ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Ο Εμπορικός Σύλλογος N.Σερρών προχωρά σε  επισημάνσεις προς τα μέλη του αλλά και προς τους καταναλωτές

Χειμερινές εκπτώσεις: Πόσο διάστημα θα διαρκέσουν και τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για τις χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες παραδοσιακά ξεκινούν την δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται τέλη Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, οι φετινές χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 και θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020. Την ίδια ώρα, ο Εμπορικός Σύλλογος N.Σερρών προχωρά σε  επισημάνσεις προς τα μέλη του αλλά και προς τους καταναλωτές για την περίοδο όπου θα διαρκέσουν οι χειμερινές εκπτώσεις. Η σχετική ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών αναφορικά με τις εκπτώσεις έχει τίτλο «Χειμερινές εκπτώσεις από 13 Ιανουαρίου έως 29 Φεβρουαρίου 2020» συγκεκριμένα έχει ως εξής:

 Σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013, οι χειμερινές εκπτώσεις έτους 2020 θα αρχίσουν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και θα λήξουν το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020.

 -Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

– Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

– Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

 -Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους».