ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Την Τετάρτη 27 Ιούνη 2017 στα Β΄ Κοιμητήρια Σερρών

 

Εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κ.Κ.Ε.

 

Το θέμα της εκδήλωσης είναι: Οι δολοφονίες των μελών του Περιφερειακού

Γραφείου Σερρών του ΚΚΕ τον Ιούλιο του 1947 και η δράση του

Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στην Περιοχή των Σερρών.

 

Εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κ.Κ.Ε. θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες στο χώρο του Β΄ Κοιμητηρίου Σερρών. Το θέμα της εκδήλωσης είναι: Οι δολοφονίες των μελών του Περιφερειακού Γραφείου Σερρών του ΚΚΕ τον Ιούλιο του 1947 και η δράση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στην Περιοχή των Σερρών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιούνη 2017.Στη σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση της Τοπικής Ομάδας Σερρών του ΚΚΕ αναφέρονται τα παρακάτω:

Η Τ.Ο Σερρών του ΚΚΕ, πραγματοποιεί εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος. Το θέμα της εκδήλωσης είναι: Οι δολοφονίες των μελών του Περιφερειακού Γραφείου Σερρών του ΚΚΕ τον Ιούλιο του 1947 και η δράση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στην Περιοχή των Σερρών.

…Εμπνεόμαστε Διδασκόμαστε από την Ιστορία μας…

«Το ΚΚΕ έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά, γιατί η υπόθεση του προλεταριάτου, ο κομμουνισμός, είναι η πιο καθολικά ανθρώπινη, η βαθύτερη, η πιο πλατιά».

Το ΚΚΕ συμπληρώνει φέτος έναν αιώνα αγώνων και θυσιών, παραμένοντας το μόνο πραγματικά νέο κόμμα της ελληνικής κοινωνίας, γιατί είναι το μόνο που παλεύει για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Αγωνίζεται για την κατάργηση κάθε μορφής εκμετάλλευσης και καταπίεσης, για μια νέα οργάνωση της κοινωνίας, με κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, στη γη, με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων στην οργάνωση και διεύθυνση της κοινωνικής παραγωγής.

Αγωνίζεται για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό, τη μόνη κοινωνία που μπορεί να εξασφαλίσει δουλειά σε όλους και όλες, ανάλογη με την ειδίκευσή τους, με πραγματικά ελεύθερο χρόνο, απολαμβάνοντας υψηλού επιπέδου δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες.

Τιμάμε την 100χρονη πορεία του ηρωικού Κόμματος μας που δεν λύγισε ποτέ σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Το ΚΚΕ ήταν ο αιμοδότης και καθοδηγητής της ηρωικής Εθνικής Αντίστασης του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ. Ίδρυσε τον ΔΣΕ.  Ο ένδοξος τρίχρονος αυτός αγώνας εξέφραζε τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειονότητας του πληθυσμού ενάντια στα συμφέροντα των εκμεταλλευτών και καταπιεστών του και αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα.

Ο ΔΣΕ αναμετρήθηκε με την εγχώρια αστική τάξη, με το σύνολο των πολιτικών της δυνάμεων («δεξιών» και «κεντρώων»), με το κράτος τους και με τις συμμαχικές τους δυνάμεις, τα καπιταλιστικά κράτη της Μ. Βρετανίας και των ΗΠΑ. Δίχως τη στρατιωτική, οικονομική και πολιτική ενίσχυση των τελευταίων, η αστική τάξη στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να νικήσει.

Μπροστά στο δίλημμα «υποταγή ή οργάνωση της πάλης και αντεπίθεση», το λαϊκό κίνημα επέλεξε το δεύτερο δρόμο. Ο ΔΣΕ είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι οι κοινωνικές αντιθέσεις δεν χωράνε στα ιδεολογήματα της λεγόμενης «εθνικής ομοψυχίας» και της κατάργησης των ταξικών διαχωριστικών γραμμών. Ο ΔΣΕ έσωσε την τιμή του λαού και του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιούνη 2017

Πρόγραμμα εκδήλωσης

–19:30 Κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ στο Β’ Κοιμητήριο Σερρών.

–20:00 Πολιτική Ομιλία από το Δημάκη Ευθύμη, μέλος του ΓΠ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ, στο πάρκινγκ του Β’ Κοιμητηρίου

–Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση για την 3χρονη εποποιία του ΔΣΕ στην περιοχή των Σερρών καθώς και Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.