ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΟΡΑΧΗ

Η διοίκηση του Συλλόγου και δη ο επίτιμος  πρόεδρος και ιδρυτής του Συλλόγου, κ. Ιωσήφ Ταστσίδης, είχε σειρά συναντήσεων με φορείς, ευελπιστώντας την στήριξη τους και βοήθεια στην αποπεράτωση του ιερού Ναού.

Συνεχίζεται η ανέγερση του Ιερού Ναού  Παναγίας « Άξιον Εστί»  και Αγίου Παϊσίου στη Μεσορράχη

Μετά τον επίσημο Αγιασμό και την θεμελίωση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεο ήδη έχει αποπερατωθεί το ισόγειο –αίθουσα και συνεχίζονται οι εργασίες ανέγερσης του κυρίως Ιερού Ναού.

Συνεχίζεται η ανέγερση του Ιερού Ναού Παναγίας « Άξιον Εστί» και Αγίου Παϊσίου. Ο Σύλλογος Φίλων και Προσκυνητών Αγίου Όρους «ΟΙ ΑΘΩΝΙΤΕΣ» Νομού Σερρών, σε οικόπεδο του που βρίσκεται στη Μεσοράχη Ν. Ζίχνης Σερρών και επί της οδού Σερρών – Αμφίπολης, ως γνωστόν ανεγείρει Ιερό Ναό προς τιμή της Παναγίας «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» και «Αγίου Παϊσίου» .

Μετά τον επίσημο Αγιασμό και την θεμελίωση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεο, ήδη έχει αποπερατωθεί το ισόγειο –αίθουσα και συνεχίζονται οι εργασίες ανέγερσης του κυρίως Ιερού Ναού.                                                                              

 Η διοίκηση του Συλλόγου και δη ο επίτιμος πρόεδρος και ιδρυτής του Συλλόγου, κ. Ιωσήφ Ταστσίδης, είχε σειρά συναντήσεων με φορείς, ευελπιστώντας την στήριξη τους και βοήθεια στην αποπεράτωση του ιερού Ναού. Στις 23  Δεκεμβρίου 2019,επισκέφτηκε τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονία ς-Θράκης), κ. Θεόδωρο Καράογλου, στο Διοικητήριο στη Θεσσαλονίκη και τον ενημέρωσε για την ανέγερση του Ναού. Στις 24 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, στον οποίο έγινε ενημέρωση για την ανέγερση του ναού. Και στον κ. Καράογλου και στον κ. Τζιτζικώστα προσφέρθηκαν εκ μέρους του Συλλόγου εικόνες της Παναγίας «Αξιον Εστί» και του Αγίου Παϊσιου.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας –Θράκης), κ. Θεόδωρου Καράογλου στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, ο κ. Ταστσίδης, είχε ολιγόλεπτη συνάντηση όπου του υπενθύμισε το αίτημά του συλλόγου.

Ο σύλλογος Φίλων και Προσκυνητών Αγίου Όρους « Οι Αθωνίτες» Νομού Σερρών, θερμά παρακαλεί και ενημερώνει τους ευσεβείς χριστιανούς ότι έχουν την δυνατότητα, εφόσον επιθυμούν να βοηθήσουν στην αποπεράτωση του Ιερού Ναού, να καταθέσουν την βοήθειά τους στην Τράπεζα Πειραιώς (ΑΡΙΘΜ. Λογαριασμού GR0701717780006778139157179) ή στο Γραφείο του Συλλόγου (Πρ. Χριστοφόρου 15- Σέρρες ,τηλ. 2321062064 και κινητό 6946070733).

Βασίλης Μετόκης