ΣΗΜΕΡΑ Η 1η ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΜΑΣΚΑΡΑΤΑ, ΟΙ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

 Με παρέλαση καρναβαλικών ομάδων και διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης καρναβαλικής ομάδας, με special guests, happenings και μια μεγάλη συναυλία από την Josephine

Σήμερα Τσικνοπέμπτη, η μασκαράτα, η αποκριάτικη εκδήλωση στο δήμο Σερρών

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Σερρών σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πολιτισμού, την ΚΕΔΗΣ και το ΔΗΠΕΘΕ Σερρων

«Σερραϊκή μασκαράτα», ένας νέος θεσμός, κάνει πρεμιέρα σήμερα Τσικνοπέμπτη και επιδίωξη του δήμου Σερρών να συμπαρασύρει μικρούς και μεγάλους στους καρναβαλικούς ρυθμούς αναδεικνύοντας παράλληλα έθιμα της παράδοσης αλλά και φιλοδοξία αυτός ο θεσμός στο μέλλον να κτίσει μια τουριστική δυναμική στην περιοχή μας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Σερρών σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πολιτισμού, την ΚΕΔΗΣ και το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

«Την Τσικνοπέμπτη διοργανωνουμε την πρώτη σερραϊκή μασκαράτα, μια εκδήλωση με κέφι, μια μεγάλη γιορτή που πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι δημότες μας. Μέχρι τώρα στον δήμο μας η Τσικνοπέμπτη, εορταζόταν όπως ήθελε ο καθένας μόνος του .Φέτος θέλουμε να κάνουμε κάτι πιο οργανωμένο, μια μεγάλη παρέλαση με πολλούς συμμετέχοντες. Αυτή την πρώτη χρονιά θα θέλαμε να έχουμε περισσότερο κέφι. Ελπίζουμε και είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε. Καλούμε τους Σερραίους και τις Σερραίες να συμμετέχουν σε αυτή την μεγάλη γιορτή της σερραϊκής μασκαράτας», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών, αναφορικά με την εκδήλωση.                                                                                

Σήμερα Τσικνοπέμπτη από πολύ νωρίς η πόλη θα μπει στους αποκριάτικους ρυθμούς. Στον Πεζόδρομο Κ. Καραμανλή και στην Πλατεία Ελευθερίας Σερρών, θα διοργανωθεί μεγάλη καρναβαλική εκδήλωση με παρέλαση και διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης καρναβαλικής ομάδας, με special guests, happenings και μια μεγάλη συναυλία. Οι καρναβαλικές ομάδες θα παρελάσουν και θα παρουσιαστούν στην κριτική επιτροπή, με σκοπό να κερδίσουν την ψήφο των κριτών. Η καλύτερη καρναβαλική ομάδα θα βραβευθεί με 2000Ευρώ  μετρητά, ενώ η καλύτερη καρναβαλική ομάδα από τα σχολεία θα βραβευτεί με 500 Ευρώ.
Από τις 12μ έως τις 14:00 θα ακούγεται καρναβαλική μουσική από τα μεγάφωνα. Στις 17:30,στηνπλατεία Κρονίου  διαγωνισμός κρύου ανέκδοτου (Στάθης Παναγιωτόπουλος – Ράδιο Αρβύλα) και standup Comedy (Αλέξανδρος Χαριζάνης). Στις 18:00 μπροστά στο Διοικητήριο θα γίνει η συγκέντρωση των καρναβαλικών ομάδων. Στις 19:00 Εκκίνηση παρέλασης – είσοδος Βασίλισσας του καρναβαλιού ( Josephine),στάση στην πλατεία Κρονίου όπου βρίσκεται εξέδρα για τον διαγωνισμό Mascarata και θα υπάρχει κριτική επιτροπή η οποία θα αποτελείται από τον Στάθη Παναγιωτόπουλο των Ράδιο Αρβύλα, τον Standup Comedian Αλέξανδρο Χαριζάνη και την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ – Ηθοποιό Καλλιόπη Ευαγγελίδου. Συνέχιση δια του πεζοδρόμου της Κωνσταντίνου Καραμανλή προς την πλατεία Ελευθερίας. Στην πλατεία Ελευθερίας από τις 19:00 ο Dj Χάρης Δελλής θα παίζει μουσική σε αποκριάτικους ρυθμούς. Στις 21:20 στην πλατεία Ελευθερίας θα γίνει η ανάδειξη του νικητή, η απονομή του επάθλου και θα γίνει ρήξη πυροτεχνημάτων. Θα ακολουθήσει συναυλία με την Josephine. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 23:00 ,στην πλατεία Ελευθερίας με αλευροπόλεμο.  

Δήμητρα Μετόκη  metoki63@hotmail.com

 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.