ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣ: «ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ»… ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό ότι η εστίαση θα ανοίξει με πολύ αυστηρά μέτρα και μόνο σε εξωτερικούς χώρους, στις 3 Μαΐου

«Δεύτερη Ανάσταση»… Με ενθουσιασμό η υποδοχή της ανακοίνωσης για επαναλειτουργία της εστίασης

«Με ενθουσιασμό ακούσαμε χθες την ημερομηνία έναρξης της εστίασης, πραγματικά για μας είναι μια δεύτερη Ανάσταση για τον κλάδο το δικό μας», δήλωσε στη « Σ» ο Σωτήρης Κοτσαμπάς, πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Ν. Σερρών και πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Σερρών

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι καταστηματάρχες την ανακοίνωση για το άνοιγμα της εστίασης την Δευτέρα 3 Μαΐου, δεύτερη μέρα του Πάσχα. Έπειτα από έξι μήνες lockdown, ανοίγει ξανά ο πολύπαθος κλάδος της εστίασης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του το απόγευμα της Τετάρτης 21 Απριλίου ανακοίνωσε ότι η εστίαση θα ανοίξει με πολύ αυστηρά μέτρα και μόνο σε εξωτερικούς χώρους, στις 3 Μαΐου.

Από τη Δευτέρα του Πάσχα, επαναλειτουργούν καφέ, εστιατόρια και λοιπές συναφείς επιχειρήσεις μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και υποχρεωτικά self test δύο φορές την εβδομάδα για τους εργαζόμενους σε αυτά. Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα εστίασης είχαν κλείσει από τις 7 Νοεμβρίου, όταν η χώρα μπήκε σε γενικό lockdown.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Ν. Σερρών και πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Σερρών, Σωτήρης Κοτσαμπάς, αναφερόμενος στο άνοιγμα των καταστημάτων τους, δήλωσε: «Με ενθουσιασμό ακούσαμε χθες την ημερομηνία έναρξης της εστίασης, πραγματικά για μας είναι μια δεύτερη Ανάσταση για τον κλάδο το δικό μας. Με έκπληξη ακούσαμε την ημερομηνία 3 του μηνός, δεν το περιμέναμε, περιμέναμε 10 του μηνός να ανοίξει η εστίαση. Είμαστε ενθουσιασμένοι και πανέτοιμοι να ξεκινήσουμε την καθαριότητα των καταστημάτων μας, τις ψιλοοανακαινήσεις που πρέπει να κάνουμε και τις υπόλοιπες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας να κάνουμε τον εφοδιασμό για να γεμίσουμε τα ψυγεία μας, να ετοιμαστούμε. Να κάνουμε self test το Μεγάλο Σάββατο και την δεύτερη μέρα του Πάσχα να ανοίξουμε τα καταστήματα μας και να υποδεχθούμε τους πελάτες μας».

Αναφορικά με το πώς δέχθηκαν την ανακοίνωση οι συνάδελφοί του ο κ. Κοτσαμπάς, τόνισε: «Το κλίμα είναι θετικό όλοι οι συνάδελφοι είναι ικανοποιημένοι με αυτή την απόφαση. Την Παρασκευή θα έχουμε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη για να δούμε και τα μέτρα που θα ισχύσουν στην εστίαση ,ποιο το υγειονομικό πρωτόκολλο και νομίζω ότι μετά την Παρασκευή θα ξέρουμε ποιες θα είναι αποστάσεις και ποιο θα είναι το ωράριο, αν και ο πρωθυπουργός είπε ότι θα είναι 11:00μ.μ.».

Ο κ. Κοτσαμπάς επεσήμανε ότι οι συνάδελφοι του περιμένουν την υλοποίηση του προγράμματος ΕΣΠΑ όσο το δυνατόν πιο σύντομα. «Περιμένουμε να υλοποιηθεί η ανακοίνωση για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, των 330 εκατομμύριων ευρώ που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση. Γιατί κάποιοι συνάδελφοι δεν έχουν πραγματικά αυτό το κεφάλαιο κίνησης για να επανακινήσουν», ανέφερε.

Κάνοντας κάλεσμα στους συναδέλφους του να τηρήσουν τα μέτρα ο κ. Κοτσαμπάς, τόνισε: «Τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν με θρησκευτική ευλάβεια και όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να πάμε σε ένα δεύτερο lockdown, γιατί αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, αν το ιικο φορτίο μεγαλώσει και να τα αποτελέσματα που θα έχουν οι επιδημιολόγοι ανεβούνε. Νομίζω ότι θα είναι δυσάρεστο να ακούσουμε ξανά κλείσιμο της εστίασης, κάτι που δεν θέλουμε ούτε εμείς ,ούτε η κυβέρνηση, ούτε κανένας. Ανοίγουμε για να εξυπηρετήσουμε. Ανοίγουμε για την καλοκαιρινή σεζόν και για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω γιατί έξη μήνες κλειστά ήταν δύσκολα για μας».

«Οι πελάτες μας στο άκουσμα ότι ανοίγει η εστίαση και η αναψυχή πιστεύω ότι θα είναι και αυτοί ευχαριστημένοι. Θα ΄ρθουν συντεταγμένα να καθίσουν στα μαγαζιά μας, να τους εξυπηρετήσουμε, να απολαύσουν το φαγητό και την διασκέδαση και τουλάχιστον εδώ στις Σέρρες φημιζόμαστε για το καλό φαγητό και για την πολύ καλή διασκέδαση», σημείωσε.

Καταλήγοντας ο κ. Κοτσαμπάς, δήλωσε: «Σιγά- σιγά, βήμα-βήμα θα πάμε προς την σωστή λειτουργία όλων των καταστημάτων και σε πλήρη λειτουργία όλων των καταστημάτων. Λίγο υπομονή και η ημερομηνία 3 του μηνός είναι πολύ καλή ημερομηνία και επαναλαμβάνω τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης να υλοποιηθούν γρήγορα ώστε να πάρουν οι συνάδελφοι και τα χρήματα της επανεκκίνησης και να πάμε σε μια ομαλή λειτουργία».

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ, (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93. Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.