ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΚΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Δώδεκα  χρόνια πέρασαν από τα χαράματα της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου 2008 που εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κυρός Χριστόδουλος. Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ. Θεολόγος, χοροστάτησε στο Αρχιερατικό μνημόσυνο που τελέσθηκε υπέρ μακάριας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως της ψυχής τού αειμνήστου Αρχιεπισκόπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου

Συγκίνηση στο μνημόσυνο για τα δώδεκα χρόνια από την κοίμηση του Χριστόδουλου

«Τις πανανθρώπινες αξίες, της αγάπης της ειλικρίνειας, της αλήθειας της ανεκτικότητας της αποδοχής του άλλου, διέπνεε και δίδασκε ο μεγάλος επίσκοπος  Χριστόδουλος» τόνισε ο σεβασμιότατςο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος 

Δώδεκα χρόνια πέρασαν από τα χαράματα της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου 2008 που εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κυρός Χριστόδουλος. Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, μέρα εορτασμού των εφόρων της παιδείας και των γραμμάτων Τριών Ιεραρχών, τελέσθηκε Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Σερρών από τον μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ. Θεολόγος, χοροστάτησε στο Αρχιερατικό μνημόσυνο που τελέσθηκε υπέρ μακάριας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως της ψυχής τού αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, με αφορμή την συμπλήρωση δώδεκα   ετών από της προς Κύριον εκδημίας του.

Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κυρός Χριστόδουλος, υπήρξε πνευματικός πατέρας και αδελφός του μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου. Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ. Θεολόγος, αναφερόμενος στον μακαριστό Κυρό Χριστόδουλο τόνισε χαρακτηριστικά ότι εστόλισε την εκκλησία της Ελλάδος με την παρουσία του, ταρακούνησε ορισμένους και άνοιξε την εκκλησία στους νέους .

«Τις πανανθρώπινες αξίες , της αγάπης της ειλικρίνειας, της αλήθειας της ανεκτικότητας της αποδοχής του άλλου, διέπνεε και δίδασκε ο μεγάλος επίσκοπος  Χριστόδουλος. Αγαπούσε τα παιδιά ως αληθινός πατέρας χωρίς να χαϊδεύει τις  αδυναμίες και τα λάθη τους αλλά τους έδειχνε μέσα από την αγάπη του το δρόμο της προόδου. Βλέποντας την ομορφιά της πίστεως και το μεγαλείο της εκκλησίας οι ίδιοι θα αποφασίσετε  να αλλάξετε ζωή και να ενδυθείτε αυτά  τα μεγάλα και ουσιώδη τα οποί α στολίζουν τον άνθρωπο, αυτά τους έλεγε» ανέφερε ο κ. Θεολόγος.

Συνεχίζοντας, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Θεολόγος, τόνισε «Αυτή ήταν η αξία των λόγων, των λόγων ενός μεγάλου επισκόπου και ενός μεγάλου διδασκάλου που δυστυχώς για λίγα χρόνια α η πρόνοια και η αγάπη του θεού χάρισε στην πατρίδα και στην  εκκλησία και μπορεί να ήταν λίγα τα χρόνια αλλά το έργο το οποίο έκανε και οι παρακαταθήκες που μας άφησε ήταν τεράστιε πνευματικές αξίες και όλοι έχουμε την ευθύνη να τις αξιοποιήσουμε επ΄αγαθώ αυτού του τόπου και κυρίως των παιδιών μας, που είναι το μέλλον, η ελπίδα, που είναι εκείνοι που θα πάρουν από τα χέρια μας την σκυτάλη για να συνεχίσουν τον αγώνα γα ένα καλύτερο άνθρωπο  για μια καλύτερη κοινωνία, για μι α καλύτερη πατρίδα ,η οποί α δεν θα ταλαντεύεται ποια είναι η ταυτότητα της.Η ταυτότητα της είναι δεδομένη από τους πατέρες μας .Και η ταυτότητα μας έχει δύο μεγάλα χαρακτηριστικά, την πίστη προς το θεό και την αγάπη εις την πατρίδα και σε όλες τις εμφάσεις. Αιωνία η μνήμη του ». 

Στον προσκυνηματικό ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων πολλοί ήταν οι Σερραίοι που προσευχήθηκαν για την ανάπαυση της ψυχής του τού αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου ,που πολλοί Έλληνες αγάπησαν και έχουν στην καρδιά τους

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.