ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΠΛΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ενόψει των τετραπλών εκλογών της 26ης Μαΐου 2019

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι ο υπηρεσιακός μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών

Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών τα εκλογικά τμήματα είναι 941 ,από τα οποία τα 435Α όπου θα διεξαχθούν οι Ευρωεκλογές και οι Περιφερειακές εκλογές, 435Β όπου θα διεξαχθούν οι Δημοτικές και Κοινοτικές και 71 μικτά τμήματα όπου θα διεξαχθούν όλες οι εκλογές.

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι ο υπηρεσιακός μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας ενόψει των εκλογών της 26ης Μαΐου 2019. Από χθες Πέμπτη έχουν αναρτηθεί σε κοινή θέα οι πίνακες των υποψηφίων συνδυασμών που συμμετέχουν στις εκλογές ,Ευρωεκλογές  και Περιφερειακές όπως και οι πίνακες των εκλογικών τμημάτων του δήμου Σερρών έξω από το δημαρχείο και στο κτίριο του Διοικητηρίου .

Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών τα εκλογικά τμήματα είναι 941 ,από τα οποία τα 435 Α όπου θα διεξαχθούν οι Ευρωεκλογές και οι Περιφερειακές εκλογές, 435Β όπου θα διεξαχθούν οι Δημοτικές και Κοινοτικές και 71 μικτά τμήματα όπου θα διεξαχθούν όλες οι εκλογές. Μεταξύ των εκλογικών τμημάτων είναι και αυτό των ετεροδημοτών που είναι στο 2ο Γενικό Λύκειο Σερρών επί της Κιλκίς 9, και το εκλογικό τμήμα για τους εκλογείς του άρθρου 27 του Π.ΣΔ. 26/2012(φεκ57/Τ.α΄/15-03-2012) βάσει τριών ειδικών καταλόγων του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών ,της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών /Επιτελείο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών που είναι στο  Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» επί της Κ.Παλαιολόγου 22 στις Σέρρες.

« Είμαστε στην τελική ευθεία, σήμερα (Πέμπτη) θα παραδώσουμε το εκλογικό υλικό στους δήμους. Ήδη από την Τρίτη έχουμε αρχίσει και παραδίδουμε υλικό ,έχουμε στείλει τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών ,χθες στείλαμε ότι αφορά  τις περιφερειακές εκλογές και σήμερα ότι αφορά τις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές .Έχει γίνει η διαδικασία για να υποδεχθούμε αύριο (Παρασκευή) και είμαστε έτοιμοι να βγάλουμε εις πέρας τις εκλογές», δήλωσε ο  Πολυχρόνης Κουκουζέλης, υπεύθυνος της οργάνωσης της  εκλογικής διαδικασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Αναφορικά με τα εκλογικά τμήματα ο κ. Κουκουζέλης , δήλωσε «Φέτος στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών έχουμε 941 εκλογικά τμήματα ,τα οποία διακρίνονται σε 435 Α όπου γίνονται οι Ευρωεκλογές και οι Περιφερειακές και 435 Β όπου διεξάγονται οι δημοτικές και κοινοτικές εκλογές ,και 71 μικτά όπου ψηφίζουν όλες τις εκλογές. Τα μικτά  είναι σε τμήματα που έχουν κάτω από 400ψηφοφόρους ενώ τα υπόλοιπα τμήματα πάνω από 400ψηφοφόρους. Στην Περιφερειακή ενότητα Σερρών οι ψηφοφόροι είναι περίπου 221.000».

Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών θα είναι ανοικτές από την Παρασκευή έως και την Κυριακή για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την μετάδοση των αποτελεσμάτων.«Οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών θα είναι ανοικτές την Παρασκευή  από το πρωί μέχρι τις 9:00 το βράδυ ,το Σάββατο από το πρωί στις 8:00 έως το βράδυ στις 8:00 και την Κυριακή από το πρωί μέχρι το πρωί της Δευτέρας», ανέφερε ο κ. Κουκουζέλης , επισημαίνοντας ότι « Είμαστε έτοιμοι για την μετάδοση των αποτελεσμάτων ,πιστεύουμε να τα πάμε καλά και φέτος  λόγω του όγκου κυρίως αλλά πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά . Συνήθως είμαστε στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά στην μετάδοση των αποτελεσμάτων ελπίζουμε και φέτος να διατηρήσουμε αυτή την θέση» .

Δήμητρα Μετόκη  metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , www.e-simerini.com (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.