«ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ» O ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ COVID-19

«Στρατηγός»  στη μάχη κατά του κορωνοϊου στις Σέρρες ο γιατρός- διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, Αντώνης Αντωνιάδης, επισημαίνει:

«Το Νοσοκομείο Σερρών είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις ανάγκες που θα προκύψουν»

Ο γιατρός Αντώνης Αντωνιάδης, καθώς έχει ορισθεί υπεύθυνος από την διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών, του τμήματος covid-19 του Νοσοκομείου μας, σε συνέντευξη του στη «Σ», τονίζει ότι το μόνο φάρμακο αντιμετώπισης του ιού είναι να τον κρατήσουμε μακριά, μένοντας σπίτι μας,

«Το Νοσοκομείο Σερρών είναι έτοιμο, να αντιμετωπίσει τις ανάγκες που θα προκύψουν, έχει σχέδιο το οποίο αλλάζει με βάση τα δεδομένα», δήλωσε στη « Σ», ο διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, Αντώνης Αντωνιάδης.

Ο «Στρατηγός»  στη μάχη κατά του κορωνοϊου στο Νοσοκομείο Σερρών, Αντώνης Αντωνιάδης, καθώς έχει ορισθεί υπεύθυνος από την διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών, του τμήματος covid-19 του Νοσοκομείου μας, σε συνέντευξη του στη « Σ», τονίζοντας ότι το μόνο φάρμακο αντιμετώπισης του ιού είναι να τον κρατήσουμε μακριά  μένοντας σπίτι μας, αναφέρθηκε στην ετοιμότητα  και τον σχεδιασμό του νοσοκομείου στην αντιμετώπιση του κορωνοϊου, στην πρωτοβουλία του να δημιουργηθεί ξενοδοχείο αναφοράς για γιατρούς νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό  στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά δίνει συμβουλές στους πολίτες .  

Ο κ. Αντωνιάδης, αναφερόμενος στη υπεύθυνη θέση που έχει αναλάβει, τόνισε «Προσπάθειά μας είναι να οργανωθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα ώστε να φέρουμε σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο. Το νοσοκομείο είναι έτοιμο. Από την αρχή έχει εκπονηθεί ένα σχέδιο και εβδομάδα με την εβδομάδα αναθεωρείται αλλάζουν τα δεδομένα αλλάζουν και τα σχέδια».

Ο κ. Αντωνιάδης από την πρώτη στιγμή, τόνιζε και συνεχίζει να τονίζει ότι πρέπει να υποδείξουμε υπεύθυνη κοινωνική συμπεριφορά για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και μας προτρέπει να «Μείνουμε Σπίτι» .

 «Το μόνο φάρμακο που έχουμε κατά του ιού είναι να αποφύγουμε τον ιό. Να κλειστούμε στο σπίτι μας, για να μην μολυνθούμε, γιατί ακόμα δεν έχουμε ούτε φάρμακα ούτε εμβόλιο .Κάποια φάρμακα που ακούγονται είναι σε πολύ πειραματικό και δοκιμαστικό στάδιο και είναι σίγουρο ότι καταπολεμούν τον ιό. Άρα το μόνο φάρμακο είναι να μείνουμε στα σπίτια μας  για να μην μας βρει ο ιός», επισήμανε ο κ. Αντωνιάδης.

Αναφορικά με ύποπτα περιστατικά που έχουν επισκεφτεί το Νοσοκομείο Σερρών, ανέφερε «Ναι έχουν έρθει πάρα πολλά ύποπτα  περιστατικά και ευτυχώς τα επιβεβαιωμένα είναι λίγα»

Από τα επιβεβαιωμένα περιστατικά στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών  η μέση ηλικία  είναι κάτω των50 ετών. «Έχει κυκλοφορήσει ένας μύθος ότι οι νέοι είναι άτρωτοι. Η αλήθεια είναι ότι όντως στους νέους μπορεί σε ένα μεγαλύτερο ποσοστό η νόσος να διαδράμει ασυμπτωματικά ή με λίγα συμπτώματα αλλά και ένα υπολογίσιμο ποσοστό από τους νέους και θα εμφανίσουν σοβαρή εικόνα και ενδεχομένως να χρειαστούν μονάδα εντατικής θεραπείας» σημείωσε ο κ. Αντωνιάδης επισημαίνοντας ότι τα επιβεβαιωμένα περιστατικά που χρήζουν περαιτέρω θεραπεία μεταφέρονται στην Θεσσαλονίκη σε Νοσοκομεία αναφοράς για το ιό.

Αναγκαία κρίθηκε λόγω του νέου κορωνοϊου η παροχή υπηρεσιών υγείας στις δομές υγείας της χώρας μας και από εθελοντές γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγους, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχους επιστημών υγείας. Ο κ. Αντωνιάδης ανέφερε ότι έχουν ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα της Πολιτείας αρκετοί  γιατροί στις Σέρρες.«Έχουν εκφράσει κάποιοι γιατροί την ετοιμότητα τους αν χρειαστεί να προσφέρουν υπηρεσίες και είναι ευχάριστο και καλούμε και άλλους να εκφράσουν ετοιμότητα για εθελοντική εργασία. Καλό είναι αυτό το διάστημα όλοι να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, να έχουμε την διάθεση και επιθυμία να είμαστε στην πρώτη γραμμή. Στην συντριπτική πλειοψηφία αυτό γίνεται», δήλωσε.

Στο προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών έχουν στηθεί σκηνές και ένα κοντέινερ. Ο κ. Αντωνιάδης αναφερόμενος στην χρήση τους, δήλωσε «Οι σκηνές και το κοντέινερ που υπάρχουν έξω από το κτίριο του Νοσοκομείου είναι για θέματα διαλογής περιστατικών .Στα πλαίσια του σχεδιασμού του Νοσοκομείου μας για να αποφύγουμε την διασπορά. Η διαλογή των παιδιών θα γίνεται στις σκηνές και η διαλογή των μεγαλύτερων στο κοντέϊνερ»

Ο κ. Αντωνιάδης έχει αναλάβει μια πρωτοβουλία έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ξενοδοχείο αναφοράς για τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και το υπόλοιπο προσωπικό, που θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα ,στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.«Έχω αναλάβει μια πρωτοβουλία να δημιουργηθεί ένα ξενοδοχείο για μια πιθανή καραντίνα είτε γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού είτε του υπόλοιπου προσωπικού. Είμαι σε επικοινωνία με τον δήμαρχο Χορτιάτη και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και μάλιστα οι δήμαρχοι ήρθαν σε επαφή με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Μάλιστα ο κ. Τζιτζικώστας έδειξε ιδιαίτερα θερμό ενδιαφέρον και πιστεύω ότι θα βρεθεί τρόπος να λυθεί αυτό το πρόβλημα στα πλαίσια της Περιφέρειας. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο του νομού Σερρών αλλά και των νοσοκομείων και των κέντρων Υγείας και μεμονωμένοι γιατροί  της Περιφέρειας. Η προσπάθεια που κάνω είναι να υπάρχει ένα ξενοδοχείο αναφοράς, να υπάρχει ένας χώρος εφόσον αυτοί οι άνθρωποι θα μπούν σε καραντίνα, να μην πάνε στο σπίτι τους και να θέσουν σε κίνδυνο την οικογένειά τους αλλά να πηγαίνουν σε αυτό το χώρο» ανέφερε ο κ. Αντωνιάδης.

Καταλήγοντας ο κ. Αντωνιάδης, επεσήμανε : «Μένουμε σπίτι, κρατούμε τον ιό μακρυά μας, ψυχραιμία, όχι πανικός, όχι εφησυχασμός, όχι ανευθυνότητα, όχι συγχρωτισμός, ατομική υγιεινή και υπεύθυνη κοινωνική συμπεριφορά, αυτά  θα βοηθήσουν στην πρόληψη αντιμετώπισης του κορωνοϊου».

Δήμητρα Μετόκη. metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.