ΤΑΣΟΣ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Τόνισε ο Σερραίος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου για τον χειρισμό της Ελληνοτουρκικής διαμάχης από την πλευράς της  κυβέρνησης

«Ικανοποιημένος διότι ο μαραθώνιος διπλωματικών επαφών, φέρνει αποτέλεσμα»

Για την Τουρκία ανέφερε ότι παραβιάζοντας μονίμως το διεθνές δίκαιο αποκλείει τον εαυτό της από κάθε συνεργατικό σχήμα

Την ικανοποίηση του για τον χειρισμό της Ελληνοτουρκικής διαμάχης από την πλευρά της κυβέρνησης, εξέφρασε ο Σερραίος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου σε δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ. Ο κ. Χατζηβασιλείου σημείωσε ότι η  αναγνώριση της θέσης της Ελλάδας από όλες τις σοβαρές χώρες και η ψύχραιμη στάση της κυβέρνησης απέφεραν ουσιαστικά και σημαντικά αποτελέσματα για τη χώρα μας, ενώ για την Τουρκία ανέφερε ότι παραβιάζοντας μονίμως το διεθνές δίκαιο αποκλείει τον εαυτό της από κάθε συνεργατικό σχήμα.

Ο κ. Χατζηβασιλείου τόνισε « Είμαι ικανοποιημένος διότι  ο μαραθώνιος διπλωματικών επαφών, που έχει επιδοθεί ο πρωθυπουργός τους τελευταίους μήνες, φέρνει αποτέλεσμα. Ειδικά η συμφωνία Λιβύης Τουρκίας, η οποία είναι απαράδεκτη, κυρίως παράνομη και ασύμβατη με το διεθνές δίκαιο έχει καταδικαστεί από όλες τις σοβαρές χώρες , από την Αμερική μέχρι την Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της, αυτή η συμφωνία και η προκλητική στάση της Τουρκίας έχουν καταδικαστεί απερίφραστα. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα αυτό, εκθέτουμε την Τουρκία με κάθε ευκαιρία και στέλνουμε στην Άγκυρα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν διαπραγματευόμαστε κανένα ζήτημα εθνικής κυριαρχίας. Όλες αυτές οι ανοησίες που κατά καιρούς εκστομίζει η Άγκυρα, ανήκουν στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας και δεν υπάρχει κανένα άλλο θέμα πλην της υφαλοκρηπίδας. Να το καταλάβει αυτό η γειτονική Τουρκία».

Στην ερώτηση αν έχει αποφευχθεί θερμό επεισόδιο από την Τουρκία, ο κ. Χατζηβασιλείου, ανέφερε: «Με αυτά που κάνει ο Ερντογάν, είχε ευκαιρίες να κάνει θερμό επεισόδιο δέκα φορές το τελευταίο διάστημα και δεν το έχει κάνει για το απλό λόγο, γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, είναι μια χώρα ισχυρή, με ένοπλές δυνάμεις και κυρίως πολύ καλό brand name. Άρα λοιπόν ξέρει αν προκαλέσει θερμό επεισόδιο θα ζημιωθεί πρωτίστως η Τουρκία. Για αυτό το λόγο το έχει αποφύγει».

«‘Εμείς όμως συνεχίζουμε την δουλειά μας, την εργώδη προσπάθεια για να αποφευχθεί ένα θερμό επεισόδιο που δεν συμφέρει κανέναν στην γειτονιά και δεν συμφέρει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Εδώ έχουμε ωραία πράγματα, ο αγωγός Ισμετ και η ενεργειακή ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο βάζει την περιοχή μας στο παγκόσμιο προσκήνιο. Δεν μπορεί η Τουρκία, ο περιφερειακός ταραξίας να χαλάει μονίμως αυτό το σχεδιασμό. Αν θέλει να συμμετάσχει καλώς να ορίσει υπό ένα όρο, να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, όσο δεν το σέβεται πολύ απλά αποκλείει τον εαυτό της από κάθε συνεργατικό σχήμα» κατέληξε ο κ. Χατζηβασιλείου. 

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.