ΤΟ Τ.Τ. ΣΕΡΡΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

Σαράντα τρεις οδηγοί από   Ραφήνα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Κιλκίς, Σέρρες και Κοζάνη συνάντησαν οδηγούς από το Σώμα Κυπρίων Οδηγών -Για 12 μέρες ,από τις 3 έως τις 15 Ιουλίου 2019,στο νησί της Αφροδίτης, έζησαν μοναδικές στιγμές 

«686 μίλια Νοτιοανατολικά…»  Μοναδική εμπειρία η κοινή κατασκήνωση Ελλήνων και Κυπρίων Οδηγών

Από το Τοπικό Τμήμα Σερρών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στην κατασκήνωση συμμετείχαν η έφορος Λία Λαδοπούλου και οι οδηγοί Αθανασία Αικατερίνη Δασκάλου, Αλέξανδρος Τσομλεκτσής και Κώστας Τάτσης.

«686 μίλια Νοτιοανατολικά…» ήταν το θέμα της κατασκήνωσης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στην Κύπρο. Σαράντα τρεις οδηγοί από   Ραφήνα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Κιλκίς, Σέρρες και Κοζάνη συνάντησαν οδηγούς από το Σώμα Κυπρίων Οδηγών  και για 12 μέρες ,από τις 3 έως τις 15 Ιουλίου 2019,στο νησί της Αφροδίτης, έζησαν μοναδικές στιγμές .

Από το Τοπικό Τμήμα Σερρών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στην κατασκήνωση συμμετείχαν η έφορος Λία Λαδοπούλου και οι οδηγοί Αθανασία Αικατερίνη Δασκάλου, Αλέξανδρος Τσομλεκτσής και Κώστας Τάτσης.

686 Μίλια είναι η απόσταση Ελλάδας-Άγνωστο Νησί. Η ομάδα  που αποτελείται από μεγάλους θαλασσοπόρους που ανακαλύπτουν νέους τόπους και εμπειρίες, κατάφερε να διανύσει 686 μίλια και μετά… χάλασε η πυξίδα τους  που τους  έδειχνε το δρόμο. Το πλήρωμα  ναυάγησε  έξω από ένα άγνωστο νησί.  Εντός  12 ημερών έπρεπε  να εξερευνήσουν αυτό το νησί αλλά και να επιβιώσουν, αναζητώντας κάθε μέρα το γρανάζι της πυξίδας που λείπει για να την φτιάξουν. Στο άγνωστο αυτό νησί βρήκαν και άλλους θαλασσοπόρους που ναυάγησαν και εκείνοι όλοι μαζί αποφάσισαν  να αναζητήσουμε τα χαμένα γρανάζια. Τα κατάφεραν  άραγε; έφυγαν όλοι από το νησί;

Μοναδική εμπειρία η εξερεύνηση της Κύπρου, για τα  σαράντα τρία μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού που συμμετείχαν σε μικτή κατασκήνωση μαζί με μέλη του Σώματος Κυπρίων Οδηγών. Δώδεκα μέρες και ένα πρόγραμμα παιδιού στέφθηκε με επιτυχία χάρη σε ανθρώπους που δε φοβούνται το διαφορετικό και εκπαιδεύουν και τα παιδιά να αγκαλιάζουν και να σέβονται τον άνθρωπο σαν ύπαρξη. 

Οι κατασκηνωτές επισκέφτηκαν σημαντικά αξιοθέατα και απέκτησαν εμπειρίες αλλά και νέες φιλίες. Πρώτος κατασκηνωτικός χώρος παραθαλάσσια  στο Γκάβερνος (Ακτή του Κυβερνήτη) και στην συνέχεια στο κατασκηνωτικό χώρο στο μαγευτικό όρος Τρόοδος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι οδηγοί επισκέφτηκαν σημαντικά αξιοθέατα μεταξύ αυτών εκδρομή στην Λεμεσό και στην Πάφο ,στο αρχαίο θέατρο Κουρίου , στην Κάτω Πάφο ,στον αρχαιολογικό χώρο Αμάνθουσας ,στο παλιό λιμάνι Λεμεσού, στο μεσαιωνικό κάστρο, στην Λευκωσία, στα γραφεία  του Σώματος Κυπρίων Οδηγών. Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή  η επίσκεψη στο Τύμβο Μακεδονίτισσας όπου απόδωσαν φόρο τιμής και κατέθεσαν στεφάνους  για τους υπέρ πίστεως και πατρίδος πεσόντες του 1974. Η  ομιλία του αξιωματικού από την Εθνική Φρουρά, συγκίνησε μικρούς  και  μεγάλους. Η συγκίνηση περίσσεψε  και στα φυλακισμένα μνήματα.

Ιδιαίτερη τιμή για τους κατασκηνωτές από την Ελλάδα και την Κύπρο  η πρόσκληση του πρέσβη της Ελλάδος να επισκεφτούν  το Ελληνικό Προξενείο, όπου ο πρέσβης κ.Ηλίας Φωτόπουλος επιφύλαξε θερμή υποδοχή . 

Η Λία Λαδοπούλου, έφορος Τ.Τ. Σερρών ΣΕΟ, σε δηλώσεις στη « Σ», αναφερόμενη στο όμορφο αυτό οδηγικό ταξίδι, τόνισε  «Το ταξίδι μας στην Κύπρο, ήταν μια μοναδική εμπειρία, γεμάτη όχι μόνο γνώσεις και ερεθίσματα αλλά κυρίως γεμάτη από αγάπη, σεβασμό, δημιουργικότητα, αποδοχή, ευγένεια και εμπιστοσύνη. Οι φίλοι μας στην Κύπρο μας αγκάλισαν, γυρίσαμε πίσω με φίλους .Τους ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη φιλοξενία. Το ταξίδι μας είχε απ’ όλα: μπάνια, πορείες, ξεναγήσεις, παιχνίδια, φιλίες, εμπειρίες, γέλιο, κούραση, εκπλήξεις. Τους ευχαριστούμε όλους .Ευχαριστούμε την αρχηγό μας από την Ελλάδα,από το Τ.Τ. Ραφήνας ,Πόλυ Λαζαριδου για την διοργάνωση του υπέροχου αυτού ταξιδιού καθώς και τους χορηγούς μας για την υλοποίηση του ταξιδιού. Να είμαστε γεροί να συμμετέχουμε σε κατασκηνώσεις. Όλοι επιστρέψαμε, μικροί και μεγάλοι, γεμάτοι υπέροχες αναμνήσεις και ενθουσιασμένοι. Θα μας μείνει αξέχαστη αυτή η κατασκήνωση».

Αυτή την μοναδική εμπειρία βίωσαν οι έλληνες οδηγοί με την βοήθεια των: ΑΙΓΑΙΑΣ ΑΜΚΕ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΛΙΜΕΝΟ ΡΑΦΗΝΑΣ, ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ POLIS, BCD TRAVEL,Τ.Τ. ΚΙΛΚΙΣ, ΣΤΟΊΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ (Κιλκίς), ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ, το Τμήμα Διεθνών και την  Έφορο του, τους οποίους και ευχαριστούν γιατί χωρίς αυτούς  δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί το ταξίδι στην Κύπρο .

 Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , www.e-simerini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.