ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΕΙΠΕ ΠΛΗΘΟΣ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΧΡΥΣΑΦΗ

Υπηρέτησε την τοπική εκκλησία και την εκπαίδευση,  αγαπημένος  εκπαιδευτικός πολλών Σερραίων 

«Έφυγε» από την ζωή ο Αθανάσιος Χρυσάφης, πατέρας του δημάρχου Σερρών

Η είδηση της αποδημίας του γέμισε λύπη τους Σερραίους, τον εκπαιδευτικό και αυτοδιοικητικό  κόσμο.

Το  τελευταίο αντίο είπε πλήθος Σερραίων στον Αθανάσιο Χρυσάφη, πατέρα του δημάρχου Σερρών, Αλεξάνδρου Χρυσάφη, το  μεσημέρι της Τετάρτης, 5 Φεβρουαρίου 2020,που έφυγε  από ζωή  σε ηλικία  86 ετών, το απόγευμα της Τρίτης 4 Φεβρουαρίου 2020, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στην οικογένεια, στους φίλους του.

Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών το μεσημέρι της Τετάρτης, όπου πλήθος Σερραίων, εκπαιδευτικοί, πολιτικοί και επιχειρηματίες, αποχαιρέτησε τον Αθανάσιο Χρυσάφη ,τιμώντας έναν άνθρωπο που έβαλε την σφραγίδα του  στον εκπαιδευτικό  κόσμο των Σερρών. 

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, συμπαραστατούμενος  από ιερείς της μητρόπολης . Ο κ Θεολόγος αναφερόμενος στον Αθανάσιο Χρυσάφη, τόνισε ότι υπήρξε ένα άνθρωπος με καλοσύνη και ήταν κοντά στην εκκλησία ,την υπηρέτησε και στήριζε το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο και έδωσε τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

«Ο αθανάσιος Χρυσάφης ,κατέγραψε μια ζωή η οποί α η οποία είχε τη ευλογία της πίστεως και τη ς αγάπης και της ανθρωπίνης ευγενείας αλλά και τις υπηρεσίες του καθήκοντος σε όλες τις μορφές του.

Ο αείμνηστος αδελφός μας Αθανάσιος πορεύτηκε σε όλη την ζωή του με την δύναμη της πίστεως…Υπήρξε υπήρξε ευγενής άνθρωπος  κατά πάντα στο ήθος ,στην συμπεριφορά στους τρόπους ,στα έργα. Όσοι τον ζήσαμε ,όσοι πορευθήκαμε μαζί ,όσοι συνεργαστήκαμε είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε,  να διαπιστώσουμε την ευγένεια της ψυχή του . Υπήρξε αποτελεσματικός όπου και αν ετέθη με την δύναμη της επιβολής αλλά με την δύναμη της αγάπης και της πειθούς, είτε ως εκπαιδευτικός  ,είτε ως οικογενειάρχης είτε ως φίλος στις κοινωνικές του συναναστροφές είτε ως πολύτιμος συνεργάτης της τοπικής εκκλησίας ο οποίος αγαπούσε την εκκλησία ως πνευματική μητέρα και υπηρέτησε με τον καλύτερο και αποτελεσματικό τρόπο» ανέφερε ο σεβασμιότατος.

Ο Αθανάσιος Χρυσάφης, γεννήθηκε στις Σέρρες  και σπούδασε την επιστήμη των Μαθηματικών. Ο  κ. Σάκης όπως τον αποκαλούσαν συνεργάτες, φίλοι ,μαθητές του, έφυγε από την ζωή αφήνοντας το αποτύπωμά του στην εκπαίδευση των Σερρών, αγαπημένος εκπαιδευτικός πολλών Σερραίων. Υπηρέτησε την εκπαίδευση ως καθηγητής μαθηματικός στο φροντιστήριο του αείμνηστου Απόστολου Καλαϊτζή, και στη συνέχεια στο ιδιωτικό σχολείο «Παλάζη- Καλαϊτζή» έως την συνταξιοδότηση του.

Ιδιαίτερα αγαπητός σε όσους  τον γνώριζαν, όλοι μιλούν για ένα ευγενή άνθρωπο, καλοσυνάτο πάντα με το χαμόγελο, μετριοπαθή, άνθρωπο χαμηλών τόνων, με την φωνή τη λογικής, οικογενειάρχη. Ήταν κοντά στην εκκλησία, υπηρέτησε την τοπική εκκλησία ως επίτροπος στην μητροπολιτικό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και σε άλλες επιτελικές θέσεις της τοπικής εκκλησίας . 

Αξιώθηκε να κάνει μια ευτυχισμένη οικογένεια με την αγαπημένη σύζυγό του, Μαρία Αϊβαζίδου, σύντροφο της ζωής του, με την οποία απέκτησε τα παιδιά τους, Αλέξανδρο, Αναστάσιο και Έφη. Ευτύχησε να δει εγγόνια και από τα τρία παιδιά του και μάλιστα από την εγγονή του Ιωάννα, κόρη από  τον γιο του Αλέξανδρο, δισέγγονο. Αξιώθηκε να δει τα παιδιά του να δημιουργούν μια πετυχημένη επιχείρηση και να δει Δήμαρχο Σερρών τον γιο του Αλέξανδρο.

 Το τελευταίο διάστημα ο Αθανάσιος Χρυσάφης, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Η είδηση της αποδημίας του γέμισε λύπη τους Σερραίους, τον Εκπαιδευτικό και αυτοδιοικητικό ,αλλά και της εκκλησίας κόσμο.

Συλλυπητήρια

Η Πρόεδρος  Μηλίγκα Κυριακή και η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών  εκφράζουν  τα θερμά και ειλικρινή τους  συλλυπητήρια στον Δήμαρχο Σερρών, Χρυσάφη Αλέξανδρο Χρήστο,  για την απώλεια του πατέρα του, Χρυσάφη Αθανάσιο. Ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του, δίνοντας δύναμη και κουράγιο στους οικείους του…

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Σερρών εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη για την απώλεια του αγαπημένου τους  πατέρα, Αθανάσιου Χρυσάφη.

Από τη «Σ» τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Να έχουν δύναμη ,κουράγιο και να είναι γεροί να τον θυμούνται .

 Δήμητρα Mετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.