ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΣΕΡΡΩΝ

Σάλος με τις δηλώσεις Πάγκαλου για την Ηράκλεια Σερρών:

 

«Χωριό με 10 σπίτια και κατοίκους που τους είχαν φέρει οι Τούρκοι ως δούλους από την Αίγυπτο»

 

Θύελλα αντιδράσεων έχουν ξεσηκώσει οι δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου για την Ηράκλεια Σερρών και τους κατοίκους της περιοχής.
Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά» αναφέρθηκε στο κέντρο υγείας της Ηράκλειας Σερρών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:
«Διαμαρτυρήθηκε ο πληθυσμός της περιοχής και επιτέθηκε για να κάψει το Κέντρο Υγείας. Το πρόβλημα είναι απλό και είναι ευθύνη του ΠΑΣΟΚ. Δεν έπρεπε στην Ηράκλεια Σερρών να υπάρχει Κέντρο Υγείας».
Όμως ο πρώην υπουργός δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε, λέγοντας στον δημοσιογράφο: «Έχετε πάει στην Ηράκλεια Σερρών; Ε, περάστε μια φορά να δείτε. Είναι ένα χωριό με δέκα σπίτια και επιπλέον τους κατοίκους τους είχαν φέρει οι Τούρκοι ως δούλους από την Αίγυπτο».

 

Ο Δήμος Ηράκλειας

Ο Δήμος Ηράκλειας εκφράζει την βαθειά του θλίψη και απογοήτευση για τις ανιστόρητες δηλώσεις του κ. Πάγκαλου Θεόδωρου σχετικά με την καταγωγή των κατοίκων της Ηράκλειας και τη χρησιμότητα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Ηράκλειας.

Επισημαίνουμε ότι ο κ Πάγκαλος επέλεξε το χειρότερο δυνατό επικήδειο της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του σταδιοδρομίας , αγνοώντας την περήφανη ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ καταγωγή των κατοίκων της Ηράκλειας και προσβάλλοντας βάναυσα την πολυεπίπεδη πολιτική και πολιτισμική προσφορά του τόπου μας.

Είναι βέβαιο ότι θα τρίζουν τα οστά των αγωνιστών Μακεδονομάχων από τις δηλώσεις του αγεωγράφητου και ανιστόρητου πολιτευτή που δυστυχώς για όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ κυβέρνησε την χώρα μας.

Μία δημόσια συγνώμη δεν αρκεί . του αξίζει μόνο η περιφρόνησή μας.

Ο Δήμαρχος Ηράκλειας

Κοτσακιαχίδης Κλεάνθης

Η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ηράκλειας

Ναλμπάντη Ευαγγελία

 

Μαρία Κόλλια Τσαρουχά

Σε ιδιαίτερο σκληρό τόνο η απάντηση της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κας Μαρίας Κόλλια  Τσαρουχά στον  πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Θόδωρο Πάγκαλο με αφορμή τις άκρως προσβλητικές δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» για την Ηράκλεια Σερρών και τους κατοίκους της.

Στγκεκριμένα η δήλωση έχει ως εξής:

«Δύναται ο κύριος Πάγκαλος να ομιλεί για τις ανάγκες της ελληνικής περιφέρειας και ειδικότερα της ακριτικής Ηράκλειας Σερρών;

Ο ίδιος άνθρωπος που ως πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε μαθήματα «αγάπης και πίστης στην Πατρίδα», παρακαλώντας να φυσήξει αέρας για να πάρει τη σημαία από τα Ίμια;

Που μέχρι εσχάτως δήλωνε ότι υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο;

Που πρόσβαλε βαθύτατα τον ελληνικό λαό εκστομίζοντας με απίστευτο θράσος το αμίμητο «Μαζί τα φάγαμε»;

Αρκετά με τον ανιστόρητο, κυνικό, αναιδή, προσβλητικό υβριστή του λαού.

«Κρείττον του λαλείν το σιγάν», κύριε Πάγκαλε.«

 

Aπάντηση Μ.Τζελέπη στις δηλώσεις του Θ.Πάγκαλου στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή στα Παραπολιτικά για την Ηράκλεια Σερρών

Με αφορμή τις δημόσιες δηλώσεις του κ. Πάγκαλου στην πρωινή, ραδιοφωνική εκπομπή στα “Παραπολιτικά” συμπεραίνουμε ότι το  “άτιμο το γήρας” τον έχει επηρεάσει τόσο πολύ και έχει απολέσει παντελώς την μνήμη του! 

Καλό θα είναι, λοιπόν, ο κ. Πάγκαλος να φύγει λιγάκι από τα σαλόνια της Αθήνας και προτού εκφράσει την άποψη του, να “φρεσκάρει” λιγάκι τις γεωγραφικές του γνώσεις, να πραγματοποιήσει μία επίσκεψη στην Ηράκλεια Σερρών και να δει από κοντά τους 4.400 (σύμφωνα με την τελευταία απογραφή) Έλληνες συντοπίτες μου, Σερραϊκής καταγωγής. Μετά μπορεί να διατυπώσει οποιαδήποτε άποψη περί του “Κέντρου Υγείας” που εξυπηρετεί 22.000 κατοίκους του Δήμου Ηράκλειας!!! Φαίνεται μάλλον ότι αρέσκεται να προκαλεί με άστοχες, ανιστόρητες, αγεωγράφητες δηλώσεις για να κερδίζει τις εντυπώσεις μήπως και η “Νέα παράταξη” που υπηρετεί τώρα, η ΝΔ, του δώσει μία “καρέκλα εξουσίας”.

Μιχάλης Τζελέπης

Βουλευτής Σερρών

 

Πασχάλης Τόσιος

Πόσο άδικος ,μίζερος ,μικρός ,ρατσιστής  και ηλίθιος μπορεί να γίνει ο #Θεόδωρος #Πάγκαλος ο οποίος υποπτεύομαι πως   τα τελευταία χρόνια με τις δημόσιες τοποθετήσεις του λες και έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του να αποδείξει πόσο λάθος έκανε ο Ελληνικός λαός αλλά και ο πολιτικός του φορέας (που πλέον δηλώνει ότι δεν ανήκει ιδεολογικά και πολιτικά σ´αυτον) με το να του εμπιστεύεται δημόσια αξιώματα στο παρελθόν  .Πραγματικά θλιβερό να ακούς τον Θεόδωρο Πάγκαλο να έχει αυτήν την παραληρηματική παρέμβαση για το #Κέντρο #Υγείας #Ηράκλειας και για τους ανθρωπους της περιοχης από ένα μεμονωμένο καταδικαστέο φυσικά απ´όλους περιστατικό ,να μιλά μέσα στην άγνοια του με φανατισμό και εμπάθεια και για το #ΠΑΣΟΚ (γιατί στόχος του είναι απαξιώσει το τεράστιο έργο που έγινε στον χώρο της υγείας τότε με τα Κ.Υ στην περιφέρεια και στο Νομό μας) και φυσικά για τον τόπο μας .

#ντροπή.

 

Νεολαία ΠΑΣΟΚ

Τις δηλώσεις Παγκαλου καταδικάζει με ανακοίνωση της η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Ν Σερρών. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Μάλλον θα πρέπει να μελετήσει περισσότερο και προσεκτικότερα την ιστορία της Ηράκλειας και των κατοίκων της…

Τα Κέντρα Υγείας αποτελούν ένα από τα μεγάλα έργα των Κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που βοήθησαν και βοηθούν σημαντικά τους κατοίκους της περιφέρειας, όντας αναπόσπαστο κομμάτι του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας παρέχει υπηρεσίες υγείας στην πλειονότητα των 22.000 κατοίκων του Δήμου Ηράκλειας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να προσβάλει ανθρώπους και συνειδήσεις, να απαξιώνει έργα και κατακτήσεις ετών με μοναδικό στόχο την αυτοπροβολή. Ο κ Πάγκαλος, ο οποίος τιμήθηκε με θέσεις σε ανώτατα κυβερνητικά αξιώματα, θα έπρεπε πρώτα να πίνει αγιασμό και μετά να κάνει κριτική στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το έργο του. Του συνιστούμε να ασχοληθεί με τη νέα του παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία, που ως γνωστόν έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι προτιμά και ψηφίζει.