ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΙΕΡΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ ΚΑΙ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ

Στο ύψος της Μεσορράχης, επί της οδού Σερρών – Αμφίπολης, σε οικόπεδο που απο­τελεί δωρεά ευλαβούς πιστού της Μεσορράχης

Προχωρούν οι εργασίες ανέγερσης Ιερού Παρεκκλησίου Παναγίας Άξιον Εστί και Οσίου Παϊσίου

Με τη βοήθεια του Θεού και τις συνεχείς χορηγίες προχωρούν στη  Μεσορράχη του Δήμου Νέας Ζίχνης οι εργασίες ανέγερ­σης Ιερού Παρεκκλησίου αφιερωμένου στην Παναγία Άξιον Εστί και στον Άγιο Παίσιο.

Ήδη έχουν “πέσει” τα μπετά της άνω προμετωπίδας και παράλληλα προχωρούν τα καλουπώματα για την πλάκα της οροφής και του κεντρικού τρούλου, το ύψος του οποίου, από το δάπεδο, θα φθάσει τα έξι μέτρα, περίπου, ενώ το συνολικό εμβαδόν του Ιερού Παρεκκλησίου κυμαίνεται στα 130 τ.μ., περίπου.

Το έργο εκτελεί ο κ. Χρήστος Γκίτσας, ενώ εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων και Προσκυνητών Αγίου Όρους «Οι Αθωνίτες» Ν. Σερρών, επιβλέπει την πρόοδο των εργασιών ο κ. Δημήτριος Τροχίδης.

Το Ιερό Παρεκκλήσιο ανεγείρεται στο ύψος της Μεσορράχης, επί της οδού Σερρών – Αμφίπολης, ενώ το οικόπεδο αποτελεί δωρεά ευλαβούς πιστού της Μεσορράχης.

Το έργο ξεκίνησε με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. Ιερόθεου, ο οποίος ετέλεσε τον Αγιασμό των θεμελίων στις 16 Απριλίου 2018.

Επίσης, το έργο άρχισε να κατασκευά­ζεται, με εισφορές μελών του Συλλόγου, αλλά και προσφορά οικοδομήσιμων υλι­κών από διαφόρους πιστούς.

Οι τελευταίοι, διαπιστώνοντας ότι προ­χωρούν οι εργασίες ανέγερσης του Ιερού Παρεκκλησίου, συνεχίζουν τις χορηγίες, ανάλογα με την οικονομική τους δυνατό­τητα.