ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΠΟΤΑ, ΤΣΙΓΑΡΑ, ΚΑΠΝΟ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ

Για παράβαση του τελωνειακού κώδικα σε Σέρρες και Προμαχώνα

 

Συλλήψεις για λαθραία αλκοολούχα ποτά, τσιγάρα, καπνό και καύσιμα

 

Συνελήφθη τη Δευτέρα (18-9-2017) το μεσημέρι στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, 51χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει σε όχημα ιδιοκτησίας του, 3 φιάλες αλκοολούχων ποτών και 80 πακέτα τσιγάρων, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, τα οποία και κατασχέθηκαν, όπως και το παραπάνω όχημα.

Επίσης, συνελήφθη τη Δευτέρα (18-9-2017) το απόγευμα στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 45χρονος υπήκοος Ρουμανίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει σε όχημα ιδιοκτησίας του, φιάλες και δοχεία με συνολικά 30,2 λίτρα αλκοολούχων ποτών, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, τα οποία και κατασχέθηκαν, όπως και το παραπάνω όχημα.

Τέλος, συνελήφθη την ίδια μέρα (18-9-2017) το απόγευμα στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ποσότητα καπνού βάρους 1 κιλού και 494 γραμμαρίων, που δεν έφερε την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού Δημοσίου και θα σταλεί στο αρμόδιο Τελωνείο.

Και άλλες συλλήψεις για ποτά και λαθραία καύσιμα

Συνελήφθησαν την Τρίτη (19-9-2017) στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα και του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη του λαθρεμπορίου, τρία άτομα – σε διαφορετικές περιπτώσεις – για παράβαση του τελωνειακού κώδικα. Ειδικότερα συνελήφθησαν:

Ένας 67χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει σε όχημα ιδιοκτησίας του, δοχεία και φιάλες με συνολικά 45,8 λίτρα οινοπνευματωδών ποτών.

Ένας 37χρονος υπήκοος Ρουμανίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει σε όχημα, δοχείο με 30 λίτρα βενζίνης.

Μία 40χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς  διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει σε όχημα, δοχεία με συνολικά 50 λίτρα βενζίνης.

Τα παραπάνω λαθραία ποτά και καύσιμα κατασχέθηκαν και θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Επιπλέον, κατασχέθηκαν τα οχήματα των συλληφθέντων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*