ΣΤΗΝ AGROTICA ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018, ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Οι Σερραίοι αγρότες πραγματοποίησαν συγκέντρωση αργά το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2018,σε αίθουσα ξενοδοχείου στον Λευκώνα, όπου συζήτησαν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους

 

Στην Agrotica, την  Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018, το ραντεβού διαμαρτυρίας των Σερραίων αγροτών

 

Ραντεβού στην AGROTICA, στην Θεσσαλονίκη, που ξεκινά αύριο, Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018, αποφάσισαν να δώσουν οι αγρότες των Σερρών. Οι Σερραίοι αγρότες πραγματοποίησαν συγκέντρωση αργά το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου 2018,σε αίθουσα ξενοδοχείου στον Λευκώνα, όπου συζήτησαν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.  .

Την εκδήλωση συντόνισε ο Χρήστος Βαρούτης, τευτλοπαραγωγός ,ο οποίος αφού παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τευτλοπαραγωγοί από την μη αποπληρωμή τους από την ΕΒΖ για την σοδειά του 2017, κάλεσε και οι αγρότες των Σερρών μαζί με τους αγρότες από όλη την Ελλάδα να πραγματοποιήσουν μια διαμαρτυρία η οποία θα έχει χαρακτήρα  ειρηνικό και θα σηματοδοτήσει την απαρχή των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Ο Γιάννης Παναγής εξέφρασε την ικανοποίηση του από την συμμετοχή των αγροτών στην συνάντηση, σημειώνοντας ότι «Το πρόβλημα πλήττει όλους τους αγρότες, πρέπει να υπάρξει μια συμπαράταξη δυνάμεων, γίνεται ένας ενωτικός αγώνας σε όλη την χώρα. Ξεκινάμε με την διαμαρτυρία στην Agrotica, η διαμαρτυρία θ α είναι η η απαρχή των νέων αγώνων ,θα αποτελέσει η διαμαρτυρία ένα τεστ, θα αξιολογηθεί ο βαθμός του αγωνιστικού φρονήματος των αγροτών»

Κατά την διάρκεια της συζήτησης ο Διαμαντής Διαμαντόπουλος, αγρότης, αναφέρθηκε και στην δρομολόγηση του Πανσερραικού Αγροτικού Συλλόγου και την ετοιμότητα που υπάρχει για την δημιουργία του μέσα από νόμιμες διαδικασίες .

Οι τευτλοπαραγωγοί αναφέρθηκαν και στις ακατανόμαστες εκφράσεις που άκουσαν από τα χείλη του Γεράσιμου Τσιαπάρα,  μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΒΖ, προέδρου του Ερρίκου Ντυνάν και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς ,επειδή διαμαρτύρονται για την μη αποπληρωμή της σοδειάς τους για το 2017, καθώς σύμφωνα με την  σύμβαση που είχαν υπογράψει ήταν να πληρωθούν μέχρι τις 31-12-2017. Μετά το υβρεολόγιο που δέχθηκαν κατέθεσαν μήνυση στο Α.Τ. του λευκού πύργου στην Θεσσαλονίκη.  

Επισημαίνεται η μεγάλη συμμετοχή των Σερραίων αγροτών αλλά και κτηνοτρόφων  στην συνάντηση της Δευτέρας . Από την συνάντηση έλειπαν οι αγροσυνδικαλιστές Παύλος Αραμπατζής, Στέργιος Λίτος και Γιάννης Τουρτούρας.

Δήμητρα Mετόκη metoki63@hotmail.com  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*