ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΕΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Για 3η χρονιά στο φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα 10-13 Μαΐου

Συμμετοχή Μουσικού Σερρών στο «Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία 2019»

Το Μουσικό Σχολείο Σερρών  συμμετείχε για 3η χρονιά στο φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα 10-13 Μαΐου, με τίτλο «Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία» προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου. Οι τριήμερες εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τον Δήμο Καβάλας, από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς της πόλης και με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Συμμετείχαν 17 Μουσικά Σχολεία της χώρας, ο «Οίκος Παιδικής Δημιουργίας»  της δεξιάς όχθης της περιοχής Nevski της Αγίας Πετρούπολης με αποστολή 20 παιδιών και συνολικά 1.150 μαθητές.

Το πρόγραμμα περιείχε βιωματικά εργαστήρια με συμμετοχή όλων των μαθητών σε μουσικά σύνολα φωνητικά και οργανικά, με σκοπό την κοινή συναυλία στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων το βράδυ της 12ης Μαΐου. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις των προγραμμάτων των Μουσικών Σχολείων σε πλατείες της πόλης της Καβάλας την Παρασκευή 10 Μαΐου. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαλέξεις από διακεκριμένους επιστήμονες του χώρου.