσμά της ΕΕ και του ΔΝΤ, των δανειστών και των μνημονίων. Είναι η απάντηση στο ερώτημα «από ποια πλευρά είσαι» που τραγουδούσαν οι εργάτες των ΗΠΑ. Και για μας η απάντηση είναι σαφής.

Είναι από την πλευρά εκείνων που παλεύουν ενάντια στη νέα συμφωνία και το νέο μνημόνιο διαρκείας που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στο αιματοκύλισμα των λαών που δημιουργούν καταστροφή και προσφυγιά. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με μισθούς και συντάξεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια, για δημόσια κοινωνικά αγαθά , για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

.  Είναι από την πλευρά εκείνων που παλεύουν ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και στο αιματοκύλισμα των λαών που δημιουργούν καταστροφή και προσφυγιά, ενάντια στη μετατροπή της χώρας μας σε ένα ορμητήριο επιδρομών σε άμαχους πληθυσμούς, στο γεωστρατηγικό μοίρασμα των ενεργειακών πηγών της Μέσης Ανατολής, είναι ενάντια στη δική μας νύχτα κρυστάλλων και στις φασιστικές ρατσιστικές επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Αυτή είναι και η θέση που πρέπει να έχει η εργατική Πρωτομαγιά  και στα σχολειά μας. Με τους αγώνες μας για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, των εργασιακών μας δικαιωμάτων, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας . Είναι η ευκαιρία να μιλήσουμε με τους μαθητές μας για τους αγώνες της εργατικής τάξης μέσα από ιστορίες και τραγούδια, να τους ξαναδιαβάσουμε «το ένα δάκρυ για τον μπαρμπα-Τζίμη» και τον Επιτάφιο του Ρίτσου, να τους πούμε ποιος δημιουργεί και ποιος αρπάζει τον πλούτο.                                                                                Για να θυμηθούμε τα λόγια των εργατών του Σικάγο, λίγο πριν από την εκτέλεσή τους: «Θα έρθει εκείνη η μέρα που η σιωπή μας θα γίνει πιο δυνατή από τις φωνές που καταπνίγετε σήμερα».

Σήμερα στην Ελλάδα της παρατεταμένης κρίσης των μνημονίων που την εγκλώβισαν ντόπιο και ξένο διαπλεκόμενο κεφάλαιο βοηθούμενο από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε είναι:
Η συσπείρωση του εργατικού κινήματος για ανάκτηση εργατικών κατακτήσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας .

Η απομόνωση  του μορφώματος  της Χρυσής Αυγής, που βρίσκεται στην υπηρεσία του συστήματος και ως τσιράκι της μεγαλοεργοδοσίας στηρίζει τα κέρδη της και στήνει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Σήμερα λοιπόν που ο νεοφιλελευθερισμός επιχειρεί να διαλύσει κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών και κανένας αγώνας δεν περισσεύει ούτε διασπάται, ένα πρέπει να είναι το μήνυμα:

Παλεύουμε και Απεργούμε:

Για την αποδέσμευση από τα δεσμά των μνημονίων και την ανατροπή και κατάργηση των δανειακών συμβάσεων που υποθηκεύουν το μέλλον μας, για να διασφαλίσουμε και να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα, όπως μας αξίζει και όπως τα δικαιούμαστε!

To Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί όλους τους συναδέλφους του Νομού μας  να συμμετάσχουν μαζικά στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΣΕΡΡΩΝ, στις 10:30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Σερρών, για να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε όλοι μαζί ΕΝΩΤΙΚΑ -ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ την εφετινή Εργατική μας Πρωτομαγιά και για να στείλουμε όλοι μαζί δυνατό το μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.

  

Δήλωση του  Μιχάλη Τζελέπη για την επέτειο της εργατικής Πρωτομαγιάς

 

Ο Μιχάλης Τζελέπης, Βουλευτής Ν. Σερρών, Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ σε δήλωσή του με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς αναφέρει τα παρακάτω:

1η Μαΐου: ημέρα των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας, των εργατικών συνδικάτων, όλων των ανθρώπων της βιοπάλης. Τιμούμε, σήμερα, τους αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος για καλύτερες συνθήκες εργασίας με πρωτοπόρους τους εργάτες του Σικάγου, τους καπνεργάτες στην Θεσσαλονίκη.

Η φετινή «Πρωτομαγιά» αποτελεί μία ημέρα «αναστοχασμού» για όλους μας. Καλούμαστε, λοιπόν, όλοι, μέρα σαν την σημερινή να ξαναθυμηθούμε ποιοι, ενώ υποσχέθηκαν αποκατάσταση μισθών, συντάξεων και εργασιακών σχέσεων:

1)Δεν δίστασαν να ανασύρουν το πτώμα της ανταπεργίας των εργοδοτών-lockout

2)Ψήφισαν την αλλαγή του τρόπου κήρυξης των απεργιών με το 50+1% των εγγεγραμμένων μελών

3)Απέσυραν  το veto της Διοικητικής έγκρισης από τον Υπουργό για τις ομαδικές απολύσεις

4)Υπονόμευσαν το σύστημα σταθερής απόδοσης των εισφορών στις συνδικαλιστικές οργανώσεις

5)Αποδυνάμωσαν θεσμικά τα συνδικάτα και διέβρωσαν την διαπραγματευτική ισχύ τους

6)Έκαναν την φτώχεια «καθεστώς» και την ανεργία «θεσμό»

7)Απορρύθμισαν ακόμα περισσότερο την αγορά εργασίας

8)Υπερφορολόγησαν όλους τους εργαζομένους

9)Κατέστρεψαν το ασφαλιστικό σύστημα

Δυστυχώς, τα δικαιώματα, οι θυσίες και οι αγώνες των εργαζομένων απειλούνται διαρκώς και καθημερινά από «απίστευτους» Υπουργούς που επιδίδονται σε δήθεν «λεονταρισμούς» ότι έδωσαν μάχη για να περισώσουν ό,τι μπορούσαν από το κακό κουαρτέτο. Η εξέγερση της εργατικής τάξης σήμερα είναι πιο αναγκαία και απαραίτητη από ποτέ, ενάντια σε αυτούς που καθημερινά την υποδουλώνουν με την ανικανότητά τους να την υπερασπιστούν.

 

Ανακοίνωση-Κάλεσμα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ  Ν. Σερρών

 

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Σερρών καλεί τους Συνταξιούχους και το σερραϊκό λαό να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς που οργανώνει το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας στις 10:30 το πρωί.

Να δώσουμε μαζί τη μάχη με τους φυσικούς συμμάχους μας, εργαζόμενους αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νέους, σπουδαστές, γυναίκες, και άνεργους. Να διεκδικήσουμε την ποιότητα ζωής που απατούν οι σύγχρονες ανάγκες μας, να ανακόψουμε και να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές που μας επιβάλουν οι απαιτήσεις των καπιταλιστικών κερδών και μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Οτι οι ανάγκες και οι απαιτήσεις μας δεν βρίσκονται στη σφαίρα της ουτοπίας αλλά πατούν γερά στην πραγματικότητα και μπορούν να γίνουν πράξη είναι το μόνο σίγουρο και το αποδεικνύει ο φόβος των ταξικών μας αντιπάλων. Ο φόβος που δεν καθησυχάζει από τις εναλλαγές των κυβερνήσεών τους όσο αυταρχικά ή κατασταλτικά και αν φέρονται.

Στη φετινή Πρωτομαγιάτικη απεργία καταδικάζουμε την πρόσφατη επίθεση στη Συρία που εντείνει τον κίνδυνο γενικευμένης σύρραξης στην ευρύτερη περιοχή με άμεση εμπλοκή της χώρας μας με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς.Πολεμικές συρράξεις και επιθετικότητα που γίνονται για το μοίρασμα των κερδών, των πλουτοπαραγωγικών πόρων και των πηγών ενέργειας με θύματα τους λαούς.

ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ:

Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις

Να σταματήσει κάθε διευκόλυνση στις επεμβάσεις από τις ΝΑΤΟϊκές Βάσεις και τα Στρατηγεία που βρίσκονται στη χώρα μας.

Καμιά αλλαγή συνόρων

Σεβασμός στα κυριαρχικά δικαιώματα κάθε χώρας.

Να επιστρέψουν άμεσα όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.

Αλληλεγγύη και φιλία με τους λαούς της περιοχής.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ 1η ΤΟΥ ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ

Σέρρες, 27/4/2018

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ.

  

Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Ν.Σερρών (Σ.Κ.Α.ΣΕ.)

 

Οι άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά!

 

«Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς». Με τα παραπάνω ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Ν.Σερρών (Σ.Κ.Α.ΣΕ.)καλεί τα μέλη του στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Τρίτη 01/05 10:30 π.μ. Πλ. Ελευθερίας. Στη σχετική ανακοίνωση του Σ.Κ.Α.ΣΕ. συγκεκριμένα αναφέρονται τα παρακάτω:

Η κυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ αποφεύγει να απαντήσει για το να θα πραγματοποιήσει  περικοπές 900 εκ. Ευρώ στις προνοιακές δαπάνες, όπως προβλέπει σχετική επιταγή του τρίτου μνημονίου που μετεγγραφεί αυτούσια στην 2η αξιολόγηση. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα έρθουμε αντιμέτωποι με πρόσθετες περικοπές.

Ταυτόχρονα η ασάφεια που εσκεμμένα αφήνει να επικρατεί γύρω από το Άρθρο 215 του Πολυνομοσχέδιου για το νέο σύστημα και τα κριτήρια απονομής των επιδομάτων των ΑμεΑ και των συντάξεων αναπηρίας, δίνει τη δυνατότητα για συνολικότερες αντιδραστικές αλλαγές μέσω της εφαρμογής του με υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους. Υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιοι που δεν περνάνε από την Βουλή και ποντάρουν ότι δεν θα πάρει κανείς χαμπάρι πότε θα βγουν και τι θα λένε.

Παράλληλα στο άρθρο 215 του πολυνομοσχεδίου αναφέρεται ότι για να πάρουν το επίδομα οι ανάπηροι και οι χρονίως πάσχοντες θα συνυπολογίζεται εκτός του ποσοστού αναπηρίας που θα δίνουν τα ΚΕΠΑ και «η δυνατότητα του ανάπηρου να αντιμετωπίζει τα καθημερινά του προβλήματα». Δηλαδή νέα κατακρεούργηση των ποσοστών αναπηρίας.

Τέλος στα πλαίσια της διασύνδεσης των παροχών υγείας και πρόνοιας με τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, η κυβέρνηση αρνείται στους ασθενείς τύπου 3 της νόσου Νωτιαίαμυϊκή ατροφία (πρόκειται για βαριά νευρομυική νόσο εκφυλιστικού χαρακτήρα), τη χορήγηση της πρώτης εγκεκριμένης διεθνώς θεραπείας, η οποία καταπολεμά τη συγκεκριμένη νόσο

Συνάδελφοι

Οι περικοπές των παροχών του κράτους προς τα ΑμεΑ είναι πάγια απαίτηση του Δ.Ν.Τ, της Ε.Ε, του ΟΟΣΑ, αλλά και των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων. Μέσω των περικοπών επιδιώκουν δύο πράγματα. Πρώτον να αποσυρθεί το κράτος από τις παροχές προς τα ΑμεΑ και αυτές να παραδοθούν στην κερδοσκοπική δράση των διάφορων επιχειρηματικών κολοσσών (π.χ εμπορευματοποίηση υγείας, πρόνοιας, ειδικής αγωγής κ.α). Δεύτερον να εξοικονομηθούν χρήματα από το κράτος, ώστε να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων.

Κεντρικός στόχος του όλου εγχειρήματος είναι να τονωθεί η αγορά και να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη απόδειξη πως το πέρασμα στην ανάπτυξη θα σημάνει την ολοκλήρωση μιας κοινωνίας ζούγκλας.

Πρόσθετα η επίτευξη της ανάπτυξης σχετίζεται και με τη συμμετοχή της χώρας στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Έτσι η κυβέρνηση παραχωρεί το ελληνικό έδαφος στο ΝΑΤΟ για τις επιχειρήσεις του σε Μ. Ανατολή και Β. Αφρική . Ταυτόχρονα ξοδεύει για λογαριασμό του ΝΑΤΟ ετησίως το 2% του ΑΕΠ της χώρας (3,8 δις Ευρώ το 2017). Δηλαδή το ελληνικό κράτος δαπανά για του πολέμους του ΝΑΤΟ ποσό ίσο με αυτό που θα περικοπεί από τα τελευταία ψηφισμένα μέτρα. Η τακτική αυτή της κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για το λαό αφού εμπλέκει τη χώρα όλο και πιο ενεργά στους πολέμους που γίνονται στα κράτη της περιοχής. Οι πόλεμοι αυτοί είναι ξένοι προς τα συμφέροντα των λαών. Αφορούν το πώς θα μοιραστεί η πίτα των αγωγών, των εμπορικών οδών, του ορυκτού και ενεργειακού πλούτου, συνολικότερα της «αγοράς» ανάμεσα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους διαφόρων χωρών. Γι’ αυτό και πρέπει να καταδικαστούν από κάθε ευσυνείδητο άνθρωπο

Συνάδελφοι

Η κυβέρνηση, οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι εταίροι τους σε Η.Π.Α και Ε.Ε προσπαθούν να μας πείσουν να αποδεχτούμε τους σύγχρονους καιάδες. Μας λένε ότι πρέπει να θυσιαστούμε στο βωμό μιας ανάπτυξης που δε θα ωφελήσει ούτε εμάς ούτε τον υπόλοιπο λαό. Μας κοροϊδεύουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος πέρα από τη βαρβαρότητα που βιώνουμε σε μια εποχή που η τεχνολογία και η επιστήμη δίνουν τη δυνατότητα για να ζήσουμε με πολύ καλύτερους όρους και προϋποθέσεις.

Τους απαντάμε ότι δε γελιόμαστε! Ξέρουμε πολύ καλά ότι η ζωή είναι εφικτή και ο καιάδας δεν είναι μονόδρομος. Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει να πάψουν να κυριαρχούν στην οικονομία οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, να φύγει μακριά η χώρα από δολοφονικούς οργανισμούς όπως το ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ, ο ΟΟΣΑ, η Ε.Ε, η Παγκόσμια Τράπεζα κ.α, και ο λαός να σταματήσει την πληρωμή ενός δημοσίου χρέους που δε δημιούργησε και δεν ωφελήθηκε από αυτό.

Παρά τις δυσκολίες δε σταματάμε να αγωνιζόμαστε. Ξέρουμε ότι μόνοι μας δε μπορούμε να τα καταφέρουμε. Γι’ αυτό και μετέχουμε στην προσπάθεια για την ισχυροποίηση της μεγάλης συμμαχίας των εργατών – των βιοπαλαιστών αγροτών – των μικρών ΕΒΕ, αναπόσπαστο μέρος της οποίας είμαστε οι ΑμεΑ και οι οικογένειες μας. Αυτή η συμμαχία μπορεί να διαλύσει τους σύγχρονους καιάδες, να πάρει πίσω όλα όσα μας έκλεψαν τα προηγούμενα χρόνια και να διαμορφώσει τους όρους για ζωή με βάση τις τεράστιες δυνατότητες που δίνουν η επιστήμη και η τεχνολογία. Ο λαός μόνο ενωμένος μπορεί να αντιμετωπίσει τους δυνάστες του.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς. Ο Σύλλογός μας θα δηλώσει παρών στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Τρίτη 01/05 10:30 π.μ. Πλ. Ελευθερίας