ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Από την νεολαία του κινήματος Fridays For Future Σερρών

Καθιστική διαμαρτυρία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης κατά της Κλιματικής Αλλαγής

Σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, στις 13:30, στο πεζόδρομο μπροστά από το Διοικητήριο

Σε καθιστική διαμαρτυρία θα προχωρήσει  η νεολαία του κινήματος  Fridays For Future Σερρών, σήμερα Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, στις 13:30, στο πεζόδρομο μπροστά από το Διοικητήριο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης κατά της Κλιματικής Αλλαγής.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην καθιστική διαμαρτυρία κάνουν τα μέλη του  Fridays For Future Σερρών με σχετικό δελτίο Τύπου, που αναφέρει  τα εξής:

«Το 2020 είναι μια τρομερά δύσκολη χρονιά για όλο τον πλανήτη. Όχι μόνο εμείς, αλλά και η Γη έχει έρθει αντιμέτωπη με πλήθος προβλημάτων που αδυνατούμε να βρούμε λύσεις, και πληγές, βαθύτερες από αυτές που μπορούμε να γιατρέψουμε, με σημαντικές επιπτώσεις στον άνθρωπο. Τρανά παραδείγματα αποτελούν οι καταστροφικές πυρκαγιές που σάρωσαν την Αυστραλία (33 νεκροί, 2.500 οικογένειες άστεγες, 1 δισεκ. ζώα, 120 εκατ. στρέμματα γης), τη Σιβηρία (πρώτη φορά στον πολικό κύκλο) και ακόμα και σήμερα καίνε στην Καλιφόρνια (25 νεκροί, 3,5 εκατ. στρέμματα γης μέχρι στιγμής). Τα γεγονότα αυτά μας δίνουν μια λυπητερή εικόνα των επόμενων χρόνων που συνεχώς θα γίνεται χειρότερη. Ο μόνος τρόπος βελτίωσης αυτής της κατάστασης είναι η άμεση δράση των παγκόσμιων ηγετών με γνώμονα την κρίση της επιστημονικής κοινότητας.

Για τον προαναφερόμενο λόγο, η 25η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή. Ως μέλη του παγκόσμιου μαθητικού περιβαλλοντικού κινήματος FridaysForFuture, σας καλούμε σε καθιστική διαμαρτυρία με σκοπό να δώσουμε το στίγμα μας και να δείξουμε πως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής παραμένει ένα μείζον ζήτημα. Με σεβασμό στις οδηγίες της πολιτείας, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας (αποστάσεις και υποχρεωτική χρήση μάσκας). Συγκέντρωση στις 25 Σεπτεμβρίου ώρα 13:30 στον πεζόδρομο της οδού Μεραρχίας, απέναντι από το κτίριο του Διοικητηρίου».

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.