ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Σάββατο στις 10:30 μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, υποστηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των Σωματείων Συνταξιούχων, επισημαίνει ο Σ.Κ.Α.ΣΕ.

Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Ν. Σερρών (Σ.Κ.Α.ΣΕ.):Όχι στην οριστική διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης!

«Υποστηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των Σωματείων Συνταξιούχων, που θα γίνουν το Σάββατο στις 10:30 μπροστά στο Εργατικό Κέντρο», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Κινητικά Αναπήρων Ν. Σερρών (Σ.Κ.Α.ΣΕ.). Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφορικά με τη διαμαρτυρία των συνταξιούχων αναφέρονται τα παρακάτω:

Με την παρέμβαση της στο ασφαλιστικό, κυβέρνηση στέλνει τους ΑμεΑ και τις οικογένειες μας πελάτες στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες δε μας θέλουν και αν μας δεχτούν μας βάζουν να πληρώσουν μεγαλύτερα ασφάλιστρα.

Ταυτόχρονα ο εξατομικευμένος κεφαλαιοποιητικός λογαριασμός, οδηγεί τις συντάξεις μας σε νέα χαμηλά επίπεδα, δεδομένου, ότι ο εργασιακός μας βίος είναι μικρότερος, εξαιτίας της κατάστασης της υγείας μας και των δυσκολιών που αυτή δημιουργεί στο να βρούνε εργασία.

Πρόσθετα επιδιώκεταια επιτρέψουμε να «τζογάρεται» η ποιότητα της ασφάλισης μας ς στα «επενδυτικά»-χρηματιστηριακά παιχνίδια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Διεκδικούμε

–Καμία μείωση σε αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα.

–Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων.

–Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που σημαίνει νέα μείωση του μισθού του εργαζόμενου στο τμήμα που πηγαίνει για τη σύνταξη και την Υγεία και απαλλαγή της μεγαλοεργοδοσίας. 

–Πλήρης αποκατάσταση όλων των απωλειών, μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ.

–Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

–Συντάξεις που θα εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια στα γηρατειά, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, δουλειάς σε άθλιες συνθήκες ως τα βαθιά γεράματα.

–Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα..