ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ «ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΒΕΕΑ ΔΡΟΜΕΑΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Με αφορμή την πολύ σημαντική σύμβαση με τον Γερμανικό Στρατό, ο πρόεδρος της εταιρείας «Παπαπαναγιώτου Α.Β.Ε.Ε.Α. ΔΡΟΜΕΑΣ»,κ. Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου, παραχώρησε  εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου,χθες Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου: « Ιδιαίτερη σημασία το συμβόλαιο με το Γερμανικό Στρατό»

Ο κ. Παπαπαναγιώτου παρουσία των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού και τραπεζικού κόσμου των Σερρών, αναφέρθηκε στην σύμβαση που υπέγραψε η εταιρεία με τον Γερμανικό Στρατό, τα σχέδια της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια

Μια νέα σημαντική επιτυχία σημείωσε η σερραϊκή εταιρεία «Παπαπαναγιώτου Α.Β.Ε.Ε.Α. ΔΡΟΜΕΑΣ», καθώς υπέγραψε σύμβαση με τον Γερμανικό Στρατό, προϋπολογισμού 15.000.000,00 (15 εκατ) ευρώ. Με αφορμή την πολύ σημαντική αυτή σύμβαση ο πρόεδρος της εταιρείας «Παπαπαναγιώτου Α.Β.Ε.Ε.Α. ΔΡΟΜΕΑΣ», κ. Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου, παραχώρησε  εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου .

Ο κ. Παπαπαναγιώτου παρουσία των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, του επιχειρηματικού και τραπεζικού κόσμου των Σερρών, αναφέρθηκε στην σύμβαση που υπέγραψε η εταιρεία με τον Γερμανικό Στρατό, τα σχέδια  της εταιρείας για τα επόμενα χρόνια, τα προβλήματα  στην ΒΙΠΕ Σερρών, τα κακώς κείμενα που υπάρχουν στις επενδύσεις στη χώρα μας ζητώντας να αλλάξουν και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, που στη δύσκολη περίοδο για όλο τον επιχειρηματικό κόσμο στήριξε την εταιρεία.

Ο κ. Παπαπαναγιώτου τονίζοντας ότι με τον Γερμανικό Στρατό έχουν υπογράψει από το 2013, ανέφερε ότι  υπεγράφη στις 06/01/2020 μεταξύ του Γερμανικού Στρατού και της εταιρίας «Παπαπαναγιώτου Α.Β.Ε.Ε.Α. ΔΡΟΜΕΑΣ», συμβόλαιο που έχει ιδιαίτερη σημασία και υπεγράφη  μετά από διαγωνιστική διαδικασία, σύμβαση διαρκείας 2+1+1 έτη για την παραγωγή εξήντα χιλιάδων (60.000) ηλεκτρικά ρυθμιζόμενων γραφείων, προϋπολογισμού 15.000.000 (15 εκατ.) ευρώ. Η νέα αυτή σύμβαση είναι επιπρόσθετη των 5.000.000 (5 εκατ.) ευρώ, σύμβαση διαρκείας 4 μηνών για την παραγωγή ειδικών ερμαρίων, που υπεγράφη στις αρχές Νοεμβρίου 2019. Η έναρξη των παραδόσεων και των δύο συμβάσεων θα ξεκινήσει εντός του Φεβρουαρίου του 2020. Οι τεχνικές προδιαγραφές των παραγόμενων προϊόντων είναι σύμφωνες με τα ισχύοντα ευρωπαϊκά πρότυπα Ε.Ν. για την εργονομία, την ασφάλεια, την αντοχή, τις απαιτήσεις των Γερμανικών GS και κατά την παραγωγή τους εφαρμόζονται οι απαιτήσεις των διεθνών προτύπων ISO για την Ποιότητα, την Περιβαλλοντική Διαχείριση και την Υγεία και Ασφάλεια τα οποία εφαρμόζει η εταιρεία. Αυτή η νέα επιτυχία που επετεύχθη κατόπιν αξιολόγησης των αυστηρών κριτηρίων ποιότητας που τηρεί η ΔΡΟΜΕΑΣ, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την υψηλή ποιοτική στάθμη και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων που παράγει η εταιρία ΔΡΟΜΕΑΣ.

Ο κ.Παπαπαναγιώτου,αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος και συγκεκριμένα η εταιρεία το διάστημα της κρίσης. Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό από τις χρονιές 2007 και 2009, που ήταν χρονιές που η εταιρεία είχε μια αναπτυξιακή πορεία τόνισε  ότι η εταιρεία  προχώρησε σε επενδύσεις.Με την κρίση  η εσωτερική αγορά κατέρρευσε και η εταιρεία χάρις στις επενδύσεις που είχε κάνει το προηγούμενο διάστημα κατόρθωσε να απευθυνθεί προς την αγορά του εξωτερικού.

Ο πρόεδρος της ΔΡΟΜΕΑΣ, ανακοίνωσε ότι εντός του 2020 θα γίνουν στην εταιρεία επενδύσεις ύψους 1.500.000,00 ευρώ που θα είναι κυρίως σε ανανέωση μηχανημάτων καθώς η εταιρεία λειτουργεί περί τα 40 χρόνια και προσφέρει στην οικονομία της χώρας .

Ο κ. Παπαπαναγιώτου ευχαρίστησε την Συνεταιριστική Τράπεζα γιατί όπως είπε στην δύσκολη περίοδο της κρίσης, η σερραϊκή τράπεζα στήριξε την εταιρεία και προέτρεψε τους Σερραίους να στηρίξουν την τράπεζα.

« Αν δεν αλλάξει το περιβάλλον στα επόμενα δύο χρόνια, θα αναγκαστούμε να μεταφέρουμε την έδρα της επιχείρησης στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Παπαπαναγιώτου κρούοντας  τον κώδωνα του κινδύνου καθώς όπως είπε τα κακώς κείμενα που υπάρχουν είναι πολλά μεταξύ αυτών η γραφειοκρατία,η απονομή δικαιοσύνης,το ΕΝΦΙΑ κ.α..« Θεωρούμε καλοπροαίρετα όσα έχει πει η κυβέρνηση  και ελπίζουμε να υλοποιηθούν.Αν δεν αλλάξουν τα κακώς κείμενα μετά από δύο χρόνια θα αποδεχθούμε αίτημα να μεταφέρουμε την έδρα μας στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Παπαπαναγιώτου αναφέροντας ότι οι χώρες που υπάρχει δυνατότητα να μεταφερθούν στο Λουξεμβούργο ή στο Βέλγι.

Παρουσιάζοντας την εικόνα της ΒΙΠΕ,μια εικόνα εγκατάλειψης όπως χαρακτηριστικά είπε, αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις όπως με τα δίκτυα  υποδομής.

Στο θέμα της Επιθεώρησης Εργασίας αναφέρθηκε εκτενώς ο κ. Παπαπαναγιώτου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι « ψάχνουν οι επιθεωρητές φαντάσματα στον ΔΡΟΜΕΑ,φαίνεται ο Δρομέας δεν είναι αρεστός».

Ο κ. Παπαπαναγιώτου υπενθύμισε ότι η εταιρεία ξεκίνησε με την κατασκευή τροχόσπιτων και κατόπιν την δεκαετία του ΄90  στράφηκε στην κατασκευή επίπλων γραφείων και σήμερα η εταιρεία έχει 40 .000 κωδικούς .

Την συνέντευξη Τύπου του προέδρου της «Παπαπαναγιώτου ΑΒΕΕΑ ΔΡΟΜΕΑΣ», παρακολούθησαν ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος,ο δήμαρχος Σερρών,Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών,Χρήστος Μέγκλας , εκ μέρους της Συνεταιριστικής Κεντρικής Τράπεζας ο Ξενοφών Εμμανουηλίδης και ο Δημήτρης Στάγκος, ο ιδιοκτήτης της ΚΕΑ,Γιάννης Παπαπαναγιώτου, ο νομικός  σύμβουλος της ΔΡΟΜΕΑΣ, κ. Βλάχβεης και ο μέτοχος της ΔΡΟΜΕΑΣ Κώστας Παπαπαναγιώτου. 

 Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.