ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ

Στην ευρύτερη περιοχή του  Προμαχώνα Σερρών

 

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι για την πάταξη του λαθρεμπορίου

 

Συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο 7 άτομα και κατασχέθηκαν πάνω από 400 λίτρα αλκοολούχων ποτών, 100 λίτρα υγρών καυσίμων,

πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού

 

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη του λαθρεμπορίου, συνελήφθησαν το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή (αντίστοιχα 2 και 3 Νοεμβρίου 2017) στην ευρύτερη περιοχή του Προμαχώνα Σερρών, από ειδικά αστυνομικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, 7 άτομα σε διαφορετικές περιπτώσεις, για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ελέγχων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, συνελήφθησαν:

–Ένας 52χρονος υπήκοος Ρουμανίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, δοχεία και φιάλες με συνολικά 238,5 λίτρα οινοπνευματωδών ποτών και 55 λίτρα πετρελαίου, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

–Ένας 31χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 42 φιάλες με συνολικά 102 λίτρα αλκοολούχων ποτών, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

–Ένας 46χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 50 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

–Ένας 42χρονος υπήκοος Ρουμανίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα 45 λίτρα πετρελαίου σε δοχεία, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

–Ένας 72χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 12 φιάλες αλκοολούχων ποτών, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

–Ένας 77χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 32 λίτρα οινοπνευματωδών ποτών, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.                                                                           –Μία 39χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει με όχημα, 43 πακέτα τσιγάρων και 10 συσκευασίες καπνού, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Τα παραπάνω λαθραία προϊόντα κατασχέθηκαν, όπως και τα οχήματα των συλληφθέντων ως μέσα τέλεσης λαθρεμπορίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ οι αστυνομικοί έλεγχοι κατά του λαθρεμπορίου συνεχίζονται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*