ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΡΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ «ΠΛΕΥΡΟ» ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Με το Εργατικό Κέντρο Ν.Σερρών στο πλευρό τους

 

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

 

Απεργούν αύριο, Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα  «Βοήθεια στο σπίτι» εξυπηρετεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Ελληνικής Κοινωνίας που στο μέλλον   αναμένεται να ενταθούν. Τον αγώνα των εργαζομένων στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών και σε σχετική ανακοίνωση του διοικητικού του συμβουλίου αναφέρονται τα παρακάτω:

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, την Απεργία την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018. Το  ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ εξυπηρετεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Ελληνικής Κοινωνίας που στο μέλλον αναμένεται να ενταθούν.

Υποστηρίζουμε δυναμικά την διεκδίκηση των αιτημάτων τους για:

–άμεση καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι με αποτέλεσμα να οδηγούνται στην εξαθλίωση και αυτοί και οι οικογένειές τους.  

–άμεση καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους εργαζόμενους του Προγράμματος. 

–άμεση ενίσχυση των Δομών Βοήθεια στο Σπίτι με το απαραίτητο προσωπικό, για την κάλυψη των σοβαρών ελλείψεων σε έμψυχο δυναμικό που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. 

–ενίσχυση και αναβάθμιση των υλικοτεχνικών μέσων που χρησιμοποιούνται για την υλοποίηση του Προγράμματος.

–ένταξη των εργαζόμενων του Βοήθεια στο Σπίτι που προσλήφθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ και διαθέτουν εξειδικευμένη εμπειρία 15 και πλέον ετών σε μόνιμες θέσεις εργασίας των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των Διευθύνσεων Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων με αναγνώριση των συμβάσεων εργασίας τους ως αορίστου χρόνου.