ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων την Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Οι εκδηλώσεις στις Σέρρες και ο εορτασμός για την «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου»

Όπως είναι γνωστό η 19η Μαΐου κάθε έτους καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης της  Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου (Ν. 2193/94). Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Μαΐου 2020, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα που έχει εκδοθεί για την πόλη των Σερρών. Στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών επισημαίνεται ότι λόγω των εκτάκτων μέτρων  που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των ισχυουσών υγειονομικών διατάξεων.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ  24  ΜΑΪΟΥ 2020

 – Γενικός σημαιοστολισμός  Θα σημαιοστολιστούν τα Δημόσια, Δημοτικά, Ν.Π.Δ.Δ. κ’ Ν.Π.Ι.Δ. καταστήματα από  την 8η πρωινή μέχρι τη δύση του ηλίου της 24ης Μαΐου.

 – Φωταγώγηση των καταστημάτων  του δημοσίου, των ΟΤΑ καθώς  και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των  τραπεζών  κατά τις βραδινές ώρες της 24ης Μαΐου 2020 μέχρι  τις πρωινές ώρες της  επομένης.                         

ΩΡΑ 10.00   

  – Θα τελεσθεί μνημόσυνο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Μεγ. Ταξιαρχών Σερρών.                                             

-Ομιλία από τoν κ. Απόστολο Μπάτη φιλόλογο του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Σερρών. 

 ΩΡΑ 10.30                                                                                             

 – Μετάβαση στην προτομή του Ιερομάρτ. Χρυσοστόμου Επισκόπου  Σμύρνης στην πλατεία Ελευθερίας.                                 

 –  Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον  Εκπρόσωπο της  Βουλής των Ελλήνων, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, τον Διοικητή του 10ου Συντάγματος, τον Δήμαρχο Σερρών, τον Αστυνομικό Διευθυντή, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας Ν. Σερρών, εκπροσώπους Ποντιακών Συλλόγων, καθώς και οποιονδήποτε εκπρόσωπο Συλλόγου ή Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την ημέρα της Γενοκτονίας, ενημερώνοντας εγκαίρως  την υπηρεσία μας, μέχρι την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

 Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παραβρεθούν

 Ο ΛΑΟΣ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Θεολόγος με τον Ιερό κλήρο. Οι Βουλευτές Ν. Σερρών. Οι Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών και η Πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου. Ο Συνταγματάρχης – Διοικητής του 10ου Συντάγματος. Ο Δήμαρχος. Οι πρώην Υπουργοί πολιτικών και υπηρεσιακών Κυβερνήσεων κοινοβουλευτικών περιόδων.

Ο Αντιπρόεδρος της Συντον. Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος – Πανεπιστημιούπολη Σερρών, Η Πρόεδρος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών, Οι Πρωτοδίκες και Πρωτοδίκες του Διοικητικού Πρωτοδικείου. Τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου. Οι Προϊστάμενοι Υπηρεσιών Περ. Ενοτ. Σερρών και λοιπών Δημοσίων Υπηρεσιών. Οι Ειρηνοδίκες και Πταισματοδίκες κατά ιεραρχική τάξη. Οι εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων. Οι Πρόεδροι και τα μέλη Δ.Σ. των Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών, Τραπεζών.  Ο Διοικητής του Γεν. Νοσοκομείου. Οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος κατά ιεραρχική τάξη. Ο Πρόεδρος της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών. Οι Πρόεδροι Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων και Ενώσεων Εθνικής Αντίστασης. Οι Πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων. Οι Εκπρόσωποι του Τύπου. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου και ο Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου. Οι Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων. Ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν.Σερρών και οι Πρόεδροι των Εργατικών Οργανώσεων. Ο Πρόεδρος της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών. Οι Πρόεδροι των Ομοσπονδιών των Αγροτικών Συλλόγων. Οι Πρόεδροι Πολιτιστικών Οργανώσεων και των άλλων Σωματείων και Συλλόγων.

Τελετάρχη ορίζουμε τον κ. Κωνσταντίνο Αργυρίου υπάλληλο της Περιφερειακής  Ενότητας Σερρών.

Σέρρες 19 Μαΐου  2020

Ο  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ