ΤΟ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΦΤΑΝΤΖΗ ΜΕ ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

Το 5ο Γυμνάσιο Σερρών τίμησε τη μνήμη του Γιώργου Καφταντζή με εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο του σε συνεργασία με την Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.

 

Εκδήλωση-αφιέρωμα με τίτλο  «Αναζητώντας τα χνάρια του Γιώργου Καφταντζή στο χώρο και το χρόνο»

 

Με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων από τον θάνατο του Γιώργου Καφταντζή, το 5ο Γυμνάσιο αφιέρωσε την κεντρική εκδήλωσή του στη μνήμη του Πατριάρχη των Σερραϊκών Γραμμάτων, Γιώργου Καφταντζή.

Το απόγευμα της Τετάρτης 16 Μαΐου το 5ο Γυμνάσιο Σερρών άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχτεί τους φίλους της τέχνης και της λογοτεχνίας.

Στην κατάμεστη αίθουσα του σχολείου και σε μια «ζεστή» ατμόσφαιρα, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια συγκινητική εκδήλωση- αφιέρωμα στον σπουδαίο Σερραίο λογοτέχνη και ιστορικό Γιώργο Καφταντζή.

Η εκδήλωση είχε τίτλο  «Αναζητώντας τα χνάρια του Γιώργου Καφταντζή στο χώρο και το χρόνο» και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εταιρεία Μελέτης  και  Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών.  

Μέσα από τις διηγήσεις, τις εικόνες, τα ιστορικά γεγονότα και τις απαγγελίες των μαθητών παρουσιάστηκε μια αναδρομή στη ζωή και το έργο του μεγάλου Σερραίου Λογοτέχνη και Ιστορικού, αποτέλεσμα μαθητικής έρευναςπου υλοποιήθηκε στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με την στήριξη του διευθυντή κ. Χαράλαμπου Σαρηβασιλείου,  την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Κατερίνας Κλούρα και Δήμητρας Λαϊνα και πυξίδα την αγάπη τους για την τοπική Ιστορία.

 Με την εκδήλωση αυτή, το 5ο Γυμνάσιο Σερρών και η Εταιρεία Μελέτης  και  Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών τίμησαν το έργο και την προσωπικότητα του Γιώργου Καφταντζή, που αποτελούν σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Σερρών.

Σε κλίμα συγκίνησης η κα Βιολέτα Καφταντζή και ο κ. Βασίλης Καφταντζής  ευχαρίστησαν θερμά για την πρωτοβουλία και το αφιέρωμα στον πατέρα τους. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Ιωάννης Μωυσιάδης, ο πρόεδρος της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. κ. Δημήτριος Δημούδης,  ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων κ. Ιωάννης Κιορίδης, η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Σερρών κ. Σοφία Ευθυμιάδου, ενώ τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους συγγενείς και φίλοι του Γιώργου Καφταντζή,  ο ταμίας της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Μετόκης, διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπρόσωποι του Συλλόγου Φίλων Τεχνών και Γραμμάτων Σερρών, του Συνδέσμου Φιλολόγων Σερρών, του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, μέλη της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ., εκπαιδευτικοί, γονείς και πολλοί φίλοι του έργου του Γιώργου Καφταντζή.