«ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝEΩΝ ΤEXNOΛΟΓΙΩΝ» ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

Μαθήματα Πληροφορικής (29 /01 /2019) στην αίθουσα πληροφορικής της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών (Ν. Νικολάου 20, Σέρρες).

«Σωστή χρήση των Νέων Τεχνολογικών» Υπολογιστές – Τάμπλετ – Κινητά – Gadget

Υπό την αιγίδα της Δημόσιας  Βιβλιοθήκης Σερρών, της Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.) και Greece Serres for Unesco- Εκπαιδευτής θα είναι ο γνωστός καθηγητής και συγγραφέας βιβλίων πληροφορικής Βαγγέλης Γκιμπερίτης

Δημιουργία τμημάτων πληροφορικής για ενήλικες στη βιβλιοθήκη Σερρών (χωρίς οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων ) πραγματοποιείται στο πλαίσιο μαθημάτων Πληροφορικής. Τα μαθήματα θα γίνουν στην αίθουσα πληροφορικής της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών (Ν. Νικολάου 20, Σέρρες).Πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Δημόσιας  Βιβλιοθήκης Σερρών, της Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών(Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.) και της Greece Serres for Unesco. Εκπαιδευτής θα είναι ο γνωστός καθηγητής και συγγραφέας βιβλίων πληροφορικής Βαγγέλης Γκιμπερίτης. Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα παρακάτω:

Η ανωτέρω σύμπραξη των φορέων σας καλεί για μια Ποιοτική Εκπαίδευση με το επίκαιρο θέμα «Η καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και η σωστή χρήση των νέων τεχνολογιών» που από μειονέκτημα της αμάθειας μπορεί να γίνει εργαλείο για να βοηθήσουμε πρώτα τους εαυτούς μας και δεύτερον να συμβουλέψουμε τους τριγύρω μας.

Η επιμόρφωση απευθύνεται στην σημερινή γενιά των συνταξιούχων (παππούδων και γιαγιάδων), που η συντριπτική πλειοψηφία θεωρείται αρκετά μορφωμένη. Το σεμινάριο ταυτίζεται με τα προγράμματα της γενιάς «των γκρίζων μαλλιών» με τα οποία ολόκληρη η Ευρώπη προσπαθεί να βοηθήσει τους πολίτες της, με ηλικία άνω των 50 ετών.

Η εκπαίδευση θα είναι διάρκειας 30 ωρών με στόχο την υψηλού επιπέδου επιμόρφωση με ποιοτική και χρήσιμη θεματολογία.

Τα μαθήματα θα γίνουν στην αίθουσα πληροφορικής της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών (Ν. Νικολάου 20, Σέρρες).

Η θεματολογία του σεμιναρίου θα περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων:

Εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες, Ιντερνέτ – Κοινωνικά δίκτυα – Συνομιλίες – Αναζήτηση – Περιήγηση, Σωστή & Κακή χρήση νέων τεχνολογιών – Προστασία – Ασφάλεια – Γονικός έλεγχος – Συσκευές – Συνδέσεις – Συμβουλές – Γραφικά – Ήχος- Βίντεο – Μετατροπείς – Κάμερες – Προδιαγραφές – Εφαρμογές.

Με τον εκπαιδευτή μας θα εμπεδώσετε τα θέματα χωρίς δυσκολία, λόγου του τρόπου διδασκαλίας του. Χρησιμοποιεί νέες και μοντέρνες διδακτικές μεθόδους και θεωρίες μάθησης που είναι βασισμένες στα σύγχρονα εκπαιδευτικά πρότυπα στα οποία κυριαρχούν οι έννοιες «Προσωπική εξερεύνηση – Ενεργή συμμετοχή -Συνεργατική μάθηση – Μάθηση μέσω ανακάλυψης»,με βάρος στην ετερογένεια και το ρόλο του εκπαιδευτικού βοηθού και οδηγού και όχι μεταδότη πληροφοριών με την παρωχημένη, αντιεκπαιδευτική μέθοδο «από έδρας διδασκαλία», του προηγούμενου αιώνα.

Εκπαιδευτής θα είναι ο γνωστός καθηγητής & Συγγραφέας βιβλίων πληροφορικής Βαγγέλης Γκιμπερίτης ο οποίος θα προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του.

Σύντομο βιογραφικό: Γνωστός πανελλήνια από τη συγγραφή 29 βιβλίων πληροφορικής μεταξύ αυτών και το βιβλίου του Λυκείου Α-Β-Γ τάξης, το βιβλίο πιστοποίησης στην πληροφορική του Πανεπιστημίου Cambridge, το βιβλίο bestsellerINTERNET με πέντε επανεκδόσεις και με μια δεκάδα από τα βιβλία του είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και διδάσκονται σε Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι της χώρας.

Με τη λήξη του σεμιναρίου, θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Τηλέφων ο επικοινωνία-δήλωση, Πασχάλης Φλαμούρης (τηλ .6972328249).