ΣΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Tο Σάββατο,30 Νοεμβρίου 2019,  στις 10:30  το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Σερρών

Στους δρόμους βγαίνουν οι συνταξιούχοι των Σερρών διεκδικώντας το δικαίωμα για κοινωνική ασφάλιση

Στους δρόμους βγαίνουν οι συνταξιούχοι των Σερρών το Σάββατο,30 Νοεμβρίου 2019, στις 10:30  το πρωί μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Σερρών, διεκδικώντας το δικαίωμα για κοινωνική ασφάλιση.

Κάλεσμα προς τους συνταξιούχους αλλά και στους εργαζόμενους για συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργανώνουν έκαναν  ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν.Σερρών , Ευστράτιος Μποζιος και ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ  Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, Γιώργος Φιλούσης, στην από κοινού συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες το πρωί, Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2019, στα γραφεία των Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. ΣΕΡΡΏΝ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι πρόεδροι εκπρόσωποι των Σωματείων Συνταξιούχων επισημάνθηκε πως στην διαμαρτυρία του Σαββάτου πρέπει να συμμετάσχουν όλοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, γυναίκες, αγρότες και νέοι καθώς η κοινωνική ασφάλιση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων και πως μόνο με τον αγώνα μπορεί να μπει ένα φρένο στις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση.                                                         

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Σερρών, κ. Μπόζιος, δήλωσε πως η κοινωνική ασφάλιση δεν αφορά μόνο τη σύνταξη, αφορά τις παροχές των Ταμείων και του κράτους στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία, την πρόνοια, αφορά όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες εργαζόμενες και όλο τον εργαζόμενο λαό.
«Εδώ και δέκα χρόνια όπως είναι γνωστό έχουμε υποστεί τεράστιες μειώσεις στις συντάξεις μας, κόπηκαν τα επιδόματα μας κόπηκε το ΕΚΑΣ, ήρθε ο περίφημος νόμος Κατρούγκαλου 4387, που για αυτόν  γίνεται μεγάλος αγώνας» σημείωσε ο κ. Μπόζιος 

«Καλούμε όλου τους συνταξιούχους όλους τους εργαζόμενους, τους νέους γιατί δεν είναι μόνο για μας αλλά και για αυτός που έρχονται και θα βγουν στην σύνταξη», σημείωσε ο κ. Μπόζιος  και κατέληξε «είναι χρέος όλων των συνταξιούχων μας να είναι παρόντες ,να στείλουμε το μήνυμα γιατί ακολουθεί άλλη διαμαρτυρία  στην Αθήνα , στις 14 Δεκεμβρίου, από όλη την Ελλάδα».

Ο κ. Φιλούσης, δήλωσε «Καλούμε όλους τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους ,όλους τους ασφαλισμένους να έρθουν στην διαμαρτυρία του Σαββάτου, γιατί το νέο νομοσχέδιο που έρχεται για την ασφάλιση θα βάλει την ταφόπετρα για ότι έχει απομείνει από την λεγόμενη κοινωνική ασφάλιση . Έρχεται νέο μοντέλο ασφάλισης το οποίο εγκυμονεί κινδύνους». 

« Η πάλη πρέπει να είναι συντονισμένη από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Ο αγώνας μας μπορεί να φέρει πίσω τα δικαιώματά μας» σημείωσε ο κ. Φιλούσης. 

Η συγκέντρωση διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το πρωί ,στις 10:30,μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Σερρών. Αναλόγως με την συμμετοχή θα αποφασιστεί αν θα γίνει πορεία. Σε περίπτωση βροχής η συγκέντρωση θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Σερρών.

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων Συνταξιούχων Σερρών μετά το συλλαλητήριο του Σαββάτου των Σερρών, οργανώνουν την κάθοδό τους στην Αθήνα στις 14 Δεκεμβρίου για τη συμμετοχή τους σε πανελλαδική κινητοποίηση.

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.