«ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ» ΣΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΕΡΡΩΝ

Μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων, με πολύ αγάπη και διάθεση για προσφορά, στο πλαίσιο των ευρύτερων εκδηλώσεων για την Πολιτεία των Ευχών

Μουσική παράσταση «Το δέντρο που έδινε» του Σελ Σιλβερστάιν στα «Αστέρια» στην Κεντρική Σκηνή

Μια υπέροχη παράσταση για παιδιά με μαύρο θέατρο από τον εξαιρετικό Κυριάκο Θεοδωρίδη, εμπνευσμένη από το γνωστό παιδικό παραμύθι «Το δέντρο που έδινε» του Σελ Σιλβερστάιν που τόσο έχει αγαπηθεί από παιδιά και γονείς.

Μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων, με πολύ αγάπη και διάθεση για προσφορά, στα πλαίσια των ευρύτερων εκδηλώσεων για την Πολιτεία των Ευχών, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας – Υγείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών και τους δραστήριους εθελοντές του, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα τρόφιμα γίνεται για την Κοινωνική κουζίνα του Δήμου Σερρών, το κοινωνικό παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών & Νιγρίτης και τους ανθρώπους που τις μέρες αυτές τα έχουν περισσότερο ανάγκη.

Στα πλαίσια αυτής της σύμπραξης αγάπης στήθηκε και θα παρουσιαστεί, στην Κεντρική Σκηνή των «Αστεριών», την  Κυριακή  22 Δεκεμβρίου 2019, στις 18:00, μια υπέροχη παράσταση για παιδιά με μαύρο θέατρο από τον εξαιρετικό Κυριάκο Θεοδωρίδη, εμπνευσμένη από το γνωστό παιδικό παραμύθι «Το δέντρο που έδινε» του Σελ Σιλβερστάιν που τόσο έχει αγαπηθεί από παιδιά και γονείς. Μαζί του οι ευρηματικές Μουσταρδέλα και Σοκοκό με τις μαγικές τους ομπρέλες μας ταξιδεύουν στον κόσμο των παραμυθιών αλλά και γνωστή Σχολή χορού της πόλης μας δίνει ρυθμό και ζωντάνια με μια καταπληκτική σύγχρονη χορογραφία.

Το πρωί της Τετάρτης, 18 Δεκεμβρίου 2019, οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου καλώντας τους Σερραίους να παρακολουθήσουν την παράσταση και να προσφέρουν αντί εισιτηρίου μια σακούλα τρόφιμα

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, Καλλιόπη Ευαγγελίδου, δήλωσε: « Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας,Υγείας και Πολιτισμού κ. Πάνου μας ζήτησε να ετοιμάσουμε μια εκδήλωση με φιλανθρωπικό σκοπό. Με μεγάλη χαρά ανταποκριθήκαμε σο κάλεσμα, οι εθελοντές του ΔΗΠΕΘΕ, οι άνθρωποι δηλαδή που προσέρχονται από την Ερασιτεχνική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ, με τους οποίους πολλές φορές κάναμε πάρα πολλές δημιουργικές δράσεις, η σχολή χορού της πόλης των Σερρών και ο Κυριάκος Θεοδωρίδης με το μαύρο θέατρο, έτσι δημιουργήσαμε μια παράσταση για παιδιά, Περιμένουμε όλα τα παιδιά, με πολύ αγάπη, με διάθεση προσφοράς σύμφωνα με το πνεύμα των ημερών και με μια σακούλα τρόφιμα να ενισχύσουμε την Κοινωνική Κουζίνα του Δήμου Σερρών, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, του ανθρώπους που αυτέ στις μέρες μας έχουν περισσότερο ανάγκη για να αισθανθούν το πνεύμα των Χριστουγέννων»

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας και Πολιτισμού Σωτηρίου Πάνου, ανέφερε: «Συνδιοργανώνουμε με το ΔΗΠΕΘΕ μια χριστουγεννιάτικη γιορτή, μια επιπλέον παράσταση δωρεάν. Τους ευχαριστούμε και καλούμε τους πάντες σε αυτή την παράσταση γιατί τα τρόφιμα θα δοθούν στην Κοινωνική Κουζίνα του Δήμου Σερρών και στο Κοινωνικό Παντοπωλείου της Μητρόπολης. Υπερευχαριστώ τον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ, Γιάννη Γάτσιο και την καλλιτεχνική διευθύντρια Καλλιόπη Ευαγγελίδου, που όχι μόνο συνδράμουν σε κάθε αίτημα της κοινωνικής μέριμνας αλλά ασχολούνται ενεργά κάθε δράση και την εμπλουτίζουν, όπως έκαναν και αυτή την φορά»

Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, Γιάννης Γάτσιος, τόνισε: «Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να φέρουν τους μικρούς μας φίλους, τους μικρούς Σερραίους να παρακολουθήσουν την πολύ όμορφη παράσταση που έγινε με τη συμπαράσταση της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας. Δεχθήκαμε την πρόταση της κ. Πάνου να διοργανώσουμε μια παράσταση όπου οι συνδημότες μας αντί εισιτηρίου να φέρουν τρόφιμα  και να δώσουμε ένα μήνυμα αγάπης ,σε όλους τους συνδημότες μας που το έχουν ανάγκη»,  σημειώνοντας ότι «Το διοικητικό συμβούλιο και το προσωπικό έχει αποδείξει ότι αποδέχεται προτάσεις κοινωφελούς χαρακτήρα. Βοηθά και τις εμπλουτίζει με το δικό του τρόπο .Νομίζω ότι όλο το προσωπικό του ΔΗΠΕΘΕ, αυτές τις γιορτές έχει αποδείξει υπερβάλλον ζήλο, γιατί όπως ξέρετε συμμετέχει το ΔΗΠΕΘΕ και Στην Πολιτεία των Ευχών. Ευχαριστώ όλο το προσωπικό για τις προσπάθειες που καταβάλλουν». 

Δήμητρα Μετόκη. metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.