ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕ ΣΕΡΡΩΝ ΛΟΓΩ ΠΡΕΣΠΩΝ

Από την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 και για δεύτερη μέρα

Συνεχίζονται οι καταλήψεις των σχολείων στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

Οι μαθητές με τις καταλήψεις τους εκφράζουν την αντίδραση τους στην ψήφιση από την Βουλή της  συμφωνίας των Πρεσπών, διατρανώνοντας ότι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική».

Συνεχίζονται οι καταλήψεις των σχολείων στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Οι μαθητές με τις καταλήψεις τους εκφράζουν την αντίδραση τους στην ψήφιση από την Βουλή της συμφωνίας των Πρεσπών, διατρανώνοντας ότι η Μακεδονία  είναι μία και ελληνική.

Από την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, σε κατάληψη τελούν  το 1ο ΕΠΑΛ, το 2ο ΕΠΑΛ, το σχολικό συγκρότημα του 2ου ΓΕΛ και 2ου Γυμνασίου Σερρών, το σχολικό συγκρότημα του 4ου ΓΕΛ και 4ου Γυμνασίου Σερρών, το 1ο Γυμνάσιο Σερρών και από χθες στο χορό των καταλήψεων προστέθηκε και το 3ο Γενικό  Ενιαίο Λύκειο Σερρών

«Θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεσή μας για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή. Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, αντιδρούμε στην κύρωση της συμφωνίας», δηλώνουν οι μαθητές και καλούν τους συμμαθητές τους και μαθητές από άλλα σχολεία αλλά και τους Σερραίους, να τους συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών , Κωνσταντίνος Τενεκετζής, σε δηλώσεις στη «Σ» καλεί τους μαθητές να σταματήσουν τις καταλήψεις, να σεβαστούν τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους που επιθυμούν να κάνουν μάθημα. Σημειώνοντας πως δεν είναι σωστό μια ομάδα 15-20 μαθητών να εμποδίζει τους υπόλοιπους μαθητές να κάνουν μάθημα.

Στα ψηφίσματα με τα αιτήματα των μαθητών, κεντρικό αίτημα είναι η αντίδραση στην Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και επιμέρους θέματα που απασχολούν το κάθε σχολείο.  

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση (ολική ή μερική )του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , www.e-simeirini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο ) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή / αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα,  φωτογραφίες και βίντεο ) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.