ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ…ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Με τα μέλη του δ.σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Ο Εμμανουήλ Παπάς» και με τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Σερρών

 

Συμμαχία Σερραίων…Συναντήσεις της ομάδας εργασίας για την εκπαίδευση

 

Συναντήσεις  της ομάδας εργασίας, που επεξεργάζεται το πρόγραμμα για την εκπαίδευση, της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΕΡΡΑΙΩΝ  πραγματοποιηθήκαν το προηγούμενο διάστημα με το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Δασκάλων& Νηπιαγωγών Ν. Σερρών  και τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου.

Ειδικότερα, η ομάδα επισκέφτηκε, αρχικά,  τα γραφεία του Συλλόγου  εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Εμμ. Παπάς».

Ο Πρόεδρος του συλλόγου, κ. Πασχάλης Στεφάνου, αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα, που απασχολούν τον κλάδο των εκπαιδευτικών και σχετίζονται με τη δίχρονη προσχολική Αγωγή, τη σχολική στέγη, την υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, τις καθαρίστριες, τη μεταφορά των μαθητών, τις εκδηλώσεις «ΜΑΘΗΤΟΚΟΣΜΟΣ», τις προμήθειες των σχολείων, τη φοίτηση των μαθητών Ρομά και τη λειτουργία των ιδιωτικών ΚΔΑΠ.

Ο συντονιστής της ομάδας εργασίας, κ. Δημήτρης Σιαμάγκας, καθώς και ορισμένα  από τα μέλη, κ. Δεσποτίδης Ιωάννης, Σωτηρία Πάνου, Κανακάρης Νεκτάριος, Τάνης Δημήτριος , Μπένια Παρασκευή και Γιαννακάκη Γιώτα, έθεσαν υπόψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου τους άξονες, πάνω στους οποίους στηρίζεται ο αρχικός προγραμματισμός για την εκπαίδευση, αναφερόμενοι  τόσο στους στόχους όσο σε συγκεκριμένες δράσεις που τους στηρίζουν και τους προωθούν.

Στη συζήτηση που ακολούθησε απαντήθηκαν ερωτήματα σε προβληματισμούς που αναπτύχθηκαν και η αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ» ξεκαθάρισε ότι θα εξετάσει όλα τα αιτήματα, που κατατέθηκαν από τους εκπαιδευτικούς, ώστε να αποτελέσουν  μέρος του συνολικού προγράμματος.

Σε μεταγενέστερο χρόνο η ομάδα εργασίας της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΕΡΡΑΙΩΝ  συναντήθηκε με τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών  ΕΣΕΠΕ και ΕΣΕΔΕ κ. κ.  Μερετούδη και  Τερζή.

Στη συζήτηση που έγινε, όλοι οι παραβρισκόμενοι επεσήμαναν  στην ανάγκη της συνεργασίας όλων των υπηρεσιών, των παραγόντων και των πολιτικών προσώπων για την ευόδωση των σκοπών και των στόχων των σχολικών επιτροπών.

Τα μέλη της δημοτικής κίνησης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΕΡΡΑΙΩΝ» κατέθεσαν ομόθυμα τη συμφωνία τους σε συνεργασίες και συνέργειες, κάτι που, όπως τόνισαν, υποδηλώνει και το πρώτο συνθετικό της ονομασίας της κίνησης.