ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

1η του Μάη 2020-Πανελλαδική απεργία

Απεργιακό κάλεσμα  από το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών για την Εργατική Πρωτομαγιά

 Το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε, την Παρασκευή 01/05/2020 για να τιμηθεί η εργατική Πρωτομαγιά. Τηρώντας  μάλιστα αυστηρά και με συνέπεια όλα τα μέτρα προστασίας και διασφάλισης της δημόσιας υγείας, δεν θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη συγκέντρωση, παρά μόνο θα προχωρήσει στην κατάθεση στεφάνων.

Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Ν. Σερρών συγκεκριμένα έχει ως εξής:

      Το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε, την Παρασκευή 01/05/2020 για να τιμηθεί η εργατική Πρωτομαγιά.

       Σήμερα  εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνει όλη η υφήλιος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 το Εργατικό Κέντρο Ν. Σερρών,  τηρώντας αυστηρά και με συνέπεια όλα τα μέτρα προστασίας και διασφάλισης της δημόσιας υγείας, δεν θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη συγκέντρωση, παρά μόνο θα προχωρήσει στην κατάθεση στεφάνων.

      Σήμερα όσο ποτέ αναδεικνύεται ο ρόλος των συνδικάτων, στην υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης, να διεκδικήσουν και να απαιτήσουν μέτρα για την επιβίωσή της. 

Η 1η του Μάη, είναι μέρα καθαγιασμένη με το αίμα της εργατικής τάξης, και πρέπει η σημερινή πρωτομαγιά να αποτελέσει αφετηρία για πιο ουσιαστικούς, ενωτικούς, και μαζικούς αγώνες.

Απεργούμε και εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας, σε μειώσεις μισθών, στην καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας.

       Η απάντηση των εργαζόμενων πρέπει να είναι μία και μοναδική: Να αποκρούσουμε άμεσα και αποτελεσματικά αυτές τις πολιτικές. Είναι καθήκον μας να υψώσουμε το ανάστημά μας και να οργανώσουμε νέους  αγώνες που θα μας οδηγήσουν στην δικαίωση των προσπαθειών μας.

       Διεκδικούμε τη στήριξη της δημόσιας υγείας με κάθε τρόπο και την άμεση κατάργηση αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στην  περαιτέρω φτωχοποίηση  για τους εργαζόμενους.