ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Οι προτεραιότητες του υπουργείου Μεταφορών τέθηκαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τη σύσκεψη που είχε με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και τον αρμόδιο για θέματα μεταφορών υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «θα μεριμνήσω προσωπικά για αυστηρότερη εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας»

Βελτίωση της εικόνας των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη- Αυστηρά μέτρα για κράνη Επανεκκίνηση και ολοκλήρωση δύο οδικών έργων, του τμήματος Πύργου-Πάτρας και του ΒΟΑΚ

Οι προτεραιότητες του υπουργείου Μεταφορών τέθηκαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τη σύσκεψη που είχε με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και τον αρμόδιο για θέματα μεταφορών υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη, χθες το πρωί 1 Αυγούστου 2019.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα παρθούν αυστηρά μέτρα για να τηρείται ο ΚΟΚ, ενώ ανακοίνωσε ότι δεν θα κυκλοφορεί δίκυκλο χωρίς να φορούν κράνος οι αναβάτες. Για να γίνει πιο εύκολη η απόκτηση κράνους, θα υπάρξουν φορολογικά κίνητρα, έτσι ώστε να μην κυκλοφορούν δικυκλιστές χωρίς κράνος.

Ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η βελτίωση της εικόνας των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. «Θα πρέπει να αυξηθούν τα δρομολόγια, ενώ είπαμε και για τα μεγάλα έργα υποδομών. Η οδική ασφάλεια αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα. Είναι αδιανόητο να θρηνούμε τόσους ανθρώπους στην άσφαλτο και θα μεριμνήσω προσωπικά για αυστηρότερη εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Βελτίωση της εικόνας των αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών, που έχουν ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επιβατών, είναι ένα μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στις καθημερινές μετακινήσεις τους και η πύκνωση των δρομολογίων αποτελεί πάγιο αίτημά τους.

Αυστηρά μέτρα για κράνη

Ακόμη μία προτεραιότητα του υπουργείου είναι η πολύ αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για τα κράνη. Είναι αδιανόητο, όπως ειπώθηκε, να θρηνούμε κάθε χρόνο τόσες ανθρώπινες ζωές, άδικα, επειδή οι οδηγοί δεν φορούν κράνη. Μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να ληφθούν και φορολογικά μέτρα, ενδεχομένως να χαμηλώσει ο φορολογικός συντελεστής για να γίνουν οικονομικά πιο προσιτά τα κράνη.

Επανεκκίνηση και ολοκλήρωση δύο οδικών έργων, του τμήματος Πύργου-Πάτρας και του ΒΟΑΚ                                   

Τρίτον, άμεση προτεραιότητα του υπουργείου Μεταφορών είναι η επανεκκίνηση και ολοκλήρωση δύο οδικών έργων, του τμήματος Πύργου-Πάτρας και του ΒΟΑΚ, του περίφημου Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, έργα το οποία έχουν να κάνουν όχι μόνο με τους χρόνους και την άνεση των ταξιδιών, αλλά κυρίως με την ασφάλεια των πολιτών και οδηγών. Αν και δεν έγινε κάποια σχετική αναφορά κατά τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη και του Κώστα Αχ. Καραμανλή, σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα εγκαταλείπεται το σχέδιο κατάτμησης του έργου του αυτοκινητοδρόμου Πάτρας-Πύργου και θα προκηρυχθεί ξανά ως ενιαίο έργο, εντός του 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει τελική συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τα παραπάνω φορολογικά κίνητρα και οι σχετικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.                                                               

Κώστας Καραμανλής: «μεγάλα έργα κι οδική ασφάλεια πάνε μαζί»                                                                                       Ο υπουργός υποδομών, Κώστας Καραμανλής, τόνισε «χρειάζονται να παρθούν άμεσα λύσεις για τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια του Μετρό. Τον Σεπτέμβρη θα λειτουργεί κανονικά όπως πρέπει. Συζητήσαμε επίσης για τους οδικούς άξονες (ΒΟΑΚ, Πάτρα-Πύργος)» και πρόσθεσε ότι «μεγάλα έργα κι οδική ασφάλεια πάνε μαζί».

Αναφορικά με την υπάρχουσα κατάσταση στα μέσα σταθερής τροχιάς απέδωσε την κατάσταση και στο γεγονός ότι το 1/3 των συρμών του Μετρό είναι παροπλισμένο, κάτι το οποίο σε συνδυασμό με τις άδειες του προσωπικού (σύμφωνα με το υπουργείο το θερινό πρόγραμμα διεξάγεται από 145 οδηγούς έναντι συνόλου 500), έχει επιφέρει σημαντική μείωση του μεταφορικού έργου, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επιβατών.