ΣΤΟ ΤΥΜΒΟ ΚΑΣΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, βουλευτή Θεσσαλονίκης Απόστολο Αβδελά και τον βουλευτή Σερρών  Κώστα Μπούμπα, τους οποίους υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αμφίπολης Στέργιος Φραστανλής και η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών Δημήτρια Μαλαμίδου.

Ο  Κυριάκος Βελόπουλος , πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, επισκέφτηκε τον Τύμβο  Καστά στην Αμφίπολη

Στη συνέχεια ο κ. Βελόπουλος , ο κ.  Αβδελάς και ο κ.  Μπούμπας επισκέφτηκαν το Δημαρχείο Αμφίπολης στο Ροδολίβος όπου

τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αμφίπολης  κ. Στέργιος  Φραστανλής και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χάρης  Κατσάρας. Ακολούθησε  σύσκεψη ενημέρωσης στο γραφείο του δημάρχου παρουσία των αντιδημάρχων.

«Ντρέπομαι που δεν έχει γίνει τίποτα.  Αν σκάψουμε τον Τύμβο Καστά θα έχουμε πολλές εκπλήξεις για την Ελλάδα και δυσάρεστες για τα Σκόπια»  δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικ΄ςη Λύσης , Κυριάκος Βελόπουλος κατά την επίσεκψήτ ου στο Τύμβο κατά της Αμφίπολης .

Ο κ. Βελόπουλος επισκέφτηκε το πρωί του Σαββατου ,5 Οκτωβρίου 2019, το Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, βουλευτή Θεσσαλονίκης Απόστολο Αβδελά και τον βουλευτή Σερρών  Κώστα Μπούμπα, τους οποίους υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αμφίπολης Στέργιος Φράστανλης και η προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών Δημήτρια Μαλαμίδου.

Χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, ο κ. Βελόπουλος ξεναγήθηκε στο ταφικό μνημείο από την Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών  Δημήτρια Μαλαμίδου  και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην προστασία, συντήρηση και ανάδειξη του μνημειακού συγκροτήματος.

«Πέρασαν έξι ολόκληρα χρόνια, κονδύλια δεν δίνονται, περιμένουν από το interreg να πάρουν κάποια ποσά, την ώρα που γνωρίζουμε ότι στον Τύμβο υπάρχουν τουλάχιστον δύο- τρία σημεία που θα μπορούσαν να ελεγχθούν και να ανασκαφούν. Δυστυχώς όμως η Ελληνική πολιτεία για δικούς της λόγους, , δεν δίνει τα χρήματα»,   δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, και  προέτρεψε τα πολιτικά κόμματα που λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση να δώσουν μέρος της για την κάλυψη του κόστους ολοκλήρωσης των ανασκαφών του μνημειακού συνόλου του Καστά.

 «Ντρέπομαι που δεν έχει γίνει τίποτα» σημείωσε και πρόσθεσε « Αν σκάψουμε τον Τύμβο Καστά θα έχουμε πολλές εκπλήξεις για την Ελλάδα και δυσάρεστες για τα Σκόπια» 

Στη συνέχεια ο κ. Βελόπουλος, ο κ. Αβδελάς και ο κ.  Μπούμπας επισκέφτηκαν το Δημαρχείο Αμφίπολης στο Ροδολίβος όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αμφίπολης  κ. Στέργιος  Φραστανλής και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χάρης  Κατσάρας. Ακολούθησε  σύσκεψη ενημέρωσης στο γραφείο του δημάρχου παρουσία των αντιδημάρχων.

Ο κ. Φρανσταλής αναφορικά με τον Τύμβο Καστά ανέφερε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι ανασκαφές και  να γίνουν υποδομές για την τουριστική ανάδειξη της περιοχής. Συζήτησε με τον κ. Βελόπουλο  το θέμα της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα Ελλάδος και ζήτησε να στηρίξει στην Βουλή την κατάργηση της. Συζητήθηκαν επίσης θέματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζει ο δήμος Αμφίπολης . Η αντιπροσωπεία της «Ελληνικής Λύσης» ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την φιλοξενία και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την συνέχιση της ανασκαφής στον Τύμβο Καστά.

Η περιοδεία του Κυριάκου Βελόπουλου στην Περιφερειακή  Ενότητα Σερρών  ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου με την παρουσία του στα εγκαίνια του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Σερρών της Ελληνικής Λύσης , Κώστα Μπούμπα.

Δήμητρα Μετόκη metoki63 @hotmail.com

 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.