«ΣΑΡΩΣΕ» Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΕΡΡΩΝ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ

Την  Τετάρτη 27 Νοεμβρίου  2019 διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στην ΕΛΜΕ Σερρών και εκλογή εκλεκτόρων για το Ν.Τ. Σερρών της ΑΔΕΔΥ.

«Σάρωσε» η ΔΑΚΕ στις εκλογές των καθηγητών Μεγάλη νίκη της «γαλάζιας» παράταξης με 67,84%

Με μια μεγάλη νίκη της συνδικαλιστικής παράταξης ΔΑΚΕ καθηγητών ολοκληρώθηκαν την  Τετάρτη 27 Νοεμβρίου  2019 οι εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στην ΕΛΜΕ Σερρών. Η εκλογική διαδικασία που διεξήχθη με υποδειγματικό τρόπο ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης  με την έκδοση των αποτελεσμάτων που έφερε μια μεγάλη νίκη για μια ακόμη φορά στη ΔΑΚΕ Καθηγητών. Το ψηφοδέλτιο της «γαλάζιας» συνδικαλιστικής παράταξης υπερψηφίστηκε από 616 καθηγητές ποσοστό 67,84 ενώ η δεύτερη παράταξη που ακολούθησε το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο», έλαβε 178 ψήφους και ποσοστό 19,60%.

Της εκλογικής διαδικασίας που εξελίχθηκε από το μεσημέρι της Τετάρτης  έως και τις 7 το απόγευμα , οπότε έκλεισαν οι κάλπες, προηγήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση στην αίθουσα τελετών του 1ου Γυμνασίου Σερρών. Κατά τη συνέλευση, τις εργασίες της οποίας διεύθυνε ως πρόεδρος ο Ιωάννης Μετόκης, συνεπικουρούμενος στο προεδρείο από τον  Παναγιώτη Χαιρόπουλο και Σοφοκλή Πούλιο ακολούθησε η ημερήσια διάταξη που περιλάμβανε τα παρακάτω θέματα: 1) Απολογισμός απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου, 2)Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής, 3)Ενημέρωση από τους αιρετούς εκπροσώπους των καθηγητών στο υπηρεσιακό συμβούλιο, 4) Τοποθετήσεις και προτάσεις επί των πεπραγμένων του δ.σ. Μετά και το τελευταίο θέμα της η. ακολούθησαν ψηφοφορίες μυστικές κατά τις οποίες εγκρίθηκαν τόσο τα πεπραγμένα του δ.σ. όσο και ο οικονομικός απολογισμός. Τέλος, από το μεσημέρι και ύστερα διεξήχθησαν οι εκλογές.

Στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Σερρών συμμετείχαν τέσσερα  ψηφοδέλτια, ήτοι : Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών,  «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» που στηρίζει το ΠΑΜΕ, «Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (ΔΑΚΕ ) Καθηγητών Δ.Ε.», «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο».

Ψήφισαν 972, Από  τα 972ψηφοδέλτια τα 908 ήταν έγκυρα , 17 Άκυρα και 50  λευκά. Έλαβαν :

1) «Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων (ΔΑΚΕ ) Καθηγητών Δ.Ε.»,  616 ψήφους και  6 έδρες
2) «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο» 178 ψήφους και  2 έδρες
3)  «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» που στηρίζει το ΠΑΜΕ, 95 ψήφους και 1 έδρα

5) Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, 19  ψήφους και καμία έδρα

 Στο εννεαμελές διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Σερρών εκλέγονται οι :

Από τη «Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων(ΔΑΚΕ ) Καθηγητών Δ.Ε.»:  
1) Πάνου Ελευθερία 476 ψήφους
2) Χατζηαντωνίου Δημήτριος 276 ψήφους

3) Παπαεμμανουήλ Ιωάννης 229 ψήφους
4) Αρδανιώτης Δημήτριος 141 ψήφους
5) Καραθανάση Μαρία  126  ψήφους

6) Καρυώτης Κωνσταντίνος 124 ψήφους

Από το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο»:

1) Ελληνούδης Γιώργος με 101 ψήφους

2) Κεσούλη Λεμονιά με 92 ψήφους

«Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» που στηρίζει το ΠΑΜΕ

1) Λάγιος Γεράσιμος   με 51 ψήφους

 Στην εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται οι :

Από τη « Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων(ΔΑΚΕ ) Καθηγητών Δ.Ε.» οι  

1) Παπαχρήστου Βασίλειος

2) Ρίζος Στυλιανός

και από το «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο»

1) Σκαλτσάς Γεώργιος   

Δηλώσεις της Ελευθερίας Πάνου

Η απερχόμενη πρόεδρος της ΕΛΜΕΣ και νεοεκλεγέν μέλος του διοικητικού συμβουλίου και μάλιστα πρώτη σε σταυρούς προτίμησης ,δήλωσε «Την Τευαρτη, 27 Νοεμβρίου  2017,πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Σερρών. Στο διοικητικό συμβούλιο εκλέχθηκαν9 μέλη από τρεις διαφορετικές παρατάξεις. Η ΔΑΚΕ παρέμεινε πρώτη δύναμη εκλέγοντας 6 μέλη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι το αποτέλεσμα. Αυξήσαμε κατά μια θέση  στο διοικητικό συμβούλιο από 5 σε 6. Η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν μεγάλη. Περίπου 972 μέλη ψήφισαν από τις 12 μέχρι τις 7 το απόγευμα. Η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε γύρω αργά  το βράδυ. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που τίμησαν την διαδικασία, τους ευχαριστούμε που εκτίμησαν την προσπάθεια μας και μας  ψήφισαν ενισχύοντας μας με μια επιπλέον θέση. Την επόμενη εβδομάδα

θα πραγματοποιηθεί η πρώτη  συνάντηση των εκλεγμένων με θέμα την κατανομή των  αξιωμάτων » .

Η κ. Πάνου ευχαριστώντας τους συναδέλφους της που την τίμησαν με την ψήφο τους, και την ανάδειξαν για μια ακόμη φορά πρώτη στους σταυρούς προτίμησής  τους, σημείωσε  «Ευχαριστώ τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μου για την ανανέωση της εμπιστοσύνης και τη στήριξη στις εκλογές της ΕΛΜΕ Σερρών. Συνεχίζουμε όπως τα προηγούμενα χρόνια, δίπλα στον συνάδελφο υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα όλων  μας. Με την ψήφο τους οι συνάδελφοι απέδειξαν ότι αναγνώρισαν την προσπάθεια  και τον αγώνα που καταβάλουμε  όλα αυτά  τα χρόνια με θέσεις, προτάσεις , διεκδικήσεις , δυνατή και ισχυρή φωνή και  με γνώμονα πάντα τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και την εκπαίδευση των παιδιών μας».

 Επισημαίνεται ότι εντός των οκτώ ημερών από την ανάδειξη του διοικητικού συμβουλίου η κ. Ελευθερία Πάνου, πρώτη σε ψήφους ,θα προσκαλέσει τα υπόλοιπα εκλεγέντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την κατανομή των αξιωμάτων.

Χαμηλοί τόνοι από την παράταξη που «σάρωσε» στις εκλογές

Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης : «Εκπροσωπούμε όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους μας»

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ Σερρών και των εκλεκτόρων για το Νομαρχιακό Τμήμα Σερρών της ΑΔΕΔΥ η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τα παρακάτω:

Την 27-11-2019 στις εκλογές για την εκλογή μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σερρών αλλά και για την εκλογή των εκλεκτόρων στο Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφερειακής ενότητας Σερρών έδωσαν τεράστια στήριξη στην παράταξη της ΔΑΚΕ. Ανανέωσαν και ισχυροποίησαν ακόμη περισσότερο  την εμπιστοσύνη τους δίνοντάς μας εκπληκτικά ποσοστά.

Ως υπεύθυνη παράταξη δηλώνουμε ότι εκπροσωπούμε όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους μας, συγχαίρουμε όλους τους εκλεγμένους απ’ όλες τις παρατάξεις, όλους τους υποψηφίους για τον αγώνα τους και τους καλούμε σε συνεργασία για το «καλύτερο».

Αγαπητοί μας συνάδελφοι, σας ευχαριστούμε Θερμά για την στήριξη σας, την εκτίμησή σας, την εμπιστοσύνη σας

Δήμητρα Μετόκη metoki63@hotmail.com

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση (ολική ή μερική) του περιεχομένου της ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ , (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς την άδεια μας. Νόμος πνευματικής ιδιοκτησίας, Άρθρο 66 Ν.2121/93.  Η αναπαραγωγή/αναδημοσίευση του περιεχομένου (κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο) επιτρέπεται μόνο όταν γίνεται εν γνώση μας και με αναφορά της πηγής του.